Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Hubový čír, vegetariánska kapustnica, zelerovo-jablkový šalát

Novoročné bezmäsité inšpirácie.

(Zdroj: archív/fotolia)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vegetariánska kapustnica

Potrebujeme: 1 kg kyslej kapusty, 2 balíčky údeného tofu, olej, kyslú smotanu, rascu, soľ, mleté čierne korenie, bobkový list, sušené huby

Postup: Kapustu dáme variť do vody, pridáme rascu, bobkový list a čierne korenie. Údené tofu nakrájame na kocky, opražíme na oleji a pridáme ho do kapustnice. Pridáme vopred namočené huby a povaríme. Keď je kapusta už hotová, zahustíme polievku smotanou, prípade potreby dosolíme a ešte krátko povaríme.

Hubový čír

Potrebujeme: hrsť sušených húb, hladkú múku (no výborná bude aj kukuričná múka), vodu, maslo, cibuľu, mleté čierne korenie, sladkú červenú papriku, mletú rascu a soľ

SkryťVypnúť reklamu

Postup: V menšom hrnci predvaríme huby. Keď sú hotové, scedíme ich a necháme odkvapkať. Na panvici zohrejeme maslo, orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu a pridáme k nej prevarené huby. Osolíme ich, okoreníme a dobre orestujeme. Potom panvicu odložíme na teplé miesto.
Medzitým dáme do väčšieho hrnca variť vodu so soľou a keď začne vrieť, pomaly do nej vsypeme kukuričnú múku a uvaríme primerane hustú kašu.

Čír rozdelíme na jednotlivé taniere, urobíme v ňom jamky a do nich rozdelíme restované huby. Nakoniec všetko pokvapkáme roztopeným maslom.

Zelerovo-jablkový šalát

Potrebujeme: zeler, jablká, cibuľu, olej, cukor, ocot a soľ

Postup: Ošúpanú a umytú buľvu zeleru rozpolíme a dáme variť do takého množstva vody, aby ho tesne zakryla. Keď je mäkký, môžeme ho nakrájať na tenké pásky, alebo ho postrúhame na hrubšom strúhadle.

SkryťVypnúť reklamu

Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, olej a nálev z vody, cukru a soli.

Dve – tri jablká očistíme, nastrúhame ich na hrubom strúhadle a primiešame do šalátu. Necháme chvíľu postáť a môžeme jesť.

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  2. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  3. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  4. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  5. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  7. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  8. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 95 133
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 20 963
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 642
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 462
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 5 829
  6. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 5 275
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 262
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 708
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu