Korzár logo Korzár

Grilujeme s Korzárom: Balíčky s cuketou a ovčím syrom, parmezánové zemiaky

Skúste aj kuracie v medovej horčici.

(Zdroj: stock adobe)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Cuketové balíčky s ovčím syrom

Potrebujeme: cuketu, paradajky, cibuľu, približne 2-centimetrové plátky ovčieho syra, olivový olej, bazalku, soľ, grilovacie korenie

Postup: Cuketu umyjeme a nakrájame na plátky. Ak máme staršiu cuketu, najskôr ju prepolíme, lyžicou vyškriabeme veľké semienka a potom nakrájame na polkolieska. Paradajky tiež nakrájame na kolieska a cibuľu na mesiačiky.

Nachystáme si dostatočne veľké kúsky alobalu, ktoré pokvapkáme olejom, na každý dáme plátok syra, posolíme ho, pokvapkáme olejom potom príde vrstva zeleniny – cuketa, paradajka, cibuľa. To všetko osolíme, okoreníme, dáme lístky bazalky, ešte pár kvapiek oleja a zhrnieme alobal tak, aby nám vytvoril batôžky, z ktorých nám šťava nevytečie.

SkryťVypnúť reklamu

Najskôr grilujeme balíčky uzavreté, asi po 20 minútach alobal trochu roztvoríme, aby sa zelenina trochu pripiekla.

Kuracie na medovej horčici

Potrebujeme: kuracie prsia alebo vykostené kuracie stehná, soľ, mleté čierne korenie, olej. Na marinádu: 50 ml medu, 2 PL hrubozrnnej dijonskej horčice, soľ, trochu tymianu, 2-3 strúčiky cesnaku

Postup: Do misky dáme med, horčicu, štipku soli, pretlačený cesnak a tymian. Dobre vymiešame. Zo zmesi trochu odoberieme na neskoršie použitie.

Nachystáme si porcie mäsa, osolíme ich, okoreníme a naložíme do medovej horčice a potom ho grilujeme na platni alebo mriežke potretej olejom.

Ugrilované mäso vyberieme na veľký tanier, potrieme ho odloženou horčicovo-medovou marinádou a môžeme podávať.

Grilované parmezánové zemiaky

Potrebujeme: zemiaky, soľ, mleté čierne korenie, strúhaný parmezán, olivový olej, bazalku, rozmarín, sušený cesnak

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Zemiaky si dáme v šupkne do hrnca a predvaríme ich, aby boli polomäkké. Potom ich ošúpeme a nakrájame na asi centimetrové kolieska alebo na mesiačiky.

Do misky dáme trochu oleja, nasekanú bazalku aj rozmarín, soľ, mleté čierne korenie a štipku sušeného cesnaku. Zemiaky rozložíme na gril, potrieme ich z oboch strán ochuteným olejom a upečieme. Po vybratí z grilu ich posypeme parmezánom a podávame.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 621
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 125
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 129
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 246
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 230
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 895
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 719
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 583
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu