Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Vanilková maškrta, banánovo-orechové mafiny, domáce müsli

Sladká a pritom zdravá desiata.

(Zdroj: stock adobe)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Banánovo-orechové mafiny

Potrebujeme: 100 g hladkej múky, 100 g polohrubej múky, 150 g práškového cukru, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 75 ml mlieka, 75 ml oleja, 150 g banánu, 100 g vlašských orechov, 1 vajíčko

Postup: V jednej miske zmiešame suché ingrediencie - obidve múky, cukor, prášok do pečiva spolu s nasekanými orechmi. V druhej miske zmiešajte tekuté ingrediencie - vajíčko s mliekom a olejom, k tomu pridáme nakrájaný banán. Potom jemne po častiach prmiešavame tekutú časť cesta do sypkej. Ak by bol banán veľmi zrelý a kvôli tomu by vzniklo husté cesto, prilejeme ešte trochu mlieka. Košíčky na mafiny lyžicou naplníme do dvoch tretín a dáme na asi 20 piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov.

SkryťVypnúť reklamu

Domáce müsli tyčinky

Potrebujeme: 120 g masla, 100 g trstinového cukru, 140 g ovsených vločiek, 100 g nasekaných lieskových či iných orechov, 3 PL nakrájaného obľúbeného sušeného ovocia

Postup: Do hrnca dáme maslo a necháme ho roztopiť na miernom plameni. Potom k nemu pridáme cukor a miešame, kým nám nevznikne karamelová hmota. Do nej pridáme osatné suroviny, dobre premiešame a vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Veľkým nožom rovnomerne rozotrieme a dáme do rúry. Pečieme asi 15 minút pri teplote 170 stupňov.

Po upečení necháme vychladiť a nakrájame na tyčinky.

Domáca vanilková maškrta

Potrebujeme: 1 jemný tvaroh, 2 PL hustého bieleho jogurtu, vanilkový cukor, 1 ČL práškového cukru, pre obmenu môžeme pridať aj rôzne obľúbené ovocie, hrozienka alebo kúsky sušienok

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Do mixéra dáme tvaroh, jogurt, vanilkový aj práškový cukor a dobre vymiešame. Rozdelíme do pohárov alebo dózičiek, ktoré nabalíme školákom. Krém podľa chuti striedame s ovocím, hrozienkami, orieškami, či inými obľúbenými pochúťkami, ktoré doň zamiešame.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 622
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 126
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 130
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 246
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 224
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 897
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 720
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 578
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu