Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Rýchly bylinkový losos, špagety pre začiatočníkov, cottage šalát

Posviatočné obdobie si žiada odľahčenie.

(Zdroj: stock adobe)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Špagety aj pre začiatočníkov

Potrebujeme: balenie špagiet, hrsť cherry paradajok, 1 malú červenú cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, kúsok slaniny, olej, 1 dl bieleho vína, petržlenovú vňať, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Cestoviny dáme variť do osolenej vody. Paradajky prekrojíme na polovice alebo štvrtinky – podľa ich veľkosti.

Slaninu nakrájame na malé kúsky a dáme ju smažiť na panvicu. Keď púšťa málo výpeku, pridáme k nej trochu oleja. Potom pridáme pokrájanú cibuľu a nasekaný cesnak. Chvíľku ich restujeme a potom všetko zalejeme vínom. Pridáme paradajky, povaríme asi päť minút a potom už z hrnca vyberáme špagety a dáme ich priamo do panvice. Premiešame, aby sa obalili výpekom a servírujeme posypané petržlenovou vňaťou.

SkryťVypnúť reklamu

Rýchly bylinkový losos

Potrebujeme: filety čerstvého lososa, soľ, mleté biele korenie + na marinádu: 2 PL teriyaki omáčky, 1 PL medu, šťavu z polovice citróna, 1 PL olivového oleja, štipku sušeného zázvoru a bylinky ako čerstvý koriander a petržlenová vňať

Postup: Očisteného lososa dôkladne osolíme, okoreníme a potrieme marinádou, ktorú si vymiešame z uvedených surovín. Ryby poukladáme na plech s papierom a dáme upiecť do dobre vyhriatej rúry. Do zvyšku marinády pridáme nasekané bylinky. Asi po 10 minútach lososa vyberieme, polejeme ho zvyškom marinády obohatenej o vňať, necháme chvíľu postáť a môžeme servírovať.

Cottage šalát

Potrebujeme: cottage syr, zmes rôznych šalátov - rukolu, baby špenát, poľníček či ľadový šaláť, cherry paradajky, avokádo, 2 PL kešu orieškov, olivový olej, citrónovú šťavu, med, soľ, biele korenie

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Šalát natrháme do misky, paradajky prekrojíme, avokádo nakrájame a dáme k šalátu. Všetko primerane osolíme a okoreníme a potom dáme na zeleninu cottage cheese. Na záver všetko polejeme zálievkou z olivového oleja, citrónovej šťavy a medu a na záver posypeme orieškami.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 661
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 177
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 133
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 247
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 120
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 922
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 764
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 426
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu