Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Teľacie medailónky, zemiakové guľky s tajomstvom, keksy s jamkou

Inšpirácie nielen na nedeľný obed.

(Zdroj: archív)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Teľacie medailónky

Potrebujeme: teľacie stehno, hrubú múku, vajíčka, soľ, mleté čierne korenie, bravčovú masť, maslo, citrón

Postup: Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na plátky. Rezníky naklepeme, z oboch strán osolíme, okoreníme a obalíme ich v hrubej múke. Vajíčka rozšľaháme s trochou soli a potom v nich namáčame jednotlivé kusy mäsa a hneď ich vyprážame v horúcej masti. Upečené mäso poukladáme na misu a polejeme roztopeným horúcim maslom a podávame s citrónom.

Zemiakové guľky s tajomstvom

Potrebujeme: 1 kg zemiakov, cca 300 g hrubej múky, soľ, 2-3 vajíčka, maslo, olej, cibuľu, strúhanku

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Zemiaky uvaríme v šupke, potom ich pretlačíme alebo nastrúhame najemno, osolíme, zmiešame s vajíčkami a múkou tak, aby nám vzniklo primerane tuhé cesto.

Na horúcom masle opražíme nakrájanú cibuľu, ku ktorej potom pridáme asi lyžicu strúhanky a zarestujeme ju. Cibuľovú zmes necháme trochu ochladnúť a potom si berieme kúsky cesta, v dlani si ich trochu rozťahujeme a plníme restovanou cibuľkou. Urobíme guľky, ktoré uvaríme v osolenej vode. Potom ich vyberieme deravou naberačkou a omastíme olejom.

Keksíky s jamkou

Potrebujeme: 140 g masla, 2 vajíčka do cesta, 1 vajíčko na potretie, 80 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 200 g polohrubej múky, 50 g mletých orechov + trochu na posypanie, 1 celé vajce, ríbezľový či malinový lekvár

Postup: Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom, vanilkou a žĺtkami. Potom pridáme múku a mleté orechy a vypracujeme cesto, z ktorého sa budú dať tvarovať guľky. Poukladáme ich na plech s papierom na pečenie a do každého urobíme prstom či lyžičkou jamku. Všetky potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme trochou mletých orechov a dáme zapiecť do rúry. Lekvár dobre vymiešame, dáme ho do vrecka na zdobenie a potom ho nastriekame do každej jamky. Koláčiky ešte vrátime na chvíľu do rúry, aby sa lekvár zapiekol.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 623
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 126
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 130
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 246
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 219
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 898
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 721
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 573
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu