Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Jesenné rezne, medovo-cesnakové zemiaky, orechové jablká

Sezónne inšpirácie do každej kuchyne.

(Zdroj: stock adobe)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Jesenné rezne

Potrebujeme: rezne ľubovoľného mäsa, napríklad bravčové alebo teľacie, 2 červené cibule, 2 cuketu, polovicu tekvice, 1 červenú papriku, 3 strúčiky cesnaku, 2 mrkvy, hladkú múku, soľ, mleté čierne korenie, rozmarín

Postup: Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame. Cuketu a tekvicu na kocky, mrkvu na hranolčeky, cibuľu a papriku na pásiky a cesnak na plátky. Všetko dáme na plech, osolíme, okoreníme, pridáme kúsky masla, premiešame a necháme postáť.

Mäso osolíme, okoreníme a trochu obalíme v hladkej múke. Opečieme na panvici na horúcom masle a poukladáme na pripravenú zeleninu.

SkryťVypnúť reklamu

Pridáme rozmarín a dáme zapiecť do rúry.

Medovo-cesnakové zemiaky

Potrebujeme: na 1 kilo menších zemiakov, 1 PL tekutého medu, 2 PL oleja, 3 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať

Postup: Zemiaky dobre umyjeme aj so šupkou, tie najmenšie necháme celé, trochu väčšie prekrojíme na polovice a dáme ich predvariť do jemne osolenej vody do polomääka.

Potom ich scedíme a dáme do misky, kde k nim pridáme med, pretlačený cesnak, olej, soľ aj korenie. Dobre premiešame, vysypeme na plech a dáme dozlatista zapiecť do rúry. Po vybratí ich posypeme nasekanou vňaťou a máme chutnú prílohu, alebo aj samotnú večeru.

Orechové jablká

Potrebujeme: väčšie jablká, vlašské orechy, hrozienka, med, škoricu, citrónovú šťavu, maslo, trstinový cukor

Postup: Orechy nasekáme nožom a dáme do misky. Pridáme hrozienka, ktoré predtým môžeme namočiť do alkoholu alebo ovocnej šťavy, med, škoricu, citrónovú šťavu, trochu roztopeného masla a cukor podľa potreby. Vymiešame primerane hustú zmes. Jablká prekrojíme tak, aby nám spodná časť tvorila „nádobu“ a vrchná časť so stopkou „pokrievku“. Opatrne ich vydlabeme, aby sme neprezradili dno, naplníme ich orechovou zmesou a priklopíme vršok. Poukladáme ich na plech, ktorý predtým potrieme maslom a dáme asi na 10-15 minút zapiecť do dobre vyhriatej rúry.

Recepty z Korzára

Súvisiace témy: Jedlo

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Na začiatku ledva naškrabali 700 eur, dnes majú miliónové tržby
  2. Srí Lanka, Thajsko, Japonsko. Kde vás Ázia prekvapí najviac?
  3. Z čašníkov majiteľmi top hotelov: Stavili na lokálnosť a luxus
  4. Tichá epidémia bolesti chrbta: Dostupná pomoc pre tisíce ľudí
  5. Objav prírodný ionťák, ktorý stojí za výkonom J. Slafkovského
  6. Union drží prvenstvo v dostupnosti zdravotnej starostlivosti
  7. Čo urobiť, keď sa na stene objaví trhlina? Farba ju nezachráni
  8. Cukrovar mení Trnavu na miesto, kde sny ožívajú
  1. Na začiatku ledva naškrabali 700 eur, dnes majú miliónové tržby
  2. Srí Lanka, Thajsko, Japonsko. Kde vás Ázia prekvapí najviac?
  3. Z čašníkov majiteľmi top hotelov: Stavili na lokálnosť a luxus
  4. Tichá epidémia bolesti chrbta: Dostupná pomoc pre tisíce ľudí
  5. Zariskoval a poslal k vode Wolt. Prešiel testom lojality
  6. Sú prípravky na imunitu len vyhodené peniaze?
  7. FameL GmbH: Náhrada škody bez rizika nákladov
  8. Nové átrium aj učebňa. V Pečovskej Novej Vsi investujú do školy
  1. Rozhovor: Slováci mohli žiť v Pacifiku. Štefánik im kúpil ostrov 11 947
  2. Čo urobiť, keď sa na stene objaví trhlina? Farba ju nezachráni 8 325
  3. Cukrovar mení Trnavu na miesto, kde sny ožívajú 5 268
  4. Skládky nechceme, no moderných riešení sa obávame 5 027
  5. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v neznámom Bahrajne? 4 729
  6. Jeden stavbár, druhý mikrobiológ. Bratia zvalcovali trh 3 512
  7. Z čašníkov majiteľmi top hotelov: Stavili na lokálnosť a luxus 2 447
  8. Zariskoval a poslal k vode Wolt. Prešiel testom lojality 2 190
  1. Anton Kovalčík: Z národovca zradcom národa. Jozef Tiso počas Druhej svetovej vojny. Prvá časť.
  2. Viera Polakovičová: Svetový tenorista Jonas Kaufmann na festivale Symfónia umenia v Bratislave
  3. Mario Nachtmann: Rok 2027 – začiatok drahých palív, kúrenia a sociálnej nespravodlivosti
  4. Marian Nanias: Atómová elektráreň na Mesiaci?
  5. Matej Galo: Súdruh Fico, Vy ste jeden veľký politický omyl!
  6. František Kukura: Kde sa stratila úcta?
  7. Imunoblog: September: Zaťažkávajúca skúška zdravia celej rodiny
  8. Zora Horská: To, čo kazia politici zachraňujú futbalisti
  1. Radko Mačuha: "Maskovacie prvky" auta šéfa SIS 18 233
  2. Ivan Mlynár: Zábava Roberta Fica s riskovaním našich životov neberie konca. 16 607
  3. Dušan Koniar: Puč na Slovensku 15 336
  4. Ján Šeďo: To dopravní inžinieri všetko posr**i ! 12 250
  5. Ivan Mlynár: Je Šutaj Eštok úplný kretén ? Nie, je to génius. Ak to niekto nechápe, je to jeho problém. 10 946
  6. Blanka Ulaherová: Návrat po 46 rokoch 7 857
  7. Elena Antalová: Nehorekujme. Všetko je inak. 7 407
  8. Ivan Mlynár: Žiadať od komunistu Fica, aby povedal o SNP pravdu – misia imposibilná. 6 372
  1. Marian Nanias: Atómová elektráreň na Mesiaci?
  2. Věra Tepličková: Naša Cecilia, že nie je naša Cecília?
  3. Věra Tepličková: Vírus vraj sa objavil, parlament nám zamoril
  4. Jiří Ščobák: Proč je boj Palestinců konfliktem mezi bohatými a chudými? A co s tím má F*co?
  5. Radko Mačuha: Ficova fotka s Putinom nakoniec nebude zadarmo.
  6. Pavel Macko: Jednanie o bezpečnostných zárukách pre Ukrajinu
  7. Marcel Rebro: Fico, spýtaj sa Putina, ako sa majú príbuzní jeho obetí
  8. Radko Mačuha: Hory majú oči.
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu