Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Fazuľová polievka s batatom, karibské stehná, rýchly losos s hráškom

Tipy na nenáročný obed či večeru.

(Zdroj: archív)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Fazuľová polievka s batatom

Potrebujeme: misku veľkej fazule, 4 strúčiky cesnaku, 1 veľkú cibuľu, 500 ml paradajkového pyré, 2 bataty, 2 bobkové listy, celé nové korenie, celé čierne korenie, drvenú rascu, olej, sladkú červenú papriku, hladkú múku soľ

Postup: Fazuľu si vopred namočíme, ideálne večer pred varením. Na druhý deň dáme fazuľu variť do osolenej vody s bobkovým listom, celými strúčikmi cesnaku, rozštvrtenou cibuľou, celým novým a čiernym korením.

Keď bude polomäkká, pridáme k nej paradajkové pyré, na kocky pokrájané bataty a drvenú rascu. Na záver si v kastróle urobíme z oleja, červenej papriky a lyžice hladkej múky zápražku, ktorú vlejeme do polievky, necháme prevrieť a odstavíme.

SkryťVypnúť reklamu

Karibské stehná

Potrebujeme: vykostené kuracie stehná, cibuľu, kvalitný rum (nie lacný aromatizovaný alkohol s podobným názvom), soľ, čierne korenie, mletú červenú papriku, plátky slaniny, šťavu z limetky, čili papričku, olej

Postup: Mäso umyjeme, očistíme, aj s kožou ho trochu naklepeme a v prípade potreby jednotlivé kúsky prekrojíme. Dáme ich do misky, kde ich osolíme, okoreníme, poprášime červenou paprikou, pridáme čili papričku a potom všetko pokvapkáme limetkovou šťavou a zalejeme asi decilitrom rumu. Všetko dobre premiešame, misku uzatvoríme a necháme odležať. V panvici, ktorá môže ísť do rúry najskôr opečieme plátky slaniny, ktoré na chvíľu vyberieme. Potom vo výpeku opečieme z oboch strán mäso, poukladáme ho do panvice vedľa seba, zakryjeme opečenou slaninou, polejeme marinádou, v ktorej bolo mäso namočené a dáme dopiecť do rúry.

SkryťVypnúť reklamu

Rýchly losos s hráškom

Potrebujeme: lososa, balenie mrazeného cukrového hrášku, 1 pór, 1 čerstvú červenú papriku, 2 – 3 mladé cibuľky, 3 strúčiky cesnaku, maslo, biele víno, špagety či iné cestoviny, mleté čierne a biele korenie, soľ.

Postup: Najskôr na horúcom oleji prudko opražíme hrášok, ktorý osolíme, okoreníme a vyberieme bokom do misky. Z lososa odstránime kožu, pokrájame ho na kocky, ktoré tiež jemne osolíme, okoreníme.

Do panvice, z ktorej sme vybrali hrášok dáme maslo a opečieme na ňom kúsky lososa. Pridáme k nemu nasekaný cesnak, na kúsky nakrájanú červenú papriku a na kolieska nakrájaný pór. Všetko podlejeme asi pohárom vína a necháme dusiť. Asi po 10 minútach vrátime späť hrášok, prehrejeme ho spolu s rybou a odstavíme.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 661
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 177
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 133
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 247
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 120
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 922
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 764
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 426
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu