Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Mexická polievka, pečienky s vôňou Indie, pestrý zimný šalát

Inšpirácie na chutný obed či večeru.

(Zdroj: archív)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Mexická polievka

Potrebujeme: asi 3 – 4 filety z ľubovoľnej ryby, 2 papričky jalapeňos, olivový olej, 1 cibuľu, stonkový zeler, konzervu sterilizovanej kukurice, konzervu sterilizovanej bielej fazule, zeleninový vývar, 2 strúčiky cesnaku, 1 ČL mletej papriky, 2 ČL mletej rasce, korenie na ryby, asi dve hrste cherry paradajok, 1 limetku, soľ, mleté čierne korenie

Postup: V hrnci na rozohriatom oleji najskôr orestujeme pokrájanú cibuľu, kúsky zeleru, 1 papričku a cesnak. Posypeme ich mletou paprikou, korením na ryby a rascou. Zalejeme vývarom a necháme variť. Po chvíli pridáme na kúsky pokrájané ryby, scedenú kukuricu aj fazuľu a prekrojené paradajky. Varíme už len približne sedem minút, na záver prihodíme druhú papričku a dochutíme šťavou z limetky.

SkryťVypnúť reklamu

Pečienky s vôňou Indie

Potrebujeme: kuracie pečienky, 1 červenú cibuľu, čili papričku podľa chuti, cesnak, kúsok zázvoru, 2 PL paradajkového pretlaku, olivový olej, trochu kurkumy aj karí korenia, rímsku rascu, soľ, čerstvý koriander

Postup: Do misky dáme asi po polovici malej lyžičky kurkumy, karí korenia aj rímskej rasce, premiešame a pridáme pokrájanú pečeň. Premiešame a necháme chvíľu postáť.

Zatiaľ zohrejeme trochu olivového oleja a korenené pečienky na ňom orestujeme. Potom ich vyberieme a vo výpeku opečieme nakrájanú cibuľu prelisovaný cesnak a nastrúhaný zázvor. Krátko popražíme a ochutíme nasekanou čili papričkou, pridáme paradajkový pretlak a chvíľku povaríme. Do omáčky vrátime pečeň, podlejeme a podusíme, kým nebude mäkká. Na záver osolíme, v prípade potreby dochutíme a pridáme čerstvý koriander.

SkryťVypnúť reklamu

Pestrý zimný šalát

Potrebujeme: 2-3 mrkvy, 1 veľký batat, 1 cviklu, 1 brokolicu, žltú hrubostennú papriku, šampiňóny, červenú cibuľu, hlávku cesnaku, olivový olej, čerstvú rukolu, soľ, mleté čierne korenie, čerstvý rozmarín (použiť môžeme aj paradajky, karfiol či inú obľúbenú zeleninu)

Na zálievku: olivový olej, citrónovú šťavu, strúčik cesnaku, zmes rôznych nasekaných orieškov, jarnú cibuľku, soľ

Postup: Najskôr si pripravíme mrkvy, batat a cviklu. Očistíme ich a ľubovoľne nakrájame. Zeleninu dáme na plech, pokvapkáme olejom, premiešame a roztiahneme tak, aby sa všetko rovnomerne upieklo. Pridáme priečne prerezanú hlávku cesnaku a dáme do vyhriatej rúry.

Asi po 15 minútach pridáme na ružičky rozobratú brokolicu, nakrájanú papriku, šampiňóny a kolieska cibule. Všetko premiešame, osolíme, okoreníme a vrátime do rúry. Pečieme, kým zelenina nie je hotová. Medzitým zmiešame olej, citrónovú šťavu, pretlačený cesnak a oriešky a ešte teplú zeleninu polejeme marinádou a podávame.

SkryťVypnúť reklamu

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Čo bude toto leto in?
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život?
  2. Čo bude toto leto in?
  3. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  4. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  5. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  7. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  8. Kam smerujú peniaze bohatých?
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 8 495
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 8 257
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 5 850
  4. Kam smerujú peniaze bohatých? 3 887
  5. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 484
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 178
  7. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú 2 961
  8. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 2 086
  1. Anna Brawne: Pán minister, to naše zdravotníctvo som už zachránila ja, preto je najvyšší čas, aby ste zo seba prestali robiť šaša!
  2. Ján Serbák: Zaujímavosti zo storočných novín (23. - 29.5.1925)
  3. Vladimír Bojničan: Čo mi chýbalo v článku od Michala Havrana: „Spoločnosť rozvrátená politikou“
  4. Branislav Hláčik: Superpozícia 4
  5. Marek Namešpetra: Mokrý svet
  6. Viktor Pamula: Markíza a Vlny
  7. Roman Kebísek: Štefánikova priateľka Weissová o ňom: Je to dobyvateľ
  8. Marián Kozák: Protikorupčný festival Pucung 2025 v Košiciach
  1. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 29 078
  2. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 17 051
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 10 120
  4. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť? 8 072
  5. Ivan Čáni: Pobavený Fico ako nevinné batoľa. 7 637
  6. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky 7 235
  7. Branko Štefanatný: Hráči z KHL nie, Šatan nie! 6 878
  8. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho. 6 254
  1. Anna Brawne: Pán minister, to naše zdravotníctvo som už zachránila ja, preto je najvyšší čas, aby ste zo seba prestali robiť šaša!
  2. Roman Kebísek: Štefánikova priateľka Weissová o ňom: Je to dobyvateľ
  3. Radko Mačuha: Fico je kráľ politickej džungle.
  4. INESS: Energetická pomoc – adresnosť v nedohľadne
  5. Věra Tepličková: "I napriek tomu, že ste žena, buďte slušná."
  6. Radko Mačuha: Šmejdi" sa menia. Predražené hrnce nahradili politikou.
  7. Tupou Ceruzou: Pandemická
  8. Radko Mačuha: "Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe" dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Anna Brawne: Pán minister, to naše zdravotníctvo som už zachránila ja, preto je najvyšší čas, aby ste zo seba prestali robiť šaša!
  2. Ján Serbák: Zaujímavosti zo storočných novín (23. - 29.5.1925)
  3. Vladimír Bojničan: Čo mi chýbalo v článku od Michala Havrana: „Spoločnosť rozvrátená politikou“
  4. Branislav Hláčik: Superpozícia 4
  5. Marek Namešpetra: Mokrý svet
  6. Viktor Pamula: Markíza a Vlny
  7. Roman Kebísek: Štefánikova priateľka Weissová o ňom: Je to dobyvateľ
  8. Marián Kozák: Protikorupčný festival Pucung 2025 v Košiciach
  1. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 29 078
  2. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 17 051
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 10 120
  4. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť? 8 072
  5. Ivan Čáni: Pobavený Fico ako nevinné batoľa. 7 637
  6. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky 7 235
  7. Branko Štefanatný: Hráči z KHL nie, Šatan nie! 6 878
  8. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho. 6 254
  1. Anna Brawne: Pán minister, to naše zdravotníctvo som už zachránila ja, preto je najvyšší čas, aby ste zo seba prestali robiť šaša!
  2. Roman Kebísek: Štefánikova priateľka Weissová o ňom: Je to dobyvateľ
  3. Radko Mačuha: Fico je kráľ politickej džungle.
  4. INESS: Energetická pomoc – adresnosť v nedohľadne
  5. Věra Tepličková: "I napriek tomu, že ste žena, buďte slušná."
  6. Radko Mačuha: Šmejdi" sa menia. Predražené hrnce nahradili politikou.
  7. Tupou Ceruzou: Pandemická
  8. Radko Mačuha: "Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe" dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu