Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Zapečené rezne s chrenom, zemiakovo-paradajková polievka

Nápady na chutný obed či večeru.

(Zdroj: stock adobe)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zemiakovo-paradajková polievka

Potrebujeme: pol kila zemiakov, 250 ml paradajkového pyré, 2-3 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, mletú rascu, cca liter mlieka, 2 PL hladkej múky

Postup: Očistené zemiaky nakrájame na kocky, dáme do hrnca a zalejeme vodou tak, aby hladina siahala tesne nad ne. Osolíme, okoreníme, pridáme dva bobkové listy a uvaríme ich do polomäkka. Potom k nim vlejeme dve tretiny mlieka, paradajkové pyré, pretlačený cesnak a muškátový oriešok. Polievku dovaríme tak, aby boli zemiaky mäkké. Do zvyšku mlieka pridáme hladkú múku a urobíme zátrepku, ktorú vlejeme do polievky. Necháme ešte prevrieť a odstavíme.

SkryťVypnúť reklamu

Zapečené rezne s chrenom

Potrebujeme: bravčové karé, soľ, mleté čierne korenie, nakladaný sladkokyslý chren, hladkú múku, plátky údeného syra, olej, maslo

Postup: Rezne z karé naklepeme, prekrojíme blanku, osolíme a okoreníme. Potom plátky mäsa jemne poprášime múkou a opečieme ich z oboch strán v horúcom oleji zmiešanom s maslom.

Opečené mäso poukladáme na plech a na každý plátok natrieme chren. Zakryjeme ho plátkom syra a dáme do horúcej rúrky na pár minút zapiecť. Nepečieme dlho, aby sa mäso nevysušilo.

Jablkové guľky s mandľami

Potrebujeme: 300 g nastrúhaných jabĺk, 250 g kryštálového cukru, 120 g olúpaných madlí, prípadne môžu byť mandľové plátky, 1 citrón, 150 ml vody

Postup: Vodu necháme zovrieť, vsypeme do nej cukor a uvaríme hustý cukrový sirup. Pridáme k nemu nastrúhané jablká a citrónovú šťavu. Polovicu mandlí nasekáme a pridáme k jablkám. Všetko ešte krátko povaríme, aby sa spojilo do hustej zmesi. Necháme ju vychladnúť a potom z nej formujeme guličky. Zvyšok mandlí nasekáme najemno, guľky v nich obalíme a uložíme do papierových košíčkov.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 801
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 310
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 145
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 261
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 820
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 003
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 840
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 469
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu