Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Sekaná so zeleninou, cuketové ravioli, tekvica s mrveničkou

Z pivnice alebo záhrady priamo na stôl.

(Zdroj: Adobe Stock)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Mini sekaná so zeleninou z jedného plechu

Potrebujeme: 450 g mletého chudého bravčového mäsa, 1/3 š barbecue omáčky, 1/2 ČL sušeného cesnaku, 1/2 ČL sušenej cibule, 1/4 ČL sušeného tymianu, 1/2 ČL soli, štipka mletého čierneho korenia, 450 g ružičkového kelu (pri väčších hlavičkách rozpolíme alebo rozštvrtíme podľa potreby), 1 veľký batát pokrájaný na menšie kocky, 2 strúčiky cesnaku, 2 PL olivového oleja, soľ a mleté čierne korenie, čerstvá petržlenová vňať (voliteľné)

Postup: Rúru predhrejeme na 200 stupňov a veľký plech vyložíme papierom na pečenie. Zeleninu pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme, rozprestrieme na plech a dáme piecť na 15 minút. Medzitým si zmiešame mäso so štvrtinou šálky barbecue omáčky, koreninami a soľou. Zmes rozdelíme na 4 časti, vyformujeme do hrubších oválnych placiek a dáme bokom.

SkryťVypnúť reklamu

Po predpečení zeleniny pridáme na plech placky z mäsa, na ne rozotrieme zvyšok omáčky a vrátime do rúry na ďalších 12 až 15 minút. Hotové mäso môžeme posypať petržlenovou vňaťou.

Poznámka: Zo zeleniny sa dá použiť prakticky hocičo sezónne.

Cuketové ravioli plnené ricottou

Potrebujeme: 3 malé cukety, 425 g ricotty, 2 - 4 strúčiky cesnaku, asi 1/4 šálky nasekaných bazalkových lístkov, nadrobno nasekaná malá vetvička rozmarínu, 1 vrchovatá šálka nastrúhaného syra parmezánového typu

Postup: Rúru predhrejeme na 180 stupňov a plech na pečenie vymažeme olejom. V malej miske zmiešame všetky suroviny okrem cukety. Tú si však nastrúhame na tenké plátky pomocou strúhadla na uhorky. Vždy dva z nich preložíme cez stred do kríža a na miesto, kde sa spájajú, dáme kôpku plnky. Prečnievajúcimi časťami cukety ju obalíme. Vzniknutý balíček uložíme na pripravený plech. Opakujeme, kým sa neminú plátky cukety alebo plnka. Ravioli posolíme a pečieme v rozohriatej rúre 20 minút. Podávať môžeme s obľúbenou (napríklad paradajkovou) omáčkou a postrúhaným syrom.

SkryťVypnúť reklamu

Pečená maslová tekvica s mrveničkou

Potrebujeme: 2 pásiky slaniny, 2 š olúpanej a na kocky nakrájanej maslovej tekvice, 1/4 š pokrájanej cibule, 4 veľké šampiňóny, 1 strúčik cesnaku, 1 PL nasekanej čerstvej petržlenovej vňate, 1/4 š kuracieho vývaru, 1/4 ČL soli,

Na mrveničku: 1/4 š hladkej múky, 2 PL nasekaných vlašských orechov, 2 ČL hnedého cukru, 1/2 ČL soli, 4 PL studeného masla

Postup: Rúru si predhrejeme na 190 stupňov, huby pokrájame na menšie kúsky. Na veľkej panvici opečieme plátky slaniny dochrumkava. Osušíme z nej prebytočný olej a keď trocha vychladne, rozmrvíme ju nadrobno tak, aby zbytky padali do panvice, väčšie kúsky však dáme bokom. K omrvinkám pridáme tekvicu a cibuľu a opekáme, kým tekvica trocha nezmäkne. Pripojíme k nej cesnak a po minútke primiešame vňať, kurací vývar a soľ. Hotovú zmes preložíme do zapekacej nádoby, prikryjeme a dáme piecť na 15 až 20 minút.

SkryťVypnúť reklamu

Medzitým si pripravíme mrveničku zmiešaním múky, orechov, cukru a soli. Pomocou kuchynského robota zakomponujeme maslo tak, aby vznikli malé hrudky, Mrveničku necháme v chladničke. Keď je zmes zapečená a tekvica dostatočne mäkká, odokryjeme vrch nádoby, posypeme mrveničkou a vrátime do rúry na ďalších 15 až 20 minút, kým nebude vrch zlatistý.

Zdroj: therealfoodrds.com, sumptuousspoonfuls.com, chocolatemoosey.com

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 622
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 126
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 130
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 246
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 224
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 897
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 720
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 578
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu