Korzár logo Korzár

Pečieme s Korzárom: Malé Pavlovovej tortičky, keksy so snehom, ľadová čokoláda

Sneží a mrzne, je čas na dobroty.

(Zdroj: stock adobe)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ľadová čokoláda

Potrebujeme: 80 g kokosového oleja, 50 g chutnej mliečnej čokolády, 50 g kvalitnej horkej čokolády na varenie

Postup: Nad parou roztopíme olej a čokoládu v pomere 1:1. Dobre vymiešame, aby sa z oboch čokolád stala jednoliata masa. Pripravíme si najmenšie papierové košíčky a naplníme ich čokoládou. Ak chceme ľadovú čokoládu trochu ozvláštniť, môžeme do košíčkov pridať nasekané orechy, ale ak chceme zachovať chuť známej ľadovej čokolády z obchodu, necháme ich stuhnúť bez prísad. Nezabúdame skladovať v chladničke, lebo aj táto domáca ľadová čokoláda sa v teple rýchlo topí.

SkryťVypnúť reklamu

Tortičky primabaleríny Pavlovovej

Potrebujeme: 4 vajcia, štipku soli, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 ČL strúhanej citrónovej kôry, 1 ČL sódy bikarbóny, 1 vanilku, 180 ml šľahačky, 120 g drobného mrazeného ovocia

Postup: Oddelíme bielka žĺtky. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh. Keď stuhne, na najnižších otáčkach k nemu postupne, po lyžiciach, pridáme cukor a vymiešame kompaktnú zmes. Napokon do nej zamiešame citrónovú kôru, vanilkový cukor a sódu bikarbónu.

Z papiera na pečenie si vystrihneme kolieska také veľké, aké veľké chceme tortičky. Bielkové cesto dáme do cukrárskeho vrecúška a nastriekame ho na pripravené kruhy tak, aby sme v prostriedku nechali miesto na plnku a ovocie.

Tortičky dáme do rúry vyhriatej na 120 stupňov a necháme ich tam piecť, či v podstate sušiť asi 50 minút.

SkryťVypnúť reklamu

Potom rúru vypneme, ale plech nevyberáme, tortičky tam v teple necháme až kým celkom nevychladnú.

Zatiaľ si vyšľaháme šľahačku a rozmrazíme ovocie, ktorým naplníme vychladnuté tortičky a ozdobíme ich podľa vlastných predstáv.

Keksy so snehovou polevou

Potrebujeme na cesto: 300 g hladkej múky, 200 g masla, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, 2 žĺtky, 2 PL práškového cukru, trochu mlieka na spracovanie cesta. Na polevu: 2 bielka, 200 g práškového cukru, marhuľový džem

Postup: Cesto vymiesime z uvedených ingrediencií a rozvaľkáme ho na pomúčenej doske.

Najskôr ho potrieme tenkou vrstvou marhuľového džemu, potom vyšľaháme bielka s cukrom a vzniknutý a sneh natrieme na pripravené cesto s džemom.

Narežeme rovnomerné obdĺžniky a dáme upiecť pri nižšej teplote.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 699
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 206
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 135
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 250
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 059
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 934
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 786
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 321
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu