Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Lyžičkové mäso, kura s vôňou mora, špízy s marhuľovou omáčkou

Kuracinu možno pripraviť mnohými spôsobmi.

(Zdroj: fotolia)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Lyžičkové mäso

Potrebujeme: kuracie prsia, 1 lyžičku (čajovú) soli, 1 lyžičku sladkej papriky, 1 lyžička kečupu, 1 lyžičku plnotučnej horčice, 1 lyžičku worcesterskej omáčky, štipku majoránu, mletej rasce, pálivej papriky a mletého čierneho korenia, 5 vajec

Postup: Vajcia vyšľaháme a pridáme k nim všetky korenininy. Do zmesi namočíme mäso nakrájané na medailónky a necháme niekoľko hodín odstáť. Potom ich opečieme na oleji a servírujeme s ľubovoľnou prílohou.

Kuracie špízy s marhuľovou omáčkou

Potrebujeme: kuracie prsia alebo vykostené stehná, červenú cibuľu, farebné papriky, olej, 3 strúčiky cesnaku, marhuľový džem, soľ, kajenské korenie, vývar, kečup, ocot, maslo

SkryťVypnúť reklamu

Potup: Mäso nakrájame na kocky, cibuľu na kolieska a papriku na primerane veľké plátky. Všetko striedavo napichneme na grilovacie ihly. Pripravené špízy zo všetkých strán osolíme a opečieme na panvici na oleji. Potom ich preložíme ich na pekáč a dáme do rúry alebo pod gril dopiecť.

Do výpeku pridáme maslo a osmažíme na ňom nadrobno nasekaný cesnak. Potom k nemu pridáme asi 2-3 polievkové lyžice marhuľového džemu, rozmiešame ho a potom pridáme 4 lyžice kečupu, kajenské korenie, soľ a v prípade potreby prilejeme trochu vývaru. Omáčka nemusí vrieť dlho a už len vyladíme chute octom, prípadne iným korením a na záver ešte zjemníme lyžičkou masla.

Kura s vôňou mora

Potrebujeme: horné vykostené kuracie stehná, mrazené krabie tyčinky, soľ, mleté čierne korenie, karí korenie, cesnak, olivový olej, rozmarín

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Umyté a osušené stehná rozprestrieme, vnútro osolíme a okoreníme a vložíme tam jednu krabiu tyčinku. Mäso zrolujeme tak, aby sme tyčinku zabalili, mäso môžeme zaistiť šnúrkou či ihlou. Z vonkajšej strany ich potrieme olejom, pretlačeným cesnakom a posypeme korením. Balíčky poukladáme vedľa seba na plech, pridáme trochu rozmarínu, podlejeme a dáme piecť do rúry najskôr zakryté alobalom a potom necháme zapiecť.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 622
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 126
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 130
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 246
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 224
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 897
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 720
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 578
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu