Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Jesenné rezne, medovo-cesnakové zemiaky, orechové jablká

Sezónne inšpirácie do každej kuchyne.

(Zdroj: stock adobe)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Jesenné rezne

Potrebujeme: rezne ľubovoľného mäsa, napríklad bravčové alebo teľacie, 2 červené cibule, 2 cuketu, polovicu tekvice, 1 červenú papriku, 3 strúčiky cesnaku, 2 mrkvy, hladkú múku, soľ, mleté čierne korenie, rozmarín

Postup: Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame. Cuketu a tekvicu na kocky, mrkvu na hranolčeky, cibuľu a papriku na pásiky a cesnak na plátky. Všetko dáme na plech, osolíme, okoreníme, pridáme kúsky masla, premiešame a necháme postáť.

Mäso osolíme, okoreníme a trochu obalíme v hladkej múke. Opečieme na panvici na horúcom masle a poukladáme na pripravenú zeleninu.

SkryťVypnúť reklamu

Pridáme rozmarín a dáme zapiecť do rúry.

Medovo-cesnakové zemiaky

Potrebujeme: na 1 kilo menších zemiakov, 1 PL tekutého medu, 2 PL oleja, 3 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať

Postup: Zemiaky dobre umyjeme aj so šupkou, tie najmenšie necháme celé, trochu väčšie prekrojíme na polovice a dáme ich predvariť do jemne osolenej vody do polomääka.

Potom ich scedíme a dáme do misky, kde k nim pridáme med, pretlačený cesnak, olej, soľ aj korenie. Dobre premiešame, vysypeme na plech a dáme dozlatista zapiecť do rúry. Po vybratí ich posypeme nasekanou vňaťou a máme chutnú prílohu, alebo aj samotnú večeru.

Orechové jablká

Potrebujeme: väčšie jablká, vlašské orechy, hrozienka, med, škoricu, citrónovú šťavu, maslo, trstinový cukor

Postup: Orechy nasekáme nožom a dáme do misky. Pridáme hrozienka, ktoré predtým môžeme namočiť do alkoholu alebo ovocnej šťavy, med, škoricu, citrónovú šťavu, trochu roztopeného masla a cukor podľa potreby. Vymiešame primerane hustú zmes. Jablká prekrojíme tak, aby nám spodná časť tvorila „nádobu“ a vrchná časť so stopkou „pokrievku“. Opatrne ich vydlabeme, aby sme neprezradili dno, naplníme ich orechovou zmesou a priklopíme vršok. Poukladáme ich na plech, ktorý predtým potrieme maslom a dáme asi na 10-15 minút zapiecť do dobre vyhriatej rúry.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 741
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 240
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 140
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 254
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 955
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 961
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 817
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 385
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu