Korzár logo Korzár
Piatok, 22. január, 2021 | Meniny má ZoraKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Šalviové kurča, hubové toasty, provensálske cestoviny

Pestré nápady do každej kuchyne.

(Zdroj: stock adobe)
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Hubové toasty

Potrebujeme: 10 plátkov toastového chleba, 500 g lesných húb – môžu byť rôzne miešané, 50 g slaniny, trochu oleja, 1 cibuľu, soľ, mleté čierne korenie, mletú rascu, mlieko, ľubovoľný strúhaný syr, petržlenovú vňať, pár lístkov tymianu

Postup: V panvici na troche oleja opečieme najskôr na kúsky nakrájanú slaninu a potom k nej dáme nasekanú cibuľu. Keď zmäkne, pridáme huby, ktoré osolíme, okoreníme, posypeme trochou rasce a orestujeme. Potom ich podlejeme primeraným množstvom mlieka a dusíme, kým sa šťava nezredukuje a huby nebudú hotové. Odstavíme ich a pridáme k nim nasekanú petržlenovú vňať aj tymian a nastrúhaný syr. Ak si zmes ešte žiada soľ alebo korenie, dochutíme ju a navrstvíme na jednotlivé chleby, ktoré poukladáme na plech a dáme do rúry zapiecť.

Skryť Vypnúť reklamu

Šalviové kurča

Potrebujeme: kuracie prsia alebo vykostené stehná, 1 PL čerstvej nasekanej šalvie (alebo 2 ČL sušenej šalvie), nastrúhanú kôru z 1 citróna, šťavu z polovice citróna, soľ, čerstvo namleté korenie 4 farieb, 1 čili papričku, celé lístky šalvie

Postup: Mäso nakrájame na rezne, ktoré jemne naklepeme, osolíme z oboch strán a dáme do misy. V druhej miske zmiešame nasekanú šalviu, citrónovú kôru aj šťavu, korenie a nakrájanú čili papričku. Marinádou polejeme mäso a dobre ho rukami premasírujeme, aby sa dostala všade. Necháme v chlade niekoľko hodín postáť. Potom dáme na každý plátok mäsa šalviový lístok, preložíme ho, môžeme ho prepichnúť grilovacou ihlou a upečieme na grile alebo grilovacej panvici.

Provensálske cestoviny

Potrebujeme: balenie cestovín tagliatelle, syr s modrou plesňou, 2 lyžice nasekaných bazalkových lístkov, niekoľko cherry paradajok, soľ, mleté čierne korenie

Skryť Vypnúť reklamu

Postup: Cestoviny dáme variť do osolenej vody. Do misky, z ktorej budeme cestoviny servírovať, nadrobíme syr, pridáme k nemu asi dve – tri lyžice olivového oleja, nasekanú bazalku a mleté čierne. Zatiaľ nesolíme, ale dobre rozmiešame vidličkou na kompaktnú zmes.

Keď sú cestoviny primerane uvarené, kliešťami alebo cestovinovou naberačkou ich rovno z vody bez premývania preložíme do misy, pridať môžeme aj asi lyžicu - dve vody, v ktorej sa varili. Všetko dobre premiešame, pridáme prekrojené cherry paradajky a podávame.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  2. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  3. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  4. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  5. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  6. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  7. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  8. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  9. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  10. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  1. Stravné pre živnostníkov teraz najvýhodnejšie
  2. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  4. Hygge ako životný štýl
  5. Vynašli sme sa aj v čase korony. 3D showroom očaril klientov.
  6. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  7. Prokrastinujete? 5 overených tipov, ako nestratiť radosť z práce
  8. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  9. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  10. Pandémia presúva zákazníkov do online priestoru
  1. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 34 657
  2. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 33 669
  3. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 12 978
  4. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 9 903
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 9 644
  6. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 471
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 6 860
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka? 6 596
  9. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 6 543
  10. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom? 4 465
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo

Neprehliadnite tiež

Po nehode.

Zo šiestich účastníkov nehody sú dvaja zranení.

37m
Ilustračné foto.

Umelú pľúcnu ventiláciu potrebuje 322 pacientov.

1 h
Ľubomír Šarník, nový riaditeľ prešovskej nemocnice.

Súdia ho za nezaplatené dane a odvody.

12 h
Finančník Dávid Gedeon si na slobodu musí počkať.

Najvyšší súd predĺžil košickému podnikateľovi väzbu o ďalšie mesiace.

12 h
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop