Korzár logo Korzár
Nedeľa, 24. január, 2021 | Meniny má TimotejKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Krémový karfiolový šalát, filé s hubami, halibut v pistáciovom kabáte

Skúste ryby a šalát trochu inak.

(Zdroj: stock adobe)
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Krémový karfiolový šalát

Potrebujeme: 3 vajíčka, 1 celý karfiol, 2 stonkové zelery, 2 zelené cibuľky (len biele a svetlozelené časti), 1/2 šálky majonézy, 2 PL dijonskej horčice, 1/4 ČL papriky, soľ a mleté čierne korenie, petržlenovú vňať na vrch (voliteľné)

Postup: Vajíčka uvaríme natvrdo, olúpeme ich, dve z nich nasekáme nahrubo a tretie rozkrojíme na tretiny. Karfiol porozdeľujeme na menšie ružičky a uvaríme vo vode domäkka. Následne ich zlejeme a necháme vychladnúť. Stonkový zeler a zelenú cibuľku nakrájame na menšie kúsky. Vo veľkej miske zmiešame nasekané vajíčka, zeleninu, majonézu, papriku a dijonskú horčicu. Všetko premiešame a dochutíme soľou a čiernym korením. Šalát premiestnime do misky, na vrch poukladáme vajíčko a posypeme paprikou. Podľa chuti doplníme aj petržlenovú vňať.

Skryť Vypnúť reklamu

Halibut v pistáciovom kabáte

Potrebujeme: 3/4 šálky (š) olúpaných pistácií, 1 strúčik cesnaku, soľ a mleté čierne korenie, 2 PL olivoveho oleja, 2 ČL horčice, šťava z 1/2 citróna,1/2 ČL citrónovej kôry, 1 kg halibutu, 1 brokolicu, soľ

Postup: Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Brokolicu rozdelíme na ružičky, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pečieme v rúre asi 20 minút. Medzitým si v kuchynskom robote nahrubo rozomelieme pistácie spolu s cesnakom a citrónovou kôrou. Pridáme olivový olej, soľ a mleté čierne korenie. Rybu premiestnime do pekáča, potrieme horčicou, osolíme, okoreníme a na vrch v rovnomernej vrstve rozprestrieme pistácie. Takto pripravenú ju pečieme dozlatista, čo by malo byť asi 10 až 12 minút. Na záver pred podávaním môžeme pokvapkať citrónovou šťavou a podľa chuti pripojiť aj petržlenovú vňať.

Skryť Vypnúť reklamu

Filé na hubách

Potrebujeme: 600 g rybieho filé, 250 g šampiňónov, 2 dl bieleho vína, 200 g masla, 2 cibule, 1 žĺtok, čierne a biele mleté korenie, ocot, citrónová šťava, hladká múka, olej, petržlenová vňať

Postup: Na vymastený pekáč poukladáme osolené a okorenené rybie filé. Obložíme ho na kolieska nakrájanou cibuľou, podlejeme bielym vínom a dáme piecť do rúry. Upečené rybie filé vyberieme a šťavu použijeme na prípravu omáčky. Základ tvorí bešamel: z masla a hladkej múky pripravíme zápražku, pridáme šťavu z výpeku. Dochutíme octom, korením, soľou a citrónom. Nakoniec ešte pridáme maslo na zjemnenie. Huby podusíme na masle v osobitnom hrnci domäkka. Filé naservírujeme na taniere, na to dáme kôpku húb a polejeme omáčkou.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  2. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  3. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  4. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  5. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  6. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  7. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  8. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  9. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  10. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  1. Stravné pre živnostníkov teraz najvýhodnejšie
  2. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  4. Hygge ako životný štýl
  5. Vynašli sme sa aj v čase korony. 3D showroom očaril klientov.
  6. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  7. Prokrastinujete? 5 overených tipov, ako nestratiť radosť z práce
  8. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  9. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  10. Pandémia presúva zákazníkov do online priestoru
  1. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 40 473
  2. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 38 527
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 11 671
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 10 154
  5. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 9 117
  6. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 9 081
  7. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 384
  8. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 152
  9. Ohlúpli sme počas Covid roka? 6 956
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 6 853
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo

Neprehliadnite tiež

Ilustračné.

PCR testovanie odhalilo na východe 421 nových prípadov.

1 h
Ilustračné.

Miera pozitivity sa väčšinou drží pod jedným percentom.

13 h
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Zdravotníčka v ochrannom odeve odoberá vzorku počas testovania na COVID-19 v telocvični na Základnej škole s materskou školu na Námestí učeného tovarišstva v Trnave

Na Slovensku prebieha plošné testovanie. PCR testy na Slovensku odhalili viac ako 236-tisíc nakazených koronavírusom. Pandémia Covid-19 si vyžiadala 4 068 obetí.

5 h
Rázcestie v obci Martinová.

Maďarov na severe nechcú a Rómov nikde nechcú, opisujú ľudia z Martinovej.

22. jan

O klíme si kladieme falošné otázky.

22. jan
Conor McGregor.

McGregor nezvládol svoj návrat do klietky.

4 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop