Korzár logo Korzár
Pondelok, 21. september, 2020 | Meniny má MatúšKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Mexická polievka, huby s bryndzou, tvarohová pena s černicami

Chutné nápady do každej kuchyne.

(Zdroj: stock adobe)

Mexická polievka

Potrebujeme: 1 plechovku sterilizovanej červenej fazule, 1 plechovka bielej fazule, 1 plechovka sterilizovanej kukurice, kúsok slaniny, 2 mrkvy, 3 strúčiky cesnaku, 1 cibuľu, 1 kúsok stonkového zeleru, 3 zemiaky, plechovku sterilizovaných paradajok, malý paradajkový pretlak, čili papričku, mletú rascu, koriander, mletú štipľavú papriku, tabasco, soľ, mleté čierne korenie, olej

Postup: Do väčšieho hrnca dáme na kocky pokrájanú slaninu a opečieme ju. Ak je výpeku zo slaniny málo, prilejeme trochu oleja. Potom k slanine prihodíme nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujeme ju. Potom pridáme nakrájanú zeleninu, čili a pretlačený cesnak. Premiešame, pridáme koriander, rascu, korenie, mletú papriku a soľ. Ak sú paradajky v plechovke celé, najskôr ich pokrájame. Ak sú už nakrájané, vlejeme ich celé aj so šťavou. Pridáme aj pretlak, podlejeme horúcou vodou a necháme všetko variť, kým zelenina nezmäkne.

Skryť Vypnúť reklamu

Potom pridáme fazuľu a kukuricu, necháme zovrieť a odstavíme. Zakvapkáme tabascom a môžeme podávať.

Huby plnené bryndzou

Potrebujeme: väčšie šampiňóny (ideálne portobello), 1 menšiu cibuľu, anglickú slaninu, bryndzu, vajíčko, soľ, mleté čierne korenie, maslo, petržlenovú vňať

Postup: Šampiňóny očistíme, odrežeme nožičky a osolíme ich zo všetkých strán. Nožičky pokrájame. Slaninu nakrájame na malé kocky a opražíme ich. Trochu slaniny si odložíme bokom, k ostatnej pridáme najemno nasekanú cibuľu a nakrájané hubové nožičky.

Zmes podusíme a potom ju necháme vychladnúť. Vmiešame k nej bryndzu, vajce a nasekanú petržlenovú vňať. Podľa potreby osolíme a okoreníme a naplníme huby.

Poukladáme ich do pekáča vymasteného maslom, na vrch dáme kúsky praženej slaniny, ktorú sme si predtým odložili a dáme na cca 15 minút zapiecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov.

Skryť Vypnúť reklamu

Tvarohovo-černicová pena

Potrebujeme. 1 smotanu na šľahanie, 250 ml tučného hrudkovitého tvarohu, bielka z 2 vajec, 1 PL práškového cukru, 1 vanilkový cukor, černice, kryštálový cukor

Postup: Černice dáme rozvariť s cukrom, jeho množstvo záleží od toho, aké sú černice sladké. Necháme ich chvíľku variť, ak robíme dezert pre dospelých, môžeme pridať aj trochu alkoholu.

Šľahačku vymiešame s 1 lyžicou práškového cukru dotuha. Bielka dobre vyšľaháme tiež s 1 lyžicou práškového cukru. Ku šľahačke primiešame tvaroh a potom jemne zamiešame bielkový sneh.

Do pohárov naložíme vychladnutý černicový rozvar, na to dáme vrstvu peny a ozdobíme.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte
  2. Využívajte nonstop služby právnika s poistením právnej ochrany
  3. Šport je dôležitý pre fyzické aj mentálne zdravie
  4. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet
  5. Nadšenci behu darovali košickej ZOO viac ako 2000 EUR
  6. Investície s fixným ročným výnosom od 6 % až do 8,25 %
  7. Premení klimatická kríza Liptov na Podunajskú nížinu?
  8. Čo ste nevedeli o jedle v Bratislave? Príbehy reštaurácií
  9. Home (ale aj) Office
  10. Blíži sa nová kríza, ktorej následky môžu byť omnoho väčšie
  1. Nadácia COOP Jednota rozdá obciam a mestám 156 000 eur, hlasovať
  2. Využívajte nonstop služby právnika s poistením právnej ochrany
  3. Šport je dôležitý pre fyzické aj mentálne zdravie
  4. Foreigners will be centre stage in Bratislava for the whole week
  5. Poznanie
  6. Lákajú vás benefity poisťovní? Pri zmene si všímajte podmienky
  7. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet
  8. Osud našich riek máme vo svojich rukách, nenechajme to plávať
  9. Nadšenci behu darovali košickej ZOO viac ako 2000 EUR
  10. Pomohli sme tým, ktorí pomáhali
  1. Čo ste nevedeli o jedle v Bratislave? Príbehy reštaurácií 34 768
  2. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 34 425
  3. Blíži sa nová kríza, ktorej následky môžu byť omnoho väčšie 21 364
  4. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet 14 731
  5. Unikátny zážitok na Muránskej planine. Uvíta vás tisícka sysľov 11 497
  6. Užite si čarovnú jeseň na horách: Tipy na výlety pre celú rodinu 11 214
  7. Premení klimatická kríza Liptov na Podunajskú nížinu? 11 082
  8. 5 digitálnych vychytávok, ktoré vám uľahčia štúdium 9 738
  9. Školský rozvrh s kalendárom prázdnin v denníku SME 9 346
  10. Fantastická pomôcka pre deti – zábavný a náučný pracovný zošit 9 038
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo

Neprehliadnite tiež

Dekan košickej leteckej fakulty čelí v Česku obvineniu

Polícia stíha viacero osôb pre manipulácie pri štátnych zákazkách.

Dekan leteckej fakulty Stanislav Szabo.
Matúš Širotňak. Mladý muž bol talentovaným fotografom.

Mesto Košice váženie odpadu reálne nevidí, poslanec žiada jasný systém

Projekt by mohol znamenať v niektorých prípadoch zníženie poplatku.

Váženie odpadu by v budúcnosti mohlo znížiť poplatok.

Košický súd zisťuje, kde zmizli peniaze z francúzskej banky

Podnikateľov a bezdomovca stíhajú pre legalizáciu príjmov z trestnej činnosti.

Z účtu spoločnosti SASU Lavatec France v banke Agricole Lyon zmizlo 297-tisíc eur.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Vydierania volavkou sa Kollár nebojí. Ak bude pekná, vyspím sa s ňou, tvrdí

Český bezpečnostný expert tvrdí, že sa Kollárovi tieto slová môžu vypomstiť.

Predseda NR SR Boris Kollár.
Peter Krupa a Marian Kotleba na súde v Pezinku.

Koronavírus: Na Slovensku pribudlo ďalšie úmrtie na koronavírus (minúta po minúte)

Slovensko eviduje celkovo 6 677 prípadov nákazy koronavírusom. Pandémia si doteraz vyžiadala 40 obetí.

Ilustračná fotografia.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop