Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Pečená sekaná so slaninou, krémové pórové zemiaky, čokopena

Inšpirácie na jesenný obed či večeru.

(Zdroj: archív/fotolia)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pečená sekaná so slaninou

Potrebujeme: 250 g mletého hovädzieho mäsa z pleca, 150 g mletého bravčového pliecka, 2 menšie žemle, 1 cibuľu, 3 vajíčka, 2 strúčiky cesnaku, strúhanku, soľ, mleté čierne korenie, mlieko, majoránku, bravčovú masť, plátky slaniny

Postup: Zomleté mäso dáme do misky a postupne k nemu pridáme najemno nastrúhanú cibuľu, pretlačený cesnak, žemle namočené v mlieku, vajíčka a asi dve - tri lyžice strúhanky. Zmes dobre osolíme a okoreníme a poriadne rukou vymiešame, aby bola kompaktná.

SkryťVypnúť reklamu

Pekáč potrieme masťou a z mäsa sformujeme valec, ktorý obložíme plátkami slaniny. Dáme upiecť do stredne vyhriatej rúry.

Krémové pórové zemiaky

Potrebujeme: pol kila zemiakov, 1 väčší pór, 200 ml šľahačkovej smotany, 3 strúčiky cesnaku, soľ, biele korenie, olej, maslo

Postup: Zemiaky si predvaríme do polomäkka v šupke, potom ich olúpeme a nakrájame na kocky alebo na plátky.

Bielu časť póru pozdĺžne prekrojíme na polovice a nakrájame na pásiky. Zohrejeme trochu oleja a kúsky póru na ňom orestujeme. Potom pridáme zemiaky a všetko spolu chvíľu restujeme. Zalejeme smotanou a varíme, kým zemiaky nebudú celkom mäkké. Zelenú časť póru nakrájame podobne ako bielu, kúsky zľahka orestujeme na masle a posypeme nimi hotové zemiaky.

Čokopena z avokáda

Potrebujeme: 1 avokádo, 4 PL kvalitného kakaa, mletú škoricu, 3 PL medu, 100 ml mlieka

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Avokádo prekrojíme na polovice, kôstku vyberieme a dužinu vyberieme lyžicou a dáme ju do mixéra. Pridáme k nej škoricu, med aj kakao a zmes rozmixujeme. Potom postupne pridávame mlieko a mixujeme, kým nezískame primerane hustú hmotu. Naložíme ju do pohárov a dáme vychladiť. Vrch posypeme škoricou a pridať môžeme obľúbené ovocie.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 621
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 125
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 129
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 246
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 230
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 895
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 719
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 583
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu