Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Salašnícke zemiaky, zapečené kapustné fliačky, šalát z pečenej tekvice

Jesenné inšpirácie do každej kuchyne.

(Zdroj: stock adobe)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Salašnícke zemiaky

Potrebujeme: zemiaky, bryndzu, údenú klobásu, slaninu, soľ, mleté čierne korenie, trochu rozmarínu

Postup: Zemiaky umyjeme aj so šupkou, nakrájame ich na osminky a dáme do polomäkka predvariť do mierne osolenej vody

Zatiaľ si nakrájame slaninu na kúsky a klobásu na kolieska. Zemiaky scedíme, necháme trochu odkvapkať a potom ich vysypeme na plech. Na ne poukladáme slaninu aj klobásu, namrvíme bryndzu a prihodíme kúsok rozmarínu. Všetko dáme zapiecť do rúry a až pred podávaním dosolíme a dokoreníme, ak to bude potrebné.

SkryťVypnúť reklamu

Zapekané kapustné fliačky

Potrebujeme: balenie cestovín (namiesto fliačkov môže byť pokojne aj iný druh), 1 menšiu hlávku kapusty, kúsok anglickej slaniny, 1 cibuľu, soľ, mleté čierne korenie, mletú rascu, 1 dl bieleho vína, sladkú smotanu, maslo

Postup: Cestoviny dáme variť do osolenej vody. Zatiaľ si v panvici opražíme na kúsky nakrájanú slaninu, ku ktorej potom pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a napokon aj nakrájanú alebo nastrúhanú kapustu. Podlejeme ju vínom a chvíľu restujeme. Potom posypeme mletou rascou, osolíme, okoreníme a podusíme, kým kapusta nebude polomäkká.

Cestoviny by tiež mali byť al dente, keď ich scedíme a polovicu vysypeme do zapekacej misy. Na cestoviny navrstvíme dusenú kapustu so slaninou, na to dáme druhú vrstvu cestovín, polejeme ich trochou smotany a dáme zapiecť.

SkryťVypnúť reklamu

Šalát s pečenou tekvicou a paradajkami

Potrebujeme: balenie cherry paradajok, 1 maslovú tekvicu, 1 syr feta, balenie baby špenátu, 2 PL medu, olivový olej, 3 PL tekvicových semienok, soľ, mleté čierne korenie, citrónovú šťavu, nasekanú petržlenovú vňať

Postup: Tekvicu nakrájame, dáme ju na plech, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Asi po 20 minútach k nej pridáme umyté a osušené paradajky a všetko necháme v rúre ešte asi 7-10 minút.

Potom upečenú zeleninu dáme do misky, pridáme špenát a tekvicové semienka. Z medu, olivového oleja a citrónovej šťavy vymiešame dresing, ktorým polejeme šalát a na záver ho posypeme petržlenovou vňaťou .

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 621
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 121
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 129
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 242
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 240
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 891
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 718
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 585
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu