Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Hubový guláš, zapekaná cuketa so slaninou, tekvicové ihly

Jedlá s vôňou začínajúcej sa jesene.

(Zdroj: stock adobe)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Tekvicové ihly

Potrebujeme: 1 tekvicu hokaido, domácu údenú klobásu, kuracie stehná, šampiňóny, hrubostennú papriku, soľ, korenie, grilovacie korenie, rozmarín, olivový olej

Postup: Tekvicu ošúpeme a pokrájame na kocky. Podobne to urobíme s paprikou a hubami, ktoré očistíme a nakrájame tak, aby sa nám potom dobre napichovali na grilovacie ihly alebo špajdle.

Do misky dáme kocky tekvice, kúsky papriky, húb, nakrájanú klobásu aj mäso. Všetko osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín aj olivový olej a všetko dobre premiešame.

SkryťVypnúť reklamu

Potom jednotlivé kúsky striedavo napichujeme a nachystané špízy dáme na plech a upečieme v rúre, alebo ugrilujeme.

Hubový guláš

Potrbujeme: 500 g miešaných lesných húb, 2 cibule, cca 5 zemiakov, 2 mrkvy, kúsok zeleru, 2 strúčiky cesnaku, mletú sladkú papriku, majoránku, 1 PL bravčovej masti, paradajkový pretlak, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Na roztopenej masti najskôr orestujeme nasekanú cibuľu. Potom k nej pridáme cesnak a po chvíli aj nakrájanú mrkvu a zeler. Keď sa zelenina opečie, posypeme ju mletou paprikou a prilejeme trochu vody, aby paprika nezhorkla.

Pridáme huby pokrájané na väčšie kúsky a na kocky nakrájané zemiaky. Všetko zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a varíme, kým všetky suroviny nezmäknú.

Pred koncom nastrúhame zemiak, ktorý guláš zahustí, pridáme asi tri lyžice paradajkového pretlaku a v prípade potreby dochutíme.

SkryťVypnúť reklamu

Zapekaná cuketa so slaninou

Potrebujeme: mladé cukety, anglickú slaninu, červenú cibuľu, syr gouda na strúhanie, olej, šľahačková smotana, 1 strúčik cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať, bazalku

Postup: Cuketu umyjeme a aj so šupkou ju nakrájame asi na centimeter hrubé kolieska. Poukladáme ich na olejom potretý plech.

Trochu oleja zohrejme v panvici a opečieme na ňom na „rezance“ nakrájanú slaninu. Potom k nej pridáme nakrájanú cibuľu a spolu ich popražíme.

Slaninovú zmes potom lyžičkou navrstvíme na každé koliesko. Posypeme ich strúhaným syrom a polejeme smotanou zmiešanou s pretlačeným cesnakom.

Dáme na chvíľu zapiecť do rúry tak, aby si cuketa ešte zachovala svoju chuť a chrumkavosť.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 621
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 122
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 129
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 242
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 235
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 891
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 718
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 584
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu