Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Kovbojský hrniec, schovaná brokolica, zázvorový likér

Pestré nápady do každej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Kovbojský hrniec

Potrebujeme: 500 g bravčového pliecka, 2 údené klobásy, 1 veľkú cibuľu, 2 konzervy sterilizovaných fazúľ v pikantnom náleve, 4 strúčiky cesnaku, 1 červenú papriku, soľ, korenie, rascu, kečup, olej

Postup: V hrnci zohrejeme olej a najskôr na ňom orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď bude dozlatista osmažená pridáme na kocky nakrájané mäso a za stáleho miešania ho necháme zo všetkých strán zatiahnuť. Osolíme ho, okoreníme, posypeme rascou a podlejeme vodou. Necháme dusiť, ak je to potrebné, priebežne podlievame primeraným množstvom vody, aby sme mali chutnú šťavu.

SkryťVypnúť reklamu

Keď bude mäso takmer mäkké pridáme k nemu fazule, kolieska klobásy a na pásiky nakrájanú papriku. Primiešame kečup, pretlačíme cesnak, všetko dobre premiešame a hrniec dáme na chvíľu do vyhriatej rúry, aby všetky ingrediencie došli a chute sa premiešali.

Schovaná brokolica

Potrebujeme: 1 brokolicu, 3 strúčiky cesnaku, strúhaný čedar, 2 vajíčka, polohrubú múku, mlieko, olej

Postup: Brokolicu rozoberieme na ružičky a dáme variť do osolenej vody. Zatiaľ si z vajec, mlieka a múky vymiešame cesto a upečieme z neho palacinky na panvici potretej olejom. Uvarenú brokolicu dáme do misky, popučíme ju trochu vidličkou, pridáme pretlačený cesnak a v prípade potreby osolíme. Túto brokolicovú zmes potom vrstvíme na palacinky, každú posypeme strúhaným čedarom a preložíme, alebo zrolujeme a podávame.

SkryťVypnúť reklamu

Zázvorový likér

Potrebujeme: pol litra kvalitnej vodky, 120 g tekutého medu, 130 g čerstvo nastrúhaného zázvoru, 1 citrón

Postup: Citrón ošúpeme a nakrájame na kolieska. Citrónové kolieska premiešame s nastrúhaným zázvorom a zalejeme vodkou. Nádobu zakryjeme a necháme tri dni lúhovať. Potom likér precedíme, nalejeme do uzatvárateľnej fľaše a môžeme degustovať.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 809
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 317
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 145
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 261
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 798
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 009
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 845
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 482
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu