Cuketové balíčky s ovčím syrom
Potrebujeme: cuketu, paradajky, cibuľu, približne 2-centimetrové plátky ovčieho syra, olivový olej, bazalku, soľ, grilovacie korenie
Postup: Cuketu umyjeme a nakrájame na plátky. Ak máme staršiu cuketu, najskôr ju prepolíme, lyžicou vyškriabeme veľké semienka a potom nakrájame na polkolieska. Paradajky tiež nakrájame na kolieska a cibuľu na mesiačiky.
Nachystáme si dostatočne veľké kúsky alobalu, ktoré pokvapkáme olejom, na každý dáme plátok syra, posolíme ho, pokvapkáme olejom potom príde vrstva zeleniny – cuketa, paradajka, cibuľa. To všetko osolíme, okoreníme, dáme lístky bazalky, ešte pár kvapiek oleja a zhrnieme alobal tak, aby nám vytvoril batôžky, z ktorých nám šťava nevytečie.
Najskôr grilujeme balíčky uzavreté, asi po 20 minútach alobal trochu roztvoríme, aby sa zelenina trochu pripiekla.
Kuracie na medovej horčici
Potrebujeme: kuracie prsia alebo vykostené kuracie stehná, soľ, mleté čierne korenie, olej. Na marinádu: 50 ml medu, 2 PL hrubozrnnej dijonskej horčice, soľ, trochu tymianu, 2-3 strúčiky cesnaku
Postup: Do misky dáme med, horčicu, štipku soli, pretlačený cesnak a tymian. Dobre vymiešame. Zo zmesi trochu odoberieme na neskoršie použitie.
Nachystáme si porcie mäsa, osolíme ich, okoreníme a naložíme do medovej horčice a potom ho grilujeme na platni alebo mriežke potretej olejom.
Ugrilované mäso vyberieme na veľký tanier, potrieme ho odloženou horčicovo-medovou marinádou a môžeme podávať.
Grilované parmezánové zemiaky
Potrebujeme: zemiaky, soľ, mleté čierne korenie, strúhaný parmezán, olivový olej, bazalku, rozmarín, sušený cesnak
Postup: Zemiaky si dáme v šupkne do hrnca a predvaríme ich, aby boli polomäkké. Potom ich ošúpeme a nakrájame na asi centimetrové kolieska alebo na mesiačiky.
Do misky dáme trochu oleja, nasekanú bazalku aj rozmarín, soľ, mleté čierne korenie a štipku sušeného cesnaku. Zemiaky rozložíme na gril, potrieme ich z oboch strán ochuteným olejom a upečieme. Po vybratí z grilu ich posypeme parmezánom a podávame.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.