Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Cibuľové kolieska so syrom, plnené langoše, džatky s bryndzou

Inšpirácie na chutné dobroty.

(Zdroj: archív)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Plnené langoše

Potrebujeme: 500 g hladkej múky, 200 ml kyslej smotany, mlieko, polovicu kocky droždia, 1 vajce, soľ, lyžičku cukru do kvásku, 1 kyslú smotanu, šunku alebo údené karé, plátkový syr

Postup: Droždie dáme vykysnúť s trochou mlieka a cukrom. Kvások potom zmiešame s múkou, kyslou smotanou, štipkou soli a vajíčkom a takým množstvom mlieka, aby nám vzniklo primerané husté cesto. Zakryjeme ho a necháme ho vykysnúť.

Potom cesto rozdelíme na malé bochníčky, ktoré roztiahneme ako langoše. Potrebujeme párny počet langošov. Na polovicu z nich dáme šunku a plátkový syr, zakryjeme to druhým langošom, okraje zatlačíme, aby sa zlepili a takto pripravené langoše z oboch strán vypražíme.

SkryťVypnúť reklamu

Cibuľové kolieska v syrovom cestíčku

Potrebujeme: väčšie cibule, hladkú múku, vajíčka, mlieko, strúhaný syr (napríklad parmezán), mleté čierne korenie, soľ, olej.

Postup: Cibuľu nakrájame na hrubšie kolieska, rozoberieme ich.

Do múky nasypeme korenie, soľ, pridáme žĺtky aj mlieko a vymiešame hladké cestíčko. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do cestíčka. Pridáme asi hrsť syra, premiešame a potom v cestíčku namáčame cibuľové kolieska, ktoré vypražíme v horúcom oleji.

Džatky s bryndzou

Potrebujeme: 1 kg zemiakov, polohrubú múku, údenú slaninu, soľ, bryndzu, jarnú cibuľku

Postup: Očistené zemiaky nakrájame na kocky a dáme variť do primeraného množstva osolenej vody. Keď sú mäkké, čiastočne ich scedíme, ale trochu vody v hrnci necháme.

SkryťVypnúť reklamu

Zemiaky popučíme a za stáleho miešania nasypeme toľko polohrubej múky, aby vznikla hustá kaša. Hrniec zakryjeme zemiaky necháme múku 5 minút zapariť.

Potom zmes premiešame a sformujeme guľky asi vo veľkosti vlašského orecha. Dáme ich do misky, namrvíme k nim bryndzu, posypeme vyškvarenou slaninou a polejeme výpekom. Pred podávaním posypeme pokrájanou jarnou cibuľkou.

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  2. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  3. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  4. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  5. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  7. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  8. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 95 133
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 20 963
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 642
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 462
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 5 829
  6. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 5 275
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 262
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 708
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu