Korzár logo Korzár

Pečieme s Korzárom mafiny: Jablkovo-mrkvové, čokoládové s orieškami, hruškové

Málo práce a zaženú chuť na sladké.

(Zdroj: archív/fotolia)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Jablkovo-mrkvové mafiny

Potrebujeme: 200 g polohrubej múky, 3 vajíčka, 130 g masla, 1 prášok do pečiva, 150 g kryštálového cukru (môže byť aj hnedý), 1 biely jogurt, 120 g nastrúhanej mrkvy, 2 nastrúhané jablká

Postup: Rúru predhrejte na 180 stupňov. V jednej miske vymiešame vajíčka s roztopeným maslom a jogurtom. V druhej miske zmiešame múku, prášok do pečiva a cukor.

K suchým ingredienciám postupne prilievame vajíčkovo-jogurotvú zmes a vymiešame hladké cesto. Pridáme doň nastrúhanú mrkvu a nakrájané jablká. Cesto rozdelíme do formičiek alebo košíčkov na mafiny a upečieme.

SkryťVypnúť reklamu

Čokoládové mafiny s lieskovcami

Potrebujeme: 220 g polohrubej múky, 100 g kryštálového cukru, 2 zarovnané ČL prášku do pečiva, 2 vajíčka, 170 ml mlieka, 125 g masla, 2 PL kakaa, 100 g nasekanej horkej čokolády, nasekané lieskové oriešky.

Postup: Zmiešame múku s práškom do pečiva, cukrom a kakaom. Potom k zmesi prilejeme mlieko, rozpustené maslo, vajíčka a všetko spolu premiešame. Napokon príde do cesta nasekaná čokoláda a oriešky.

Košíčky rozložíme do plechu na mafiny a naplníme ich do dvoch tretín cestom. Na povrch mafinov môžeme ešte poukladať kúsky orieškov a dáme ich upiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov.

Hruškovo-škoricové mafiny

Potrebujeme: 4 PL polohrubej múky, pol balíčka prášku to pečiva, 4 PL kyslej smotany, 4 PL práškového cukru, 2 balíčky škoricového cukru, 2 PL oleja, 2 vajíčka, štipku soli, dve zrelé hrušky, hnedý cukor na posypanie

Postup: Do misy nasypeme všetky sypké suroviny, premiešame. V druhej zmiešame všetky tekuté ingrediencie a pridáme ich k suchým. Dobre vymiešame a napokon pridáme očistené a na malé kocky nakrájané hrušky. Košíčky naplníme do dvoch tretín cestom, vrch posypeme hnedým cukrom, ktorý nám vytvorí chrumkavú krustu a upečieme vo vyhriatej rúre.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 623
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 126
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 130
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 246
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 219
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 898
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 721
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 573
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu