Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Mexická polievka, huby s bryndzou, tvarohová pena s černicami

Chutné nápady do každej kuchyne.

(Zdroj: stock adobe)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Mexická polievka

Potrebujeme: 1 plechovku sterilizovanej červenej fazule, 1 plechovka bielej fazule, 1 plechovka sterilizovanej kukurice, kúsok slaniny, 2 mrkvy, 3 strúčiky cesnaku, 1 cibuľu, 1 kúsok stonkového zeleru, 3 zemiaky, plechovku sterilizovaných paradajok, malý paradajkový pretlak, čili papričku, mletú rascu, koriander, mletú štipľavú papriku, tabasco, soľ, mleté čierne korenie, olej

Postup: Do väčšieho hrnca dáme na kocky pokrájanú slaninu a opečieme ju. Ak je výpeku zo slaniny málo, prilejeme trochu oleja. Potom k slanine prihodíme nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujeme ju. Potom pridáme nakrájanú zeleninu, čili a pretlačený cesnak. Premiešame, pridáme koriander, rascu, korenie, mletú papriku a soľ. Ak sú paradajky v plechovke celé, najskôr ich pokrájame. Ak sú už nakrájané, vlejeme ich celé aj so šťavou. Pridáme aj pretlak, podlejeme horúcou vodou a necháme všetko variť, kým zelenina nezmäkne.

SkryťVypnúť reklamu

Potom pridáme fazuľu a kukuricu, necháme zovrieť a odstavíme. Zakvapkáme tabascom a môžeme podávať.

Huby plnené bryndzou

Potrebujeme: väčšie šampiňóny (ideálne portobello), 1 menšiu cibuľu, anglickú slaninu, bryndzu, vajíčko, soľ, mleté čierne korenie, maslo, petržlenovú vňať

Postup: Šampiňóny očistíme, odrežeme nožičky a osolíme ich zo všetkých strán. Nožičky pokrájame. Slaninu nakrájame na malé kocky a opražíme ich. Trochu slaniny si odložíme bokom, k ostatnej pridáme najemno nasekanú cibuľu a nakrájané hubové nožičky.

Zmes podusíme a potom ju necháme vychladnúť. Vmiešame k nej bryndzu, vajce a nasekanú petržlenovú vňať. Podľa potreby osolíme a okoreníme a naplníme huby.

Poukladáme ich do pekáča vymasteného maslom, na vrch dáme kúsky praženej slaniny, ktorú sme si predtým odložili a dáme na cca 15 minút zapiecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov.

SkryťVypnúť reklamu

Tvarohovo-černicová pena

Potrebujeme. 1 smotanu na šľahanie, 250 ml tučného hrudkovitého tvarohu, bielka z 2 vajec, 1 PL práškového cukru, 1 vanilkový cukor, černice, kryštálový cukor

Postup: Černice dáme rozvariť s cukrom, jeho množstvo záleží od toho, aké sú černice sladké. Necháme ich chvíľku variť, ak robíme dezert pre dospelých, môžeme pridať aj trochu alkoholu.

Šľahačku vymiešame s 1 lyžicou práškového cukru dotuha. Bielka dobre vyšľaháme tiež s 1 lyžicou práškového cukru. Ku šľahačke primiešame tvaroh a potom jemne zamiešame bielkový sneh.

Do pohárov naložíme vychladnutý černicový rozvar, na to dáme vrstvu peny a ozdobíme.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 564
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 090
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 127
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 347
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 242
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 876
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 681
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 624
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu