Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom polievky: Paradajková so zelerom, kelová s hubami, vločková

Zasýtia, zahrejú a chutia.

(Zdroj: stock adobe)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Paradajková polievka so zelerom

Potrebujeme: 1 menší zeler, alebo polovicu väčšej buľvy, 1 konzervu sterilizovaných paradajok, 1 paradajkový pretlak, 1 cibuľu, maslo, olej, hladkú múku, cukor, mozzarellu, soľ, nové korenie, mleté čierne korenie, bobkový list

Postup: Cibuľu očistíme a nasekáme najemno, očistený zeler nakrájame na malé kúsky. V hrnci roztopíme asi dve lyžice masla s trochou oleja, ktorý zabráni prepáleniu masla. Keď bude mať cibuľa zlatistú farbu pridáme zeler a tiež ho dobre orestujeme. Pridáme pokrájané sterilizované paradajky a všetko poprášime asi lyžicou hladkej múky, ktorú zarestujeme a zalejeme vodou. Primiešame pretlak a polievku osolíme, okoreníme, pridáme asi 3 guličky nového korenia a bobkový list. Necháme povariť, aby trochu zhustla a keď bude hotová, podľa vlastnej chuti ju dochutíme cukrom a podávame s nakrájanou mozzarellou.

SkryťVypnúť reklamu

Kelová polievka s hubami

Potrebujeme: 1 kel, 1 cibuľu, maslo, hladkú múku, 100 g čerstvých alebo 30 g sušených lesných húb, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, mletú rascu, štipku muškátového orieška

Postup: Očistenú a nadrobno nasekanú cibuľu orestujeme v hrnci na masle. Po chvíli k nej pridáme nakrájané huby (sušené vopred namočíme a vyžmýkame) a chvíľu ich popražíme. Prilejeme vodu a huby necháme variť. Keď začnú mäknúť, pridáme k nim očistený a na rezance nakrájaný kel, pretlačíme cesnak. Dobre premiešame, osolíme, okoreníme a krátko prevaríme, aby si kel zachoval určitú chrumkavosť. V kastróle si z masla a hladkej múky urobíme zápražku, ktorú vlejeme do polievky a keď prevrie, polievku odstavíme.

Vločková polievka

Potrebujeme: koreňovú zeleninu – 2 mrkvy, 1 petržlen, kúsok zeleru, kaleráb, olivový olej, 1 menšiu cibuľu, 50 g ovsených vločiek, soľ, mleté čierne korenie, nasekanú petržlenovú vňať

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Všetku zeleninu aj cibuľu očistíme. Cibuľu nakrájame na kúsky, koreňovú zeleninu nastrúhame nahrubo.

V hrnci zohrejeme olej a najskôr na ňom orestujeme cibuľu. Potom k nej pridáme zeleninu, ktorú za stáleho miešania dobre popražíme. Osolíme ju, okoreníme a zalejeme vodou. Necháme zovrieť, potom pridáme vločky a spolu dovaríme. Na záver štedro posypeme nasekanou vňaťou.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 621
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 122
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 129
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 242
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 235
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 891
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 718
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 584
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu