Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Bôčiková roláda, hŕstková polievka s údeným, božie milosti

Inšpirácie na chutný obed či večeru.

(Zdroj: archív)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Hŕstková polievka s údeným

Potrebujeme: hotovú hŕstkovú zmes, alebo si môžeme sami namixovať po trochu šošovice, hrachu, fazule a pohánky, 2 údené rebrá, 1 cibuľu, 2 mrkvy, 1 petržlen, 3-4 zemiaky, 2 strúčiky cesnaku, olej, soľ, mleté čierne korenie, mletú papriku

Postup: Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, potom k nej pridáme očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu, cesnak, mletú papriku a chvíľu všetko dusíme. Potom zeleninu zalejeme vodou, pridáme údené rebrá a ak používame všetky suroviny zvlášť, dáme do polievky variť fazuľu. Ak používame hŕstkovú zmes, najskôr necháme povariť rebrá a asi po polhodine pridáme zmes strukovín a zemiaky. Všetko spolu dovaríme a na záver podľa potreby dosolíme a dokoreníme.

SkryťVypnúť reklamu

Delikátna bôčiková roláda

Potrebujeme: tenký prerastaný bravčový bôčik, 2 strúčiky cesnaku, čierne pivo, majoránku, mletý sušený zázvor, drvenú rascu, sójovú omáčku, kečup, soľ

Postup: Mäso najskôr zbavíme kože a môžeme ho aj trochu naklepať. Posypeme drvenou rascou, majoránkou, zázvorom a kto má rád pikantné, môže pridať aj čili korenie. Zrolujeme ho previažeme motúzom aby dobe držalo pokope a vrch potom potrieme pretlačeným cesnakom, posypeme rascou, soľou aj korením a dáme do pekáča. Podlejeme pivom a upečieme v rúre pri teplote 190 °C.

Prvú polhodinu pečieme zakryté a priebežne prelievame výpekom. Potom mäso odkryjeme, stále ho prelievame a necháme upiecť dozlatista. Na záver zmiešame sójovú omáčku s trochou kečupu, roládu potrieme touto zmesou a necháme zapiecť ešte asi 10 minút.

SkryťVypnúť reklamu

Tvarohové božie milosti

Začínajú sa fašiangy a to bol kedysi čas, kedy sa v mnohých domácnostiach piekli sladké koláčiky, niekde zvané fánky, inde božie milosti. Receptov na ne je množstvo, chutia aj s tvarohom.

Potrebujeme: 440 g hladkej múky, 250 g tvarohu, 100 g masla, 4 vajíčka, 4 PL bieleho sladkého vína, 2 ČL prášku do pečiva, olej, práškový a vanilkový cukor na obaľovanie

Postup: Do tvarohu primiešame vajíčka, zmäknuté maslo, víno a postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva tak, aby sme vypracovali hladké cesto. Necháme ho na pracovnej doske oddychovať asi dve hodiny a potom ho rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra a povykrajujte obdĺžniky a do každého urobíme zárez.

Vysmažíme ich v rozpálenom oleji z obidvoch strán, necháme odkvapkať prebytočný olej a obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 685
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 196
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 134
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 250
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 084
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 928
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 781
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 358
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu