Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Polievka za pätnásť minút

Tip na rýchlu a teplú večeru.

Egyptská pikantná šošovicová polievka.Egyptská pikantná šošovicová polievka. (Zdroj: Fotolia.com)

Krémová šošovicová polievka bez smotany

Potrebujeme: jeden hrnček (cca 250 ml) červenej šošovice, dve mrkvy, jeden zemiak, jednu cibuľu, tri strúčiky cesnaku, olej, soľ, mletú rascu a liter a pol vody

Postup: Červená šošovica je praktická surovina, pretože ju nie je potrebné vopred namáčať a za štvrťhodinku varenia je mäkká.

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky, speníme ju v hrnci na oleji. Kým cibuľka zozlatne, ošúpeme si mrkvy a zemiak. Obe nastrúhame na hrubom strúhadle na pásiky.

Nastrúhanú zeleninu pridáme k cibuľke a krátko opečieme, pridáme prelisovaný cesnak, zaprášime rascou a zalejeme pripravenou vodou.

SkryťVypnúť reklamu

Keď voda začne vrieť, pridáme do hrnca hrnček červenej šošovice. Pod pokrievkou varíme pätnásť minút.

Na záver polievku rozmixujeme ponorným mixérom a podľa chuti dosolíme.

Milovníci pikantných chutí si môžu do polievky pridať čili. Všetkých isto potešia aj opečené kúsky chleba servírované priamo do taniera.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 627
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 128
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 131
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 246
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 214
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 899
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 725
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 562
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu