Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Hubový nákyp, chrumkavý šalát, brokolicové krokety

Inšpirácie na obed či večeru bez mäsa.

(Zdroj: stock adobe)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Hubový nákyp

Potrebujeme: 3 hrste čerstvých lesných húb, kúsok údenej slaniny, 1 cibuľu, 5-6 starších rožkov, 250 ml mlieka alebo sladkej smotany, 3 vajíčka, maslo, olej, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, cca 2 PL petržlenovej vňate, strúhanku

Postup: Pečivo nakrájame na malé kocky a zalejeme ich smotanou či mliekom. Necháme postáť a zatiaľ nakrájame nadrobno cibuľu aj slaninu. V panvici najskôr orestujeme slaninu, ak pustí málo tuku, tak do výpeku pridáme trochu oleja a potom na ňom osmažíme cibuľu. Pridáme k nej nakrájané huby, ktoré osolíme, okoreníme, prevoniame čerstvo nastrúhaným muškátovým orieškom a posypeme petržlenovou vňaťou. Dusíme ich domäkka a potom ich zmiešame s vajíčkami a urobíme v podstate hubovú praženicu.

SkryťVypnúť reklamu

Zapekaciu misu alebo formu či plech s vyššími okrajmi potrieme maslom a vysypeme strúhankou. Namočené rožky vyžmýkame a rozložíme ako súvislú vrstvu do formy. Trochu rožkov ešte necháme bokom. Navrstvíme huby a na ne natrúsime ešte trochu odložených navlhčených rožkov. Na vrch položíme zopár kúskov masla a dáme upiecť do vyhriatej rúry.

Brokolicové krokety Kamily Magálovej

Potrebujeme: 1 brokolicu, 120 g syra gouda, 100 g masla, 120 ml mlieka, hladkú múku, 1 žĺtok, soľ, mleté čierne korenie + strúhanku, múku a vajíčka na obaľovanie

Postup: Očistenú brokolicu pokrájame na kúsky a dáme ju uvariť do osolenej vody. Nemala by vrieť viac ako 5 minút, hneď ju scedíme, prelejeme ľadovou vodou a necháme odkvapkať.

Zatiaľ necháme v kastróle roztopiť maslo, potom k nemu prisypeme asi 2-3 lyžice hladkej múky, dobre premiešame a potom prilejeme mlieko a metličkou ho dobre vymiešame, aby nevznikli hrudky. Tak si pripravíme hustejšiu bešamelovú omáčku, ktorú necháme vychladnúť. Potom do nej vmiešame žĺtko a pridáme vychladnutú a na malé kúsky nasekanú brokolicu. Pridáme nastrúhaný syr, všetko dochutíme a mala by nám vzniknúť zmes, z ktorej budeme môcť formovať guľky. Tie obalíme v trojobale, vypražíme a necháme odkvapkať na papierovej utierke.

SkryťVypnúť reklamu

Chrumkavý šalát

Potrebujeme: 4 veľké mrkvy, 3 jablká, 1 pomaranč, zmes orechov (vlašské, kešu, lieskovce), prípadne môže byť aj jeden druh orechov, citrónovú šťavu, med, štipku škorice

Postup: Mrkvu a jablká očistíme a nastrúhame. Pomaranč ošúpeme a nakrájame na maličké kúsky. Pridáme med a citrón podľa toho, aký kyslý alebo sladký šalát máme radi. Na záver pridáme nasekané orechy a štipku škorice.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 621
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 122
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 129
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 242
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 235
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 891
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 718
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 584
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu