Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Zapekané zemiaky s oštiepkom, zelené kuracie karí, babičkina štrúdľa

Jednoduché nápady na obed či večeru.

(Zdroj: fotolia)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zelené kuracie karí s cuketou

Potrebujeme: 400 g kuracích pŕs, olivový olej, 2 jarné cibuľky, 3 PL zelenej thajskej karí pasty, kokosové mlieko, hydinový vývar, sójovú omáčku, cuketu, koriander, bazalku, čili papričku, soľ

Postup: Na rozohriatom oleji najskôr opečieme nakrájané jarné cibuľky. Pridáme k nim zelenú karí pastu a dobre ju zamiešame. Do takto pripraveného základu dáme nakrájané kuracie mäso a opečieme ho zo všetkých strán. Keď sa zatiahne, podlejeme ho primeraným množstvom vývaru a kokosového mlieka. Všetko osolíme a ochutíme sójovou omáčkou. Pridáme čili papričku podľa chuti.

SkryťVypnúť reklamu

Mäso dusíme a v prípade potreby podlievame kokosovým mliekom. Celkom na záver pridáme nakrájanú cuketu, čerstvý koriander a bazalku.

Zapekané zemiaky s bryndzou a oštiepkom

Potrebujeme: cca 800 g zemiakov, kocku bryndze, 1 kyslú smotanu, 2 čerené cibule, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, údený oštiepok

Postup: Zemiaky aj cibule očistíme a nakrájame na tenké kolieska. Tie rovnomerne na striedačku poukladáme do zapekacej misky potretej olejom a jemne ich osolíme aj okoreníme.

Pokvapkáme ich olejom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry.

Asi po 15 minútach na zemiaky namrvíme bryndzu a všetko polejeme kyslou smotanou. Dáme naspäť do rúry a zapečieme dozlatista. Keď vyberieme misu z rúry, hneď všetko posypeme strúhaným údeným oštiepkom a podávame.

Babičkina jablková štrúdľa

Potrebujeme: 250 g hladkej múky, 1 vajce, 1 ČL rastlinného oleja, 1 ČL citrónovej šťavy, 1 PL citrónovej kôry, 1,5 kg jabĺk, 2 PL masla, strúhanku, hrsť mletých orechov alebo mandlí, hrsť hrozienok, vanilkový cukor, kryštálový cukor, škoricový cukor, mlieko

SkryťVypnúť reklamu

Postup: V miske zmiešame hladkú múku s vlažnou vodou, pridáme vajíčko, trošku oleja a citrónovú šťavu. Vymiesime hladké cesto, ktoré necháme zakryté aspoň pol hodiny odstáť v chlade.

Medzitým si v kastróle roztopíme maslo a opražíme na ňom strúhanku s pomletými orechmi.

Cesto vyberieme z chladničky, rozvaľkáme a posypeme ho strúhankovo-orechovou zmesou. Dávame pozor, aby okraje zostali voľné.

Jablká ošúpeme, pokrájame na kocky a zmiešame ich s rumom, škoricovým aj vanilkovým cukrom, citrónovou kôrou a hrozienkami. Plnku rovnomerne rozložíme na cesto a to opatrne zvinieme. Dáme ho na plech s papierom na pečenie, potrieme mliekom a upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 809
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 317
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 145
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 261
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 798
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 009
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 845
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 482
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu