Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Krémová polievka s pivom, mrkva s glazúrou, ryžové guľky

Jednoduché, no delikátne špeciality.

(Zdroj: archív/fotolia)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Krémová polievka s pivom

Potrebujeme: 200 g syra čedar, 1 cibuľu, zeleninový vývar, maslo, 3 strúčiky cesnaku, 1 PL worcesterskej omáčky, 300 ml piva, kukuričný škrob, 2 dl smotany na varenie, soľ, mleté biele korenie

Postup: V hrnci rozpustíme maslo a opražíme na ňom nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme nasekaný cesnak aj worcesterskú omáčku, dáme preč zo sporáka a prilejeme pivo. Necháme ho zovrieť a potom prilejeme asi liter vývaru a krátko povaríme. Do hrnca dáme syr aj smotanu a varíme. Podľa hustoty polievky dolejeme vývar s trochou škrobu. Polievku necháme dobre prevrieť, dochutíme a odstavíme.

SkryťVypnúť reklamu

Ryžové guľky s mozzarellou

Potrebujeme: 300 g ryže, 1 l zeleninového vývaru, 40 g parmezánu, 120 g mozzarelly, 2 vajíčka, maslo, maslo, cibuľu, olej, strúhanku, soľ, mleté čierne korenie, sterilizovanú kukuricu, hrášok či sušené paradajky (voliteľné)

Postup: Začneme podobne, ako sa pripravuje rizoto. Kus masla približne s lyžicou oleja zohrejeme a orestujeme najemno pokrájanú cibuľu. Pridáme nepremytú ryžu a dobre ju opečieme, aby boli zrnká obalené tukom. Zalejeme ju polovicou vývaru a varíme za občasného miešania. Postupne budeme prilievať po naberačkách zvyšný vývar, kým sa ryša nedovarí. Na záver môžeme pridať scedenú kukuricu, hrášok či sušené paradajky. Môžeme však nechať aj čistú ryžu.

Zmes osolíme a okoreníme a ešte do teplej ryže primiešame nastrúhaný parmezán. Mali by sme dostať hmotu krémovej konzistencie, ktorú budeme vedieť formovať v rukách do guličiek. Do každej dáme kúsok mozarelly, obalíme v rozšľahanom vajíku aj v strúhanke a vypražíme v oleji.

SkryťVypnúť reklamu

Mrkva s javorovou glazúrou

Postup: mrkvu, maslo, javorový sirup, francúzsku hrubozrnnú horčicu, soľ, korenie, cesnak

Postup: Mrkvu očistíme, menšie kúsky necháme celé, väčšie prekrojíme na polovice alebo štvrtiny. Krátko ju predvaríme v troche vody, nie však celkom domäkka.

V panvici si potom zohrejeme maslo, ku ktorému vhodíme celý strúčik cesnaku a keď sa opečie vyberieme ho. K maslu pridáme asi dve lyžice javorového sirupu a dobre miešame, aby nám vznikol základ na glazúru. Potom pridáme lyžičku horčice a do zmesi vložíme predvarenú mrkvu. Premiešame tak, aby sa mrkvičky dobre obalili a môžeme ich vybrať. Pred podávaním ich jemne osolíme a okoreníme.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 685
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 196
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 134
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 250
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 084
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 928
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 781
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 358
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu