Hubovo-šunkové rolky
Potrebujeme: plátkov schvarzwaldskej šunky, čerstvé šampiňóny, malú cibuľu, maslo, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, trošku tymianu, citrónovú šťavu
Postup: Huby očistíme, nakrájame na menšie kúsky a pokvapkáme ich citrónovou šťavou. Zohrejeme olivový olej a speníme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Potom k nej pridáme šampiňóny, ktoré osolíme a okoreníme. Chvíľku ich smažíme, potom odstavíme a necháem trochu ochladnúť. Do vlažných šampiňónov primiešame maslo a zmes rozdelíme na pripravené plátky šunky. Tie zrolujeme, poukladáme na pekáč, podlejeme výpekom z húb a dáme na chvíľku zapiecť do rúry.
Marcipánové tajomstvo
Potrebujeme: 250 g marcipánovej hmoty, 1 okrúhle detské piškóty, ríbezľový džem, kakao a práškový cukor
Postup: Piškóty natrieme džemom a po dve pozliepame. Pracovnú dosku posypeme práškovým cukrom a rozvaľkáme na ňom polovicu marcipánu. Na tento plát poukladáme pripravené piškóty.
Rozvaľkáme si aj druhý plát marcipánu a piškóty ním zakryjeme. Jemne pritlačíme, aby sa nám rysovali a potom nožom pokrájame na jednotlivé časti.
Okraje pozatláčame a trochu ich sformujeme, aby mali okrúhly tvar. Posypeme ich kakaom a necháme postáť, aby piškóty zmäkli od džemu. Podávať môžeme v maličkých ozdobných košíčkoch.
Havajské sendviče
Potrebujeme: toastový chlieb, morčaciu šunku, plátky ementálu a plátky čerstvého alebo konzervovaného ananásu, cherry paradajky, čierne korenie
Postup: Toastové chleby najskôr jemne zapečieme v rúre. Potom na polovicu plátkov navrstvíme šunku, koliesko ananásu, plátok syra a dáme zapiecť do rúry klasiky alebo pod gril. Pred podávaním ozdobíme prekrojenou cherry paradajkou a posypeme čerstvo mletým čiernym korením.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.