Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom šaláty: Texaský, hermelínový, pálivý syrový

Majonézové dobroty v primeranom množstve neuškodia.

(Zdroj: archív)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Texaský šalát

Potrebujeme: 1 konzervu sterilizovaných bielych fazúľ, 1 konzervu červených fazúľ v pikantnom náleve, 200 g údenej šunky, 200 g syra čedar, 1 žltú, 1 červenú, 1 zelenú papriku, 1 červenú cibuľu, 1 sterilizované šampiňóny, farebné cestoviny. Na zálievku: 4 PL octu, 4 PL olivového oleja, 1 PL medu, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Cestoviny uvaríme v slanej vode, keď budú hotové scedíme ich, prepláchneme a necháme odkvapkať. Potom ich dáme do misky a pridáme k nim scedené fazule aj huby, nakrájanú šunku, syr, papriky aj cibuľu. Vymiešame zálievku a šalát ňou ochutíme. Necháme ho trochu odstáť v chlade a podávame.

SkryťVypnúť reklamu

Hermelínový šalát

Potrebujeme: 1 balenie syra typu hermelín, 1 balenie syra s modrou plesňou, 150 g šunky, 2 jablká, 2 paradajky, majonéza alebo kyslá smotana, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Paradajky sparíme horúcou vodou a hneď ich schladíme, aby sme ich mohli ľahko ošúpať a nakrájať. Potom ich dáme do misky a pridáme nakrájané syry aj šunku. Jablká tiež ošúpeme a nakrájame. Všetko ochutíme majonézou či smotanou, prípadne jogurtom, premiešame a necháme postáť. Až potom ochutnáme a v prípade potreby osolíme a okoreníme.

Pálivý syrový šalát

Potrebujeme: 150 g syra ementál, 50 g iného tvrdého syra, napríklad gouda či eidam, 150 g nakladaných bielych paprík, 50 g sterilizovaných uhoriek, 50 g kapie, 50 g nakladaných feferónov, majonézu, worcesterskú omáčku, čierne mleté korenie, soľ

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Syr, uhorky, papriku aj kapiu nakrájame na pásiky a dáme do misky. Feferóny nasekáme na menšie kúsky, všetko premiešame a ochutíme korením, soľou a asi lyžičkou worcesterskej omáčky. Pridáme primerané množstvo majonézy a premiešame.

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  2. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  3. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  4. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  5. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  6. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  7. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  8. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 102 273
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 558
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 11 330
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 445
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 517
  6. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 229
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 4 580
  8. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 515
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu