Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Pečený hovädzí vývar, morčacie pod šunkou, čokoládové placky

Inšpirácie nielen na nedeľný obed.

(Zdroj: archív)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pečený hovädzí vývar

Potrebujeme: 1 kg hovädzieho mäsa na polievku – ideálne hovädzí chvost, 2 mrkvy, polovicu zelerovej buľvy, 2 petržleny, bobkový list, soľ, pár guličiek celého čierneho korenia, cca 3 guličky nového korenia, petržlenovú vňať

Postup: Mäso umyjeme, prekrojíme na väčšie časti a dáme ich do pekáča. Zeleninu očistímem tiež ju prekrojíme a dáme k mäsu. Pekáč vložíme do stredne vyhriatej rúry a pri teplote 180 stupňov pečieme asi 40 minút. Priebežne mäso a zeleninu premiešavame. Potom teplotu znížime asi na 120 stupňov, mäso preložíme do hrnca, ktorý je vhodný do rúry, zalejeme ho 1,5 litrom vody, pridáme bobkový list, korenie, soľ, premiešame, zakryjeme a dáme do rúry. Polievku v rúre pečieme ešte asi tri hodiny. Podávame ju s nakrájanou pečenou zeleninou a cestovinami.

SkryťVypnúť reklamu

Morčacie prsia pod schwarzwaldskou šunkou

Potrebujeme: väčší kus morčacích pŕs, kus údenej slaniny, 2 strúčiky cesnaku, mrkvu, petržlen, mrazenú zelenú fazuľku, malé zemiaky, soľ, mleté čierne korenie, balenie schwarzwaldskej šunky, olej

Postup: Celý kus mäsa umyjeme, osušíme, nožom urobíme zárezy a prešpikujeme ho kúskami slaniny. Pretlačený cesnak zmiešame so soľou a natrieme na mäso. Chvíľu ho necháme postáť a pripravíme si zeleninu. Mrkvu, petržlen a zemiaky očistíme, nakrájame a dáme do pekáča. Pokvapkáme olejom, osolíme aj okoreníme a rozprestrieme po pekáči. Na zeleninu položíme nachystané mäso, pozakrývame ho schwarzwaldskou šunkou, podlejeme, zakryjeme a dáme do rúry nastavenej na 200 stupňov. Asi po polhodine pekáč odkryjeme, pridáme zelené fazuľky a všetko dopečieme.

SkryťVypnúť reklamu

Čokoládové placky

Potrebujeme: obľúbenú čokoládu – môže byť horká, mliečna či biela, prípadne viac druhov, rôzne nasekané orechy – lieskovce, mandle, vlašské, kandizované ovocie či hrozienka

Postup: Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Na plech zatiaľ dáme papier na pečenie a keď sa čokoláda roztopí, naberáme ju lyžičkou a robíme kôpky na plech, trochu ich lyžičkou upravíme na placku a posypeme orieškami a ovocím. Dáme do chladničky aby placky stuhli a potom ich odlepíme od papiera. Keď ich nezjeme všetky, uchovávame ich v chlade.

Čokoláda

Ilustračné foto

Ceny kakaa zaznamenali v posledných dvoch rokoch prudký rast.


TASR
Ilustračné foto

Európa ostáva svetovým lídrom v exporte sladkostí z kakaa.


SITA 1
Ilustračné foto

Dôvodom sú vysoké ceny kakaa a hrozba ciel na dovoz do USA.


TASR
Súvisiace témy: Recepty z Korzára, Jedlo

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Tichá epidémia bolesti chrbta: Dostupná pomoc pre tisíce ľudí
  2. Na Slovensku sú lídrom. Málo sa u nás stavia
  3. Ako zvládnuť prvý mobil a udržať si dôveru v rodine
  4. Hodnotenie profesionála: Maldivské rezorty do hodiny od letiska
  5. Na potulkách chuťami: od zemiakov po syry, všetko je doma
  6. Rozvrh hodín s kalendárom prázdnin v denníkoch SME a Korzár
  7. Vyskúšal som si prácu výčapníka. Toto vám nepovedia
  8. Na toto by ste sa mali vo svojej obľúbenej krčme opýtať
  1. Hodnotenie profesionála: Maldivské rezorty do hodiny od letiska
  2. Jesenné tvorenie pre krajší domov aj nápaditý šatník
  3. Na Slovensku sú lídrom. Málo sa u nás stavia
  4. AL-AUTO dokazuje, že špičkový autoservis môže byť women-friendly
  5. Naši starí rodičia si peniaze zakopávali do zeme
  6. Zuzana Porubjaková a Miro Jaroš v naozaj otvorených rozhovoroch
  7. Prvý mobil ako skúška dôvery medzi rodičom a dieťaťom
  8. Rozvrh hodín s kalendárom prázdnin v denníkoch SME a Korzár
  1. Tichá epidémia bolesti chrbta: Dostupná pomoc pre tisíce ľudí 6 234
  2. Z čašníkov majiteľmi top hotelov: Stavili na lokálnosť a luxus 6 075
  3. Čo urobiť, keď sa na stene objaví trhlina? Farba ju nezachráni 5 541
  4. Na toto by ste sa mali vo svojej obľúbenej krčme opýtať 5 531
  5. Vyskúšal som si prácu výčapníka. Toto vám nepovedia 5 312
  6. Na začiatku ledva naškrabali 700 eur, dnes majú miliónové tržby 4 820
  7. Prvý mobil ako skúška dôvery medzi rodičom a dieťaťom 4 259
  8. Srí Lanka, Thajsko, Japonsko. Kde vás Ázia prekvapí najviac? 2 982
  1. Filip Glejdura: Láska vo výpredaji
  2. Nicholas Wintzler: Letokruhy cibule
  3. Martin Pollák: Prečo mal Molotov visieť vedľa Ribbentropa a je to dnes dôležité?
  4. Tomáš Šusták: NEOTRAVUJTE: Tu sme pri konsolidácii!
  5. Věra Tepličková: Má to ťažké Kamenický...
  6. Juraj Jevin: Kde je minister financií?
  7. ASEKOL SK: Ako môžu použité batérie rozhodnúť o budúcnosti nás a našich detí ?
  8. Emil Lobotka: Európa a Rusko
  1. Pavol Návrat: Žiadosť občanov Slovenskej republiky o zlúčenie s Českou republikou 49 522
  2. Rado Surovka: Matovičove bomby sú späť 11 675
  3. Radoslav Záhumenský: Rozhľadňa, ktorú takmer nikto nepozná, a pritom z nej Malá Fatra ukazuje svoju pravú krásu! 8 836
  4. Daniel Guľaš: Svetový šašo 6 596
  5. Monika Albertiová: SLOVENSKOOO! A je to tu! Nenávisť a tuposť 5 869
  6. Tomáš Csicsó: Ako školy vyberajú výpalné od študentov 5 675
  7. Ivan Mlynár: Je Šutaj Eštok úplný kretén ? Nie, je to génius. Ak to niekto nechápe, je to jeho problém. 4 966
  8. Radko Mačuha: "Maskovacie prvky" auta šéfa SIS 4 888
  1. Věra Tepličková: Má to ťažké Kamenický...
  2. Věra Tepličková: ... a voľ nebyť, ako byť otrokom
  3. Igor Pogány: Nano Banana: Nová AI od Google premení vaše fotky na realitu (a splní sny)
  4. Marian Nanias: Jadrové zariadenia, doteraz použité na Mesiaci.
  5. Post Bellum SK: Začiatok konca pre desaťtisíce slovenských Židov: 9. september 1941
  6. Radko Mačuha: Pre Ficových šimpanzizantov.
  7. Marcel Rebro: Diplomacia podľa Fica: úsmevy v Pekingu a Užhorode, dym v Kyjive
  8. Marian Nanias: Jadrové reaktory použité v kozmickom prieskume.
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu