Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Skúste voňavé domáce čipsy z cukety, mrkvy, cvikly či banánu

Večerné maškrtenie môže byť zdravšie.

(Zdroj: stock adobe)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Voňavé cviklové čipsy

Potrebujeme: 1-2 cvikly, hrubozrnnú soľ, olivový olej, rozmarín, tymian a štipku levandule

Postup: Cviklu ošúpeme, ak máme menšie buľvy, stačí ich prekrojiť na polovicu, väčšie rozdelíme na štvrtiny, aby sa nám lepšie nakrájali. Potom ostrým nožom rovnomerne nakrájame tenké plátky, ktoré dáme do misky. Pridáme olivový olej, podrvené bylinky aj soľ a dobre premiešame.

Plech vystelieme papierom a poukladáme naň ochutené plátky cvikly. Dáme ju upiecť do rúry pri teplote cca 190 stupňov.

SkryťVypnúť reklamu

Červeno-biela maškrta

Potrebujeme: 3 mrkvy, 2 okrúhle biele reďkovky, rastlinný olej, soľ, mleté čierne korenie, sušenú majoránku, saturejku, zázvor či sušený cesnak – podľa toho, čo komu chutí

Postup: Ošúpanú zeleninu osušíme a na strúhadle nakrájame na plátky. Do kastróla nalejeme olej tak, aby sme mali vyššiu hladinu a keď je dobre rozpálený postupne v ňom vypražíme zeleninové plátky a hneď ich ukladáme na papierové utierky a necháme odkvapkať. Potom ich dáme do misky a posypeme soľou, korením aj bylinkami podľa chuti.

Voňavé cuketové čipsy

Potrebujeme: cuketu, soľ, údenú papriku, lahôdkové droždie – pozor, nepoužívame klasické sušené droždie, lahôdkové droždie je dochucovadlo

Postup: Cuketu umyjeme, osušíme a aj so šupkou ju nakrájame na tenučké plátky. Využiť môžeme aj strúhadlo. Plátky rozložíme a posypeme lahôdkovým droždím, soľou a údenou paprikou. Potom ich môžeme rozložiť na plechy s papierom na pečenie a takto ich dáme do rúry, ktorá bude zapnutá na približne 90 stupňov, ešte lepšie je však využiť sušičku ovocia a zeleniny na niekoľko hodín.

SkryťVypnúť reklamu

Sušené banány

Potrebujeme: banány, citrónovú šťavu

Postup: Banány nakrájame na šikmejšie kolieska, nemali by byť príliš tenké, aby sa pri sušení celkom nespiekli. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou aby nezhnedli a poukladáme ich na plech. Rúru vyhrejeme maximálne na 100 stupňov a banány by mali byť hotové za zhruba dve hodiny.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 607
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 108
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 127
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 267
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 242
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 881
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 710
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 610
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu