Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Turecká polievka, toskánska panenka, vanilkovo-čučoriedkový pohár

Inšpirácie na obed či večeru.

(Zdroj: stock adobe)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Turecká polievka

Potrebujeme: 500 g červenej šošovice, 4 zemiaky, 4 mrkvy, 1 veľká cibuľa, olivový olej, 3 PL paradajkového pretlaku, soľ, kurací vývar, rímsku rascu, zopár lístkov mäty, mleté čierne korenie, citrónovú šťavu

Postup: Do hrnca dáme zohriať olivový olej a najskôr na ňom orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Potom k nej pridáme očistenú a na kocky nakrájanú mrkvu a zemiaky. Všetko spolu chvíľku popražíme, potom pridáme pretlak, soľ, rascu, mleté čierne korenie a napokon aj šošovicu. Dobre premiešame a necháme chvíľku dusiť. Asi po piatich minútach prilejeme kurací vývar a polievku necháme variť asi pol hodiny. Keď bude šošovica aj zelenina mäkká rozmixujeme ju ponorným mixérom a potom chute vyladíme citrónovou šťavou, nasekanými mätovými lístkami a v prípade potreby aj soľou a korením.

SkryťVypnúť reklamu

Toskánska panenka

Potrebujeme: 1 bravčovú panenku, lístky šalvie, čerstvý rozmarín, tymian, tymian, 3 strúčiky cesnaku, olivový olej, 2 zrelé paradajky, 1 červenú cibuľu, citrónovú šťavu, čerstvú bazalku, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Z lístkov šalvie, rozmarínu, tymianu, pretlačeného cesnaku a olivového oleja vymixujeme marinádu, ktorú primerane osolíme. Panenku očistíme, umyjeme a osušíme. Potom ju osolíme, okoreníme a zo všetkých strán natrieme marinádou. Mäso dáme na panvicu potretú olejom a najskôr ju sprudka zo všetkých strán opečieme. Ak máme panvicu, ktorá môže ísť do rúry, preložíme ju tam priamo zo sporáka. Ak nie, dáme panenku aj s výpekom do pekáča a necháme v rúre asi 10 minút.

Paradajky sparíme horúcou vodou, hneď ochladíme a tak ich zbavíme šupky. Potom paradajky rozdelíme na polovice, zbavíme ich semienok a dužinu nakrájame na malé kocky. Pridáme k nim najemno nakrájanú červenú cibuľu, nasekanú bazalku, trochu citrónovej šťavy, soľ aj korenie. Takto pripravenú paradajkovú salsu necháme postáť a podávame ju k upečenému mäsu.

SkryťVypnúť reklamu

Vanilkovo-čučoriedkový pohár

Potrebujeme: 200 g sušienok, 1 vanilkový jogurt, 400 ml mlieka, 3 PL cukru, 1 kyslú smotanu, 150 g čučoriedok, 150 g drobného ovocia

Postup: Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme puding a za občasného miešania necháme vychladnúť. Do studeného pudingu vmiešame kyslú smotanu a vyšľaháme hladký krém. Do pohárov potom vrstvíme nalámané sušienky, ovocie a krém. Necháme vychladiť a podávame.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 621
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 122
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 129
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 242
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 235
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 891
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 718
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 584
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu