Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Zapekané španielske hovädzie, pražená kapusta, maková bábovka

Inšpirácie na chutný obed či večeru.

(Zdroj: stock adobe)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zapekané španielske hovädzie

Potrebujeme: ½ kg mletého hovädzieho mäsa, 5-6 zemiakov, 1 žltú, 1 červenú a 1 zelenú papriku, 2 cibule, 4 paradajky, červené víno, olej, sladkú červenú papriku, soľ, čili papričku,

Postup: Zemiaky si prevaríme do polomäkka v šupke V panvici zohrejeme olej a najskôr na ňom opražíme mleté hovädzie mäso. Orestujeme ho zo všetkých strán a potom k nemu pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, na pásiky alebo na malé kocky nakrájané papriky, čili papričku, sladkú mletú papriku a soľ. Chvíľku dusíme vo vlastnej šťave a potom pridáme šupiek zbavené a nakrájané paradajky a všetko zalejeme asi pollitrom červeného vína.

SkryťVypnúť reklamu

Necháme dusiť a zatiaľ do olejom potretej zapekacej misky dáme očistené a na kolieska nakrájané zemiaky, ktoré jemne. Do hotového mäska pridáme na ošúpané a kúsky nakrájané pomaranče a navrstvíme ho na zemiaky a všetko dáme zapiecť asi na 10 minút do rúry.

Pražená kapusta

Potrebujeme: polovicu hlávky červenej kapusty, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, vegetu, anglickú slaninu

Postup: Kapustu nastrúhame na rezance a dáme ju do misky. Posypeme ju soľou, korením aj vegetou a polejeme olej. Rukami ju dobre premiešame. V hrnci alebo vo veľkej panvici najskôr opražíme kúsky slaniny a potom pridáme olej a keď budem rozpálený, opražíme na ňom ochutenú kapustu.

Maková hrnčeková bábovka

Potrebujeme: 1 hrnček (2 dl) celého maku, 3 hrnčeky polohrubej múky, 1,5 hrnčeka práškového cukru, 1 hrnček oleja, 1 hrnček mlieka, 2 vajíčka, 1 prášok do pečiva, štipku soli

SkryťVypnúť reklamu

Postup: V miske vyšľaháme vajíčka a postupne k nim pridávame štipku soli, cukor, mak, olej, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vymiešame hladké cesto, ktoré vylejeme do maslom potretej a múkou vysypanej formy. Dáme upiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 622
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 126
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 130
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 246
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 224
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 897
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 720
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 578
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu