Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Pitahayové mojito, granátové moscow mule, čaj s marakujou

Exotické ovocie v netradičných nápojoch.

(Zdroj: Stock Adobe)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pitahayové mojito

Potrebujeme: 90 ml pyré z pitahayje, 3 limetky, 1 ČL vanilkového extraktu, 4 vetvičky mäty, 3 PL agáve sirupu, 90 ml bieleho rumu, 1,5 š sódy, 2 š ľadu

Postup: Z troch limetiek dve odšťavíme a tretiu nakrájame na plátky. Pomocou tĺčika na ovocie spolu popučíme pyré z pitahaye, limetkovú šťavu a mätové lístky z troch vetvičiek. Do zmesi pridáme vanilkový extrakt, agáve sirup a rum. Doplníme sódovou vodou a v prípade potreby dochutíme sirupom alebo limetkovou šťavou. Hotový nápoj vylejeme do pohárov s ľadom a ozdobíme zvyšnou mätou a plátkami limetky.

SkryťVypnúť reklamu

Moscow mule z granátového jablka

Potrebujeme: 60 ml šťavy z granátového jablka, 60 ml vodky, šťava z polovice limetky, 120 ml chladeného zázvorového piva, ľad, čerstvú mätu, semiačka z granátového jablka, mesiačiky limetky

Postup: Poháre na nápoj si naplníme ľadom. Na dno prilejeme šťavu z granátových jabĺk, potom vodku a šťavu z limetky. Poháre doplníme zázvorovým pivom. Na vrch posypeme lístkami mäty a semiačkami granátového jablka a dozdobíme mesiačikom limetky.

Nealkoholický marakujový čaj

Potrebujeme: 2,25 š horúcej vody, 3 vrecúška zeleného čaju, 6 marakují, 2 PL medu, ľad

Postup: Vrecúška zeleného čaju necháme vylúhovať v horúcej vode, postačia aj tri až štyri minúty. Keď čaj dosiahne požadovanú silu, vrecúška vyhodíme a vmiešame med. Potom ho odložíme bokom úplne vychladnúť. Medzitým prekrojíme marakuje, vydlabeme z nich dužinu a pomocou lyžice ju prepasírujeme cez sitko, aby sme oddelili kôstky. Potrebovať budeme asi polovicu šálky ovocnej šťavy, ktorú vmiešame do vychladnutého čaju. Do pripravených pohárov nasypeme zopár kociek ľadu, prelejeme ich drinkom a ihneď podávame.

SkryťVypnúť reklamu

Zdroje: ciaoflorentina.com, aseasyasapplepie.com, delightfulplate.com

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 623
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 126
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 130
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 246
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 219
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 898
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 721
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 573
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu