Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Bryndzová polievka s mrveničkou, zaprávané kurča so zeleninou

Nápady na chutné obedy či večere.

(Zdroj: archív/fotolia)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Bryndzová polievka s mrveničkou

Potrebujeme: 50 g hrubej múky, 50 g polohrubej múky, 1 vajíčko, soľ, 1 bryndzu, sladkú smotanu, zemiaky, mrazený alebo sušený kôpor

Postup: Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Dáme ich variť do mierne osolenej vody. So soľou to nepreháňame, aby sme po pridaní bryndze nemali presolenú polievku.

Kým začnú zemiaky vrieť, zmiešame si obe múky, štipku soli a vajíčko na tuhé cesto. Potom ho nastrúhame na mrveničku a pridáme k polouvareným zemiakom.

Necháme dovariť a potom do polievky namrvíme bryndzu a pridáme smotanu podľa chuti. Na záver v prípade potreby dosolíme a dokoreníme a pred podávaním posypeme kôprom.

SkryťVypnúť reklamu

Zaprávané kurča so zeleninou

Potrebujeme: celé kurča, 1 cibuľu, maslo, lyžicu hladkej múky, karfiol, mrkvu, kaleráb prípadne aj šampiňóny, soľ, mleté čierne korenie, sladkú smotanu

Postup: Kurča naporciujeme, osolíme a okoreníme zo všetkých strán. Cibuľu nasekáme najemno, zeleninu očistíme a nakrájame na kúsky.

V hrnci roztopíme maslo a opražíme cibuľu. Pridáme zeleninu a aj kúsky kuraťa a všetko spolu restujeme. Priebežne podlievame po troche vody a dusíme. Keď sú zelenina aj mäso mäkké na chvíľu ich odložíme bokom a výpek scedíme. V hrnci si z masla a múky urobíme zápražku, ktorú najskôr zalejeme výpekom, potom pridáme smotanu a do omáčky vložíme kurča aj zeleninu. Všetko spolu prevaríme a môžeme podávať.

Zemiakové pagáčiky ako príloha

Potrebujeme: zemiaky, hladkú múku, maslo, vajíčka, soľ

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Zemiaky uvaríme v šupke a po vychladnutí ich očistíme a nastrúhame najemno. Takto nachystané zemiaky odvážime a pridáme k nim rovnaké množstvo múky a masla, 1-2 žĺtky a štipku soli. Vmiesime cesto, ktoré rozvaľkáme a pomocou formičky alebo pohára vykrojíme kolieska. Poukladáme ich na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme v rúre.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 670
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 191
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 133
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 247
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 102
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 924
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 776
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 392
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu