Korzár logo Korzár
Pondelok, 18. január, 2021 | Meniny má BohdanaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom rybacie polievky: Lososová, kapria s hubami, zeleninovo-rybacia

Je súčasťou mnohých vianočných stolov.

(Zdroj: stock adobe)
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Lososová polievka

Potrebujeme: odrezky a kúsky z lososa, ktoré zostali po príprave porcií ryby, 6 strúčikov cesnaku, ovsené vločky, 2 mrkvy, 2 petržleny, 1 dl vína, soľ, biele korenie, hrsť petržlenovej vňate

Postup: Kúsky lososa dáme do troch litrov osolenej vody a pomaly varíme asi pol hodiny spolu s očistenými strúčikmi cesnaku. Potom vývar precedíme, pridáme do neho nastrúhanú mrkvu a petržlen, trochu ovsených vločiek a časť mäsa. Druhú časť mäsa rozmixujeme a dáme do takmer hotovej polievky. Prilejeme biele víno, ešte asi 10 minút povaríme a dochutíme podľa potreby.

Skryť Vypnúť reklamu

Kapria polievka s hubami

Potrebujeme: kapriu hlavu, mlieč, nové korenie, soľ, hrsť sušených húb, 1 cibuľu, 1 mrkvu, kúsok zeleru, 1 petržlen, maslo, hladkú múku, soľ, muškátový oriešok, majoránku, nasekanú petržlenovú vňať

Postup: Rybiu hlavu umyjeme a dáme variť do osolenej studenej vody s niekoľkými guľôčkami nového korenia. Huby namočíme a uvaríme ich zvlášť. Keď bude ryba asi po polhodine hotová, vyberieme ju a oberieme z nej mäso. Všetku zeleninu očistíme a nakrájame nadrobno. Na panvici zohrejeme maslo, osmažíme na ňom cibuľu, ku ktorej potom pridáme zeleninu. Orestujeme ju a potom spolu so scedenými hubami a očisteným mliečom pridáme do rybieho vývaru. Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku a zahustíme ňou polievku. Necháme asi 20 minút povariť, nakoniec vložíme obraté mäso a polievku dochutíme soľou, muškátovým orechom, štipkou majoránky a petržlenovou vňaťou.

Skryť Vypnúť reklamu

Zeleninovo-rybacia polievka

Potrebujeme: 1 kg rôznych sladkovodných rýb, 1 veľkú cibuľu, 2 mrkvy, kus zeleru, kalerábu a petržlen, lyžičku štipľavej papriky, soľ, 2 zelené papriky, 2 paradajky, petržlenovú vňať

Postup: Čerstvú rybu očistíme, vykostíme, hlavu, chvost a plutvy odrežeme. Zvyšok ryby pokrájame na väčšie kúsky, ktoré posolíme a necháme stáť. Hlavu, chvost a kosti dáme variť spolu s pokrájanou koreňovou zeleninou, cibuľou a soľou. Keď je zelenina mäkká, polievku precedíme, pridáme na rezance nakrájané papriky, olúpané a pokrájané rajčiaky, mletú červenú papriku a pripravené porcie ryby. Môžeme pridať aj ikry a mlieč a všetko spolu povaríme asi 20 minút. Nemiešame, aby sa kúsky

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  2. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  3. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  4. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  5. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku
  7. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká?
  8. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie
  9. Oktagon 20: Pikantné súboje prinesú aj zápas o titul!
  10. Tipni si na Petru Vlhovú a získaj 10 eur
  1. Najobľúbenejšie auto Slovákov je opäť ŠKODA
  2. PLANEO Elektro funguje aj počas lockdownu - má akčný výpredaj
  3. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  4. MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky
  5. Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon
  6. Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie
  7. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  8. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  9. Akčný výpredaj v PLANEO Elektro – to sú ceny nižšie až o 60 %!
  10. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  1. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 15 846
  2. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 15 226
  3. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 8 919
  4. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 489
  5. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 6 927
  6. Nakupujete online? Toto potrebujete vedieť 6 530
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 6 279
  8. Kvalitnej hydiny je na pultoch stále menej. Čo vlastne kupujeme? 6 136
  9. Kuba si turistov omotá okolo prsta. Miesta, ktoré musíte vidieť 5 895
  10. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká? 5 823
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Ilustračné foto
KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Matovič vyhral na celej čiare

Čo si premiér odmakal, dostal Pellegrini zadarmo.

Peter Tkačenko
Bratislava Business Centre, kde sídli Johnson Controls
Cynická obluda

Otestujme sa pre Milanka

Nie je pravda, že najnovšia celoplošná bambusiáda každého len naštve.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop