Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Cícerová polievka, krémové zemiaky, stracciatella maškrta

Nápady do každej kuchyne.

(Zdroj: stock adobe)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Cícerová polievka

Potrebujeme: 300 g suchého cíceru, zopár zemiakov, 2-3 mrkvy, kus zeleru, 1 pór, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, hladkú múku, mletú červenú papriku, maslo

Postup: Cícer si musíme pripraviť večer pred samotným varením. Dáme ho do sitka, prepláchneme, vsypeme do misky a zalejeme vodou. Necháme ho stáť celú noc. Na druhý deň vodu zlejeme, cícer dáme do hrnca, zalejeme ho novou vodou a dáme variť. Asi po polhodine pridáme očistenú a na kocky nakrájanú mrkvy, zeler a zemiaky. Všetko osolíme, okoreníme a necháme variť, kým nebudú jednotlivé ingrediencie mäkké.

SkryťVypnúť reklamu

V kastróle si roztopíme maslo a orestujeme na ňom nakrájaný pór. Vyberieme ho a dáme do polievky, do zvyšného masla pridáme trochu papriky aj hladkej múky a pripravíme zápražku, ktorú vlejeme do polievky necháme prevrieť, dochutíme a odstavíme.

Krémové zemiaky

Potrebujeme: menšie zemiaky (ideálne šalátového typu), 1 smotanu na varenie, syr mascarpone, cibuľu, anglickú slaninu, strúhaný syr, soľ, mleté čierne korenie, bylinky

Postup: Zemiaky uvaríme v šupke do polomäkka, potom ich aj so šupkou prekrojíme na polovice, prípadne štvrtinky, osolíme a okorením. Rezom nadol ich poukladáme na plech s vyšším okrajom alebo do zapekacej misky a dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov, kým si pripravíme omáčku.

V panvici opražíme nadrobno nakrájanú slaninu, potom k nej pridáme cibuľku a orestujeme ju. Do sladkej smotany vmiešame mascaporne, štipku soli, korenie a bylinky a touto zmesou zalejeme zemiaky, ktoré potom vrátime do rúry a necháme zapiecť. Celkom na záver ich posypeme strúhaným syrom.

SkryťVypnúť reklamu

Stracciattela maškrta

Potrebujeme: mandľový puding v prášku, vanilkový puding v prášku, kvalitnú čokoládu, 1 liter mlieka, cukor, šľahačkovú smotanu

Postup: V pollitri mlieka uvaríme mandľový puding a v druhom pollitri vanilkový puding. Pri varení dáme do mlieka cukor podľa toho, ako veľmi sladké máme radi. Obidva pudingy necháme vychladnúť, nezabudneme ich však prikryť, aby sa na povrchu nevytvorila kožka.

Zo smotany vymiešame tuhú šľahačku, použiť môžeme aj stužovač. Rozdelíme ju na polovice a tie zmiešame s uvarenými pudingmi. Do oboch zamiešame kúsky čokolády a naservírujeme do pohárov.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 791
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 294
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 145
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 261
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 837
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 995
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 836
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 454
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu