Korzár logo Korzár
Štvrtok, 4. marec, 2021 | Meniny má KazimírKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Fašírky s vôňou Španielska, chlebové tyčinky, parmezánové huby

Chutné nápady do každej kuchyne.

(Zdroj: archív)
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Cesnakové tyčinky z chleba

Potrebujeme: starší chlieb, cesnak, olivový olej, syr, hrubozrnnú soľ a bazalku, pažítku alebo oregano, obľúbený strúhaný syr

Postup: Chlieb nakrájame na hrubšie krajce. Prejdeme ich trochu valčekom na cesto, čím ich jemne zatlačíme a potom ich pokrájame na tyčinky, ktoré rozložíme na plech s papierom na pečenie.

V miske zmiešame olej, soľ, pretlačený cesnak a korenie podľa vlastnej chuti tak, aby sme vytvorili akúsi pastu, ktorou jednotlivé kúsky natrieme z oboch strán.

Dáme piecť do rúry, aby tyčinky chytili zlatistý nádych a chrumkavú chuť. Vyberieme z rúry, posypeme syrom a necháme vychladnúť.

Skryť Vypnúť reklamu

Parmezánové šampiňóny

Potrebujeme: väčšie šampiňóny, maslo, 3 strúčiky cesnaku, 1 malú cibuľu, nastrúhaný parmezán, soľ, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať, trochu strúhanky

Postup: Očistené huby zbavíme stoniek a nakrájame ich na malé kúsky. Pokrájať k nim môžeme aj zopár malých šampiňónov, ktoré nie sú vhodné na plnenie.

V panvici roztopíme maslo a najskôr na ňom orestujeme najemno nasekanú cibuľu, potom k nej pridáme pretlačený cesnak a napokon nasekané šampiňónové nožičky.

Osolíme ich, okoreníme a za neustáleho miešania ich opečieme. Potom panvicu zložíme zo sporáka a pridáme štedrú porciu strúhaného parmezánu a petržlenovú vňať.

Pripravené šampiňónové hlávky vysypeme strúhankou a na naplníme ich syrovou zmesou. Poukladáme ich na plech, ešte ich zhora posypeme parmezánom a dáme zapiecť asi na 20 minút do vyhriatej rúry.

Skryť Vypnúť reklamu

Fašírky s vôňou Španielska

Potrebujeme: 300 g mletého hovädzieho mäsa, 200 g šunky serrano, klobásu chorizo, 4 vajcia, strúhanku, 2 strúčiky cesnaku, soľ, citrónovú šťavu

Postup: Do misky dáme mleté hovädzie mäso. Pomelieme aj polovicu šunky serano a dáme ju k mäsu spolu s klobásou, ktorú zbavíme črievka. Ak je suchá, trochu ju posekáme nožíkom. Druhú polovicu šunky pokrájame na malé kúsky, aby sa nám potom pekne vo fašírkach značili. Primiešame pretlačený cesnak, soľ, korenie, rozšľahané vajíčka, citrónovú šťavu a toľko strúhanky, aby nám vznikla kompaktná zmes, z ktorej budeme môcť tvarovať primerane veľké fašírky a tie upečieme na horúcom oleji.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Za kvalitným vzdelaním nemusíte do sveta! Príďte na EkF TUKE
  2. Získaj náskok pred štartom
  3. Buďte v najlepšej spoločnosti!
  4. Desať dôvodov, prečo študovať na Trnavskej univerzite
  5. Oplatí sa teraz kupovať byt alebo je lepšie si počkať?
  6. Korona zlacňuje elektroniku. Tento týždeň je až o 50 % lacnejšia
  7. Denník SME spolu s knihou Rozhovory o ľudskom tele
  8. Skutočná vanilka a čokoláda. Čo robí potraviny kvalitnými?
  9. Petra Vlhová venuje svoju prilbu do súťaže pre Plamienok
  10. AGEL spustil testovanie expresnými PCR testami
  1. Veolia dostala exkluzívne do správy projekt SKY PARK
  2. AS EUBA vyhlasuje protest proti novele zákona o VŠ
  3. Firmy sa spojili s učiteľmi, rozhodli sa pomôcť chudobným žiakom
  4. Počas pandémie vzrástli obavy z právnych sporov
  5. Oplatí sa teraz kupovať byt alebo je lepšie si počkať?
  6. A new, multifunctional centre will revive the Danube embankment
  7. BILLA má nový vernostný program pre deti – „SuperOsma“
  8. Korona zlacňuje elektroniku. Tento týždeň je až o 50 % lacnejšia
  9. WESTech je distribútorom Dell Technologies na Slovensku
  10. Petra Vlhová venuje svoju prilbu do súťaže pre Plamienok
  1. 5 najčastejších dôvodov, pre ktoré sa v noci budíme 19 030
  2. Maldivy, Emiráty, Egypt z Bratislavy aj s poistením liečby COVID 15 770
  3. Oplatí sa teraz kupovať byt alebo je lepšie si počkať? 12 880
  4. Skutočná vanilka a čokoláda. Čo robí potraviny kvalitnými? 8 135
  5. Korona zlacňuje elektroniku. Tento týždeň je až o 50 % lacnejšia 7 590
  6. Dovolenka v Egypte: Vyskúšali sme, ako sa aktuálne cestuje 7 515
  7. Telo v karanténe, jar a domácnosť, rozhovor s Denisou Dvončovou 7 259
  8. Spoznajte Olomouc – univerzitné mesto a svoju budúcnosť 6 833
  9. AGEL spustil testovanie expresnými PCR testami 6 717
  10. 10 vecí, kvôli ktorým do banky už chodiť nemusíte 6 381
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Minister obrany Jaroslav Naď.

Rozhovory ZKH s ministrom obrany za OĽaNO Jaroslavom Naďom.

2 h
KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Tajná posila vzbúrencov

Peter Tkačenko

Keď Sulík s Remišovou vydržia, na pomoc príde aj Kollár.

2 h
Polícia opätovne zadržala Moniku Jankovskú.

Zadržanie súvisí s kauzou Fatima.

7 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop