Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Plnené zemiakové rezne s hubami, polievka zo šošovice a kapusty

Menu z chutných jesenných ingrediencií.

(Zdroj: stock adobe)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Šošovicová polievka s kapustou

Potrebujeme: 100 g hnedej šošovice, 200 g kyslej kapusty, kúsok údeného mäsa alebo údenú klobásu, 20 g sušených húb, 1 kyslú pochúťkovú smotanu, hladkú múku, soľ, mleté čierne korenie, bobkový list, nové korenie

Postup: Šošovicu si musíme deň alebo aspoň pár hodín vopred prebrať, umyť a namočiť do vody. Potom ju dáme do hrnca aj s tou vodou, v ktorej bola namočená a dáme variť. Po chvíli pridáme údeninu, namočené huby, bobkový list, pár guličiek nového korenia aj kyslú kapustu a všetko spolu povaríme. Keď už všetky ingrediencie budú takmer hotové primiešame do kyslej smotany lyžicu múky a zátrepku vmiešame do polievky. Necháme prevrieť a dochutíme korením a soľou.

SkryťVypnúť reklamu

Plnené zemiakové rezne

Potrebujeme: 700 g zemiakov, 170 g hrubej múky, 1 vajce, olej, 1 hlávku kelu, 200 g čerstvých alebo sušených húb, 1 cibuľu, 2 vajíčka, soľ, mleté čierne korenie, mletú rascu

Postup: Zemiaky dáme variť so šupkou, keď budú mäkké, očistíme ich a postrúhame najemno. Pridáme múku, vajce štipku soli a vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na rovnaké časti, roztlačíme ich rukou a naplníme kelovo-hubovou plnkou.

Tú si pripravíme tak, že si na troche oleja najskôr orestujeme najemno nakrájanú cibuľu, potom k nej pridáme nakrájané huby, soľ, korenie a rascu. Huby chvíľu podusíme vo vlastnej šťave, ak jej je málo, podlejeme ich troškou vody. Kel si očistíme, pokrájame sparíme vriacou vodou a necháme odkvapkať. Potom ho pridáme k hubám a spolu ich podusíme. Na záver pridáme vajcia a keď sa zatiahnú, môžeme plnku rozdeliť na pripravené cesto, ktorým ju zabalíme, vzniknuté guľky rukou jemne zatlačíme, aby sme z nich mali rezne a tie môžeme obaliť v trojobale a vypražiť, prípadne ich len upiecť v rúre alebo v panvici na oleji.

SkryťVypnúť reklamu

Orechové piškóty

Potrebujeme: 150 g mletých orechov, 150 g masla, 150 g práškového cukru, 130 g hladkej múky, 2 žĺtky, citrónovú kôru, štipku škorice

Postup: V miske zmiešame orechy, práškových cukor aj múku. Pridáme k nim nastrúhané maslo, vaječné žĺtky, trochu kôry a škoricu. Rukami spracujeme cesto, z ktorého potom formujeme guľky vo veľkosti orecha a ukladáme ich na plech. Musia byť od seba dostatočne vzdialené, lebo pri pečení sa trochu rozlejú a zmenia sa piškóty.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 621
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 122
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 129
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 242
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 235
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 891
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 718
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 584
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu