Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Rýchle syrové stehná, smotanové pečienky, rybacie guľky

Inšpirácie na chutný obed či večeru.

ilustračné fotoilustračné foto (Zdroj: stock adobe)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Rybacie guličky s vločkami

Potrebujeme: rybie filé alebo filety, ovsené vločky, bujón, soľ, mleté čierne korenie, majorán, cibuľu, cesnak, strúhaný syr, petržlenovú vňať, strúhanku

Postup: Primerané množstvo ovsených vločiek namočíme do prevarenej vody s bujónom a necháme ich nabobtnať. Potom ich zlejeme, vytlačíme a dáme do misky spolu s pokrájanou rybou, strúhaným syrom, nasekanou petržlenovou vňaťou, korením, majoránom, nastrúhanou cibuľou a pretlačeným cesnak, Zo zmesi formujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a upečieme v horúcom oleji.

SkryťVypnúť reklamu

Rýchle syrové stehná

Potrebujeme: vykostené horné kuracie stehná bez kože, plátkový syr, šampiňóny, biele víno, cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, čierne mleté korenie, pálivú papriku, soľ, olej, maslo

Postup: Stehná osolíme, okoreníme, sprudka opečieme z oboch strán na horúcom oleji na panvici a poukladáme ich na plech s vyššími okrajmi. Na jednotlivé kusy mäsa poukladáme plátkový syr. Do výpeku pridáme trochu masla a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Pridáme nakrájané huby, chvíľu ich popražíme a podlejeme vínom. Dusíme, kým sa alkohol odparí, potom podlejeme vodou, prevaríme a vylejeme k nachystanému mäsu. Všetko dáme zapiecť do rúry.

Smotanové kuracie pečienky

Potrebujeme: kuracie pečienky, olej, maslo, 1 väčšiu cibuľu, 150 ml bieleho vína, 1 šľahačkovú smotanu, trochu tymianu aj sladkej mletej papriky, soľ, mleté čierne korenie

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Pečienky začistíme a pokrájame na primerane veľké kúsky. Nakrájame cibuľu aj cesnak.

Zohrejeme maslo s trochou oleja a opečieme najskôr cibuľu, ku ktorej pridáme pečeň, cesnak, tymian a papriku. Chvíľku všetko restujeme a potom prilejeme víno. Dusíme asi 5 minút a potom prilejeme smotanu.

Za priebežného miešania pečienky v smotane povaríme, kým sa nezredukuje a pečeň nebude hotová. Potom ju osolíme, okoreníme a podávame.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 621
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 125
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 129
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 246
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 230
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 895
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 719
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 583
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu