Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Syrovo-brokolicová polievka, krémové zemiaky s karotkou a slaninou

Aj jednoduché jedlá môžu skvelo chutiť.

(Zdroj: stock adobe)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Syrovo- brokolicová polievka

Potrebujeme: jednu brokolicu, zeleninový vývar, veľkú hrsť nastrúhaného čedaru alebo ementálu, smotanu na varenie, maslo, 3 strúčiky cesnaku, menšiu cibuľu, muškátový oriešok, soľ, mleté čierne korenie

Postup: V hrnci roztopíme maslo a orestujeme na ňom najemno nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak. Brokolicu očistíme, rozdelíme na ružičky, opláchneme ich a dáme do hrnca k cibuli. Chvíľu restujeme a potom všetko zalejeme vývarom. Necháme variť, kým brokolica nezmäkne. Polievku osolíme, okoreníme a ochutíme muškátovým orieškom. Brokolicu rozmixujeme a zalejeme smotanou. Necháme ju dobre prevariť a potom prisypeme strúhaný syr a odstavíme.

SkryťVypnúť reklamu

Smotanové zemiaky s karotkou a slaninou

Potrebujeme: zemiaky, balík mrazenej karotky, smotanu na varenie, maslo, cesnak, soľ, mleté čierne korenie, plátky anglickej slaniny, prípadne to môže byť schwarzwaldská šunka či prosciutto

Postup: Zemiaky si predvarme v šupke, po vychladnutí ich očistíme a nakrájame na kolieska. V hrnci alebo panvici s vyššími okrajmi roztopíme maslo a najskôr na ňom opečieme nasekaný cesnak. Potom pridáme karotku a orestujeme ju. Nasledovať budú zemiaky a všetko zalejeme dostatočným množstvom smotany. Osolíme, okoreníme a varíme, kým zemiaky nebudú celkom dovarené a smotana sa nám zredukuje do krémovej konzistencie. V druhej panvici si opečieme plátky slaniny. Smotanovú zeleninu naservírujeme do tanierov, na vrch dáme slaninové čipsy a pokvapkáme výpekom.

SkryťVypnúť reklamu

Kapustová vitamínová bomba

Potrebujeme: asi pol hlávky bielej kapusty, 2 mrkvy, väčšiu cibuľu, 1 čerstvý chren, prípadne nastrúhaný sterilizovaný, kryštálový cukor, soľ, slnečnicový olej, vínny alebo jablčný ocot

Postup: Kapustu aj mrkvu nakrájame alebo nastrúhame na tenké rezance, cibuľu na polkolieska alebo na malé kúsky. Všetku zeleninu okrem chrenu dáme do misky.

Osolíme, okoreníme a necháme postáť, aby kapusta pustila vlastnú šťavu. Premiešame, pridáme nastrúhaný chren a všetko dochutíme primeraným množstvom cukru a octu, aby sme získali sladkokyslú chuť.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 661
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 177
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 133
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 247
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 120
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 922
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 764
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 426
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu