Korzár logo Korzár
Nedeľa, 17. január, 2021 | Meniny má NatašaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Bôčiková roláda, hŕstková polievka s údeným, božie milosti

Inšpirácie na chutný obed či večeru.

(Zdroj: archív)

Hŕstková polievka s údeným

Potrebujeme: hotovú hŕstkovú zmes, alebo si môžeme sami namixovať po trochu šošovice, hrachu, fazule a pohánky, 2 údené rebrá, 1 cibuľu, 2 mrkvy, 1 petržlen, 3-4 zemiaky, 2 strúčiky cesnaku, olej, soľ, mleté čierne korenie, mletú papriku

Postup: Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, potom k nej pridáme očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu, cesnak, mletú papriku a chvíľu všetko dusíme. Potom zeleninu zalejeme vodou, pridáme údené rebrá a ak používame všetky suroviny zvlášť, dáme do polievky variť fazuľu. Ak používame hŕstkovú zmes, najskôr necháme povariť rebrá a asi po polhodine pridáme zmes strukovín a zemiaky. Všetko spolu dovaríme a na záver podľa potreby dosolíme a dokoreníme.

Skryť Vypnúť reklamu

Delikátna bôčiková roláda

Potrebujeme: tenký prerastaný bravčový bôčik, 2 strúčiky cesnaku, čierne pivo, majoránku, mletý sušený zázvor, drvenú rascu, sójovú omáčku, kečup, soľ

Postup: Mäso najskôr zbavíme kože a môžeme ho aj trochu naklepať. Posypeme drvenou rascou, majoránkou, zázvorom a kto má rád pikantné, môže pridať aj čili korenie. Zrolujeme ho previažeme motúzom aby dobe držalo pokope a vrch potom potrieme pretlačeným cesnakom, posypeme rascou, soľou aj korením a dáme do pekáča. Podlejeme pivom a upečieme v rúre pri teplote 190 °C.

Prvú polhodinu pečieme zakryté a priebežne prelievame výpekom. Potom mäso odkryjeme, stále ho prelievame a necháme upiecť dozlatista. Na záver zmiešame sójovú omáčku s trochou kečupu, roládu potrieme touto zmesou a necháme zapiecť ešte asi 10 minút.

Skryť Vypnúť reklamu

Tvarohové božie milosti

Začínajú sa fašiangy a to bol kedysi čas, kedy sa v mnohých domácnostiach piekli sladké koláčiky, niekde zvané fánky, inde božie milosti. Receptov na ne je množstvo, chutia aj s tvarohom.

Potrebujeme: 440 g hladkej múky, 250 g tvarohu, 100 g masla, 4 vajíčka, 4 PL bieleho sladkého vína, 2 ČL prášku do pečiva, olej, práškový a vanilkový cukor na obaľovanie

Postup: Do tvarohu primiešame vajíčka, zmäknuté maslo, víno a postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva tak, aby sme vypracovali hladké cesto. Necháme ho na pracovnej doske oddychovať asi dve hodiny a potom ho rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra a povykrajujte obdĺžniky a do každého urobíme zárez.

Vysmažíme ich v rozpálenom oleji z obidvoch strán, necháme odkvapkať prebytočný olej a obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  2. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  3. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  4. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  5. Už iba dnes si môžete predplatiť SME.sk na rok len za 28 eur
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku
  7. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká?
  8. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie
  9. Oktagon 20: Pikantné súboje prinesú aj zápas o titul!
  10. Tipni si na Petru Vlhovú a získaj 10 eur
  1. MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky
  2. Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon
  3. Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  6. Akčný výpredaj v PLANEO Elektro – to sú ceny nižšie až o 60 %!
  7. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka?
  9. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  10. TOMRA víta kľúčový krok k spusteniu systému zálohovania
  1. Už iba dnes si môžete predplatiť SME.sk na rok len za 28 eur 20 784
  2. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 14 889
  3. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká? 8 537
  4. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 647
  5. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 487
  6. Kuba si turistov omotá okolo prsta. Miesta, ktoré musíte vidieť 6 499
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 6 353
  8. Kvalitnej hydiny je na pultoch stále menej. Čo vlastne kupujeme? 6 256
  9. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 6 145
  10. Nakupujete online? Toto potrebujete vedieť 6 125
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Lipšic: Zatýkanie ľudí nie je divadlo, nemožno čakať, že polícia zasiahne každý týždeň

Spochybňovanie spolupracujúcich obvinených považuje za cielené.

Daniel Lipšic.
KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Koalícia nám povie, či chce spravodlivosť, alebo pomstu

Lipšic ako prokurátor stále nie je dobrý nápad.

Peter Tkačenko
Minister zdravotníctva Marek Krajčí.
Zasnežené východné Slovensko.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop