Korzár logo Korzár
Nedeľa, 17. január, 2021 | Meniny má NatašaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom zo zvyškov: Fašírky z lososa, fazuľový šalát s rezňom

Spotrebujte aj posledné sviatočné kúsky.

(Zdroj: Archív fotolia)

Fašírky zo zvyškov lososa

Potrebujeme: 450 g studených kúskov lososa, 1 š strúhanky, 1 nasekanú červenú papriku, 1/2 malej bielej cibule, nakrájanej na menšie kúsky, 2 PL nasekanej petržlenovej vňate, 1 PL čili korenia, 1 PL sušeného cesnaku, 1 ČL soli, 1/8 ČL papriky, 1 vajíčko, 1 PL majonézy, 1 ČL pálivej omáčky tabasco, 3 PL olivového oleja

Postup: Lososa v miske pomocou lyžice rozbijeme na malé kúsky. Pridáme strúhanku, papriku, cibuľu, vňať, čili, sušený cesnak, soľ, vajíčko, majonézu, tabasco a 1 lyžicu olivového oleja. Všetko spolu premiešame tak, aby vznikla pevná spojitá hmota.

Skryť Vypnúť reklamu

Z nej potom odoberieme kusy v objeme asi jednej tretiny šálky a vyformujeme guličky, z celej zmesi by ich malo vyjsť asi 10 až 12. Jemne ich pritlačíme, aby vznikol hrubý disk. Vo veľkej panvici zahrejeme lyžicu olivového oleja a pridáme fašírky. Opečieme ich z každej strany po dve až tri minúty, kým nezhnednú. Keď bude oleja málo, dolejeme poslednú lyžicu a pokračujeme, kým všetky fašírky nebudú hotové. Podávame samostatne, alebo s obľúbeným šalátom.

Poznámka: Pokiaľ máte doma papričky tabasco, pálivú omáčku si môžete pripraviť aj doma. Potrebovať budete 140 g tabasco papričiek, 1/4 ČL soli, 1 š kvalitného bieleho vínneho octu. Všetky suroviny dáme do malého hrnca a privedieme k varu. Plameň potom znížime a necháme mierne variť asi 15 minút. Keď zmes trocha vychladne, všetko rozmixujeme v kuchynskom robote dohladka. Omáčku precedíme cez sitko, zachytené kôstky vyhodíme a zvyšok môžeme okamžite použiť.

Skryť Vypnúť reklamu

Fazuľkový šalát so zvyškami kuracieho rezňa

Potrebujeme na šalát: 450 g zelených fazuliek, semiačka z 1 granátového jablka, 2 š kúskov kuracieho rezňa

Na dresing: 3 PL arašidového masla, 4 PL octu, 1,5 PL sójovej omáčky, 1/4 ČL sušeného cesnaku, 1/2 ČL čili korenia, 2 PL vody, 1,5 PL cukru, 1 PL medu

Postup: Najprv si urobíme dresing. Arašidové maslo za občasného miešania zahrejeme v malom hrnci na nízkej teplote tak, aby sa rozpustilo. Pomaly po lyžiciach k nemu pridáme ocot, sójovú omáčku a vodu. Doplníme o sušený cesnak, čili korenie, cukor a med a všetko dobre zamiešame.

Zo zelených fazuliek odkrojíme konce, ak treba, a dáme ich do hrnca s vodou. Keď začne vrieť, scedíme ich a prepláchneme studenou vodou. Mali by byť chrumkavé. Kuracie mäso pokrájame na kocky a zmiešame spolu s fazuľkou a semiačkami z granátového jablka. Polejeme dresingom, premiešame a môžeme podávať.

Skryť Vypnúť reklamu

Rýchle guľky zo zvyškov medovníkov

Potrebujeme: 1 š medovníkov, 1/2 balenia krémového syra, ako Philadelphia, ricotta alebo mascarpone, 1/2 š kakaa, 1/2 š práškového cukru, 1 ČL vanilkovej esencie

Postup: Medovníky rozmixujeme v kuchynskom robote nadrobno a presypeme do veľkej misky. Pridáme krémový syr izbovej teploty a dobre premiešame, a keď sa všetko spojí, rukou zmes vyhnetieme do hladkej gule. Mastnými rukami z asi 1,5 lyžice cesta potom vyformujeme malé guličky. Do dvoch misiek si vysypeme cukor a kakao a vzniknuté guľky obalíme v jednom, alebo v druhom prášku. Poukladáme ich na papier na pečenie a pred podávaním ich dáme zatuhnúť do mrazničky asi na päť minút.

Zdroj: fitfoodiefinds.com, chilipeppermadness.com, chabad.org, easycookingwithmolly.com

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  2. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  3. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  4. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  5. Už iba dnes si môžete predplatiť SME.sk na rok len za 28 eur
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku
  7. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká?
  8. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie
  9. Oktagon 20: Pikantné súboje prinesú aj zápas o titul!
  10. Tipni si na Petru Vlhovú a získaj 10 eur
  1. MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky
  2. Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon
  3. Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  6. Akčný výpredaj v PLANEO Elektro – to sú ceny nižšie až o 60 %!
  7. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka?
  9. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  10. TOMRA víta kľúčový krok k spusteniu systému zálohovania
  1. Už iba dnes si môžete predplatiť SME.sk na rok len za 28 eur 20 735
  2. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 14 841
  3. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká? 8 652
  4. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 663
  5. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 501
  6. Kuba si turistov omotá okolo prsta. Miesta, ktoré musíte vidieť 6 529
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 6 358
  8. Kvalitnej hydiny je na pultoch stále menej. Čo vlastne kupujeme? 6 263
  9. Nakupujete online? Toto potrebujete vedieť 6 113
  10. Riaditeľ VÚB: Udržateľnosť chceme vsadiť do DNA nášho podnikania 6 106
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Lipšic: Zatýkanie ľudí nie je divadlo, nemožno čakať, že polícia zasiahne každý týždeň

Spochybňovanie spolupracujúcich obvinených považuje za cielené.

Daniel Lipšic.
KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Koalícia nám povie, či chce spravodlivosť, alebo pomstu

Lipšic ako prokurátor stále nie je dobrý nápad.

Peter Tkačenko
Minister zdravotníctva Marek Krajčí.
Zasnežené východné Slovensko.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop