Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Fašírky s vôňou Španielska, chlebové tyčinky, parmezánové huby

Chutné nápady do každej kuchyne.

(Zdroj: archív)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Cesnakové tyčinky z chleba

Potrebujeme: starší chlieb, cesnak, olivový olej, syr, hrubozrnnú soľ a bazalku, pažítku alebo oregano, obľúbený strúhaný syr

Postup: Chlieb nakrájame na hrubšie krajce. Prejdeme ich trochu valčekom na cesto, čím ich jemne zatlačíme a potom ich pokrájame na tyčinky, ktoré rozložíme na plech s papierom na pečenie.

V miske zmiešame olej, soľ, pretlačený cesnak a korenie podľa vlastnej chuti tak, aby sme vytvorili akúsi pastu, ktorou jednotlivé kúsky natrieme z oboch strán.

Dáme piecť do rúry, aby tyčinky chytili zlatistý nádych a chrumkavú chuť. Vyberieme z rúry, posypeme syrom a necháme vychladnúť.

SkryťVypnúť reklamu

Parmezánové šampiňóny

Potrebujeme: väčšie šampiňóny, maslo, 3 strúčiky cesnaku, 1 malú cibuľu, nastrúhaný parmezán, soľ, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať, trochu strúhanky

Postup: Očistené huby zbavíme stoniek a nakrájame ich na malé kúsky. Pokrájať k nim môžeme aj zopár malých šampiňónov, ktoré nie sú vhodné na plnenie.

V panvici roztopíme maslo a najskôr na ňom orestujeme najemno nasekanú cibuľu, potom k nej pridáme pretlačený cesnak a napokon nasekané šampiňónové nožičky.

Osolíme ich, okoreníme a za neustáleho miešania ich opečieme. Potom panvicu zložíme zo sporáka a pridáme štedrú porciu strúhaného parmezánu a petržlenovú vňať.

Pripravené šampiňónové hlávky vysypeme strúhankou a na naplníme ich syrovou zmesou. Poukladáme ich na plech, ešte ich zhora posypeme parmezánom a dáme zapiecť asi na 20 minút do vyhriatej rúry.

SkryťVypnúť reklamu

Fašírky s vôňou Španielska

Potrebujeme: 300 g mletého hovädzieho mäsa, 200 g šunky serrano, klobásu chorizo, 4 vajcia, strúhanku, 2 strúčiky cesnaku, soľ, citrónovú šťavu

Postup: Do misky dáme mleté hovädzie mäso. Pomelieme aj polovicu šunky serano a dáme ju k mäsu spolu s klobásou, ktorú zbavíme črievka. Ak je suchá, trochu ju posekáme nožíkom. Druhú polovicu šunky pokrájame na malé kúsky, aby sa nám potom pekne vo fašírkach značili. Primiešame pretlačený cesnak, soľ, korenie, rozšľahané vajíčka, citrónovú šťavu a toľko strúhanky, aby nám vznikla kompaktná zmes, z ktorej budeme môcť tvarovať primerane veľké fašírky a tie upečieme na horúcom oleji.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček
  3. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas?
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  5. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  6. Kúsok Slovenska na tanieri: domáce potraviny sú stávka na istotu
  7. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 %
  8. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu
  1. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas?
  2. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  3. Najlepšie zdroje železa: čo jesť pri jeho nedostatku
  4. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  5. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu
  6. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 %
  7. Ktoré signály tela predpovedajú mŕtvicu
  8. Kúsok Slovenska na tanieri: domáce potraviny sú stávka na istotu
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 12 291
  2. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 9 399
  3. Pokoj, výhľady a dobrá kuchyňa? Vyberáme desať hotelov na Ischii 4 936
  4. Bankroty a miliardové dlhy. Úspešný Trump je ilúzia 3 225
  5. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 % 2 426
  6. Koniec nálepkovaniu a predsudkom medzi kolegami u tohto predajcu 2 375
  7. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček 2 021
  8. Bývajte v centre Košíc – 18 bytov v boutique residence Huštáky 1 983
  1. Viktor Pamula: Program novej STVR.
  2. Miroslav Ferkl: Bezpečnostná rada pred zasadnutím vlády v Handlovej.
  3. Martin Škopec Antal: Prečo premiér nemôže zrušiť nedeľné televízne politické relácie?
  4. Věra Tepličková: Ťažký obed je sviňa
  5. Anna Miľanová: Výchova násilím plodí ďalšie násilie...
  6. Daniel Balko: Súhlas s členstvom Ukrajiny v NATO padol dávno, prečo ho spochybňovať?
  7. Júlia Piraňa Mikolášiková: Čurillovci ho volali mozgový makač, po jeho výpovedi obvinili 25 ľudí pri akcii Apači. Tri roky má prerušené trestné stíhanie
  8. Ivan Čáni: Gröhling odpovedal Ficovi, mne a nám – občanom nie.
  1. Ivan Čáni: 9. máj 2025 – najhanebneší deň v dejinách Slovenska. 25 959
  2. Teodor Pasternák: NAY už nie je „naj“ 13 742
  3. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 13 033
  4. Radko Mačuha: Šimečka má niečo, čo už Fico nikdy nebude mať? 12 578
  5. Ján Chomík: Tyran, ktorý nemá páru 8 262
  6. Miroslav Galovič: Marečku, mohol si ostať legendou... (Mikroblog No 20) 7 989
  7. Matúš Paculík: Podvodníci na Bazoši majú nový trik, zneužívajú pri tom Alzu 7 958
  8. Rastislav Puchala: Nie, toto nebolo oslobodenie 4 922
  1. Věra Tepličková: Ťažký obed je sviňa
  2. Věra Tepličková: Minulý týždeň bradavky, dnes brucho a triesla... postup je celkom jasný
  3. Radko Mačuha: Rozostavali sme Slovensko, hrdo vyhlasuje premiér Fico.
  4. Marcel Rebro: Naozaj prišla sloboda z východu? Prečo sme potom utekali na západ, pán Fico?
  5. Věra Tepličková: Možno príde aj kúzelník...
  6. Tupou Ceruzou: Toaleťák
  7. Monika Nagyova: Ako z Netflixu. Preskakoval mŕtvoly a bežal na skúšku do školy
  8. Věra Tepličková: Cesta slovenského Sizyfa do Moskvy alebo Nie je pre cholerika nič horšie, ako nemať možnosť ísť vyššie
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Viktor Pamula: Program novej STVR.
  2. Miroslav Ferkl: Bezpečnostná rada pred zasadnutím vlády v Handlovej.
  3. Martin Škopec Antal: Prečo premiér nemôže zrušiť nedeľné televízne politické relácie?
  4. Věra Tepličková: Ťažký obed je sviňa
  5. Anna Miľanová: Výchova násilím plodí ďalšie násilie...
  6. Daniel Balko: Súhlas s členstvom Ukrajiny v NATO padol dávno, prečo ho spochybňovať?
  7. Júlia Piraňa Mikolášiková: Čurillovci ho volali mozgový makač, po jeho výpovedi obvinili 25 ľudí pri akcii Apači. Tri roky má prerušené trestné stíhanie
  8. Ivan Čáni: Gröhling odpovedal Ficovi, mne a nám – občanom nie.
  1. Ivan Čáni: 9. máj 2025 – najhanebneší deň v dejinách Slovenska. 25 959
  2. Teodor Pasternák: NAY už nie je „naj“ 13 742
  3. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 13 033
  4. Radko Mačuha: Šimečka má niečo, čo už Fico nikdy nebude mať? 12 578
  5. Ján Chomík: Tyran, ktorý nemá páru 8 262
  6. Miroslav Galovič: Marečku, mohol si ostať legendou... (Mikroblog No 20) 7 989
  7. Matúš Paculík: Podvodníci na Bazoši majú nový trik, zneužívajú pri tom Alzu 7 958
  8. Rastislav Puchala: Nie, toto nebolo oslobodenie 4 922
  1. Věra Tepličková: Ťažký obed je sviňa
  2. Věra Tepličková: Minulý týždeň bradavky, dnes brucho a triesla... postup je celkom jasný
  3. Radko Mačuha: Rozostavali sme Slovensko, hrdo vyhlasuje premiér Fico.
  4. Marcel Rebro: Naozaj prišla sloboda z východu? Prečo sme potom utekali na západ, pán Fico?
  5. Věra Tepličková: Možno príde aj kúzelník...
  6. Tupou Ceruzou: Toaleťák
  7. Monika Nagyova: Ako z Netflixu. Preskakoval mŕtvoly a bežal na skúšku do školy
  8. Věra Tepličková: Cesta slovenského Sizyfa do Moskvy alebo Nie je pre cholerika nič horšie, ako nemať možnosť ísť vyššie

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu