Korzár logo Korzár

Pečieme s Korzárom: Syrové koláčiky, bryndzové krekry, zemiakové praclíky

Skúste si slané dobroty pripraviť doma.

(Zdroj: stock adobe)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Bryndzové krekry

Potrebujeme: 250 g hladkej múky, štipku soli, 80 g masla, 100 g bryndze, 1 vajce, 2 lyžice smotany alebo mlieka

Postup: Z múky, masla, bryndze, vajca, smotany a soli spracujeme cesto. Vyvaľkáme ho a radielkom pokrájame na primerane veľké obdĺžniky. Popicháme ich vidličkou, potrieme vajíčkom a posypeme soľou. Pripravené krekry poukladáme na plech a upečieme.

Zemiakové praclíky

Potrebujeme: 200 g strúhaných varených zemiakov, 200 g múky, 100 g masla, trochu soli, štipku prášku do pečiva, rascu a mletú červenú papriku, vajíčko

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Nastrúhané zemiaky dáme do misky, pridáme múku, maslo soľ a prášok do pečiva. Vymiesime cesto a necháme ho asi hodinu postáť. Cesto potom rozdelíme na guličky, ktoré rukami vytvarujeme na šúľky a tie vytvarujeme na praclíky. Dáme ich na vymastený plech, potrieme rozšľahaným a osoleným vajíčkom a posypeme podľa chuti rascou, alebo čerenou paprikou či makom. Upečieme v mierne vyhriatej rúre.

Syrové koláčiky

Potrebujeme: 150 g hladkej múky, 125 g masla, 125 g nastrúhaného syra, 1 žĺtok, 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva, soľ, ďalší syr na posypanie

Postup: Zmiešame múku, zmäknuté maslo, nastrúhaný syr, žĺtok, soľ a kypriaci prášok. Vymiesime cesto a odložíme ho na pol hodiny do chladničky.

Z cesta potom robíme guľky, poukladáme ich na plech vyložený papierom a každú zatlačíme rukou alebo vidličkou, aby sa sploštili. Potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme strúhaným syrom a upečieme.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 685
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 196
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 134
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 250
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 084
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 928
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 781
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 358
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu