Korzár logo Korzár
Utorok, 1. december, 2020 | Meniny má EdmundKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom na párty: Kurča grilované na plechovke, alko želé cukríky, pórový koláč

Nápady na posedenie s priateľmi.

(Zdroj: stock adobe)

Ochutené cukríky len pre dospelých

Takéto, špeciálne ochutené, cukríky môžete podávať hosťom namiesto welcome drinku, alebo ako nezvyčajný dezert.

Potrebujeme: 250 ml pomarančového alebo iného obľúbeného džúsu, 60 ml alkoholu napríklad biely rum, (džús môže byť napríklad aj jahodový a alkohol čistá vodka atď), 20 g želatíny v prášku, kúsky ovocia nasekané na celkom malé kúsky

Postup: Džús nalejeme do hrnca a rozmiešame v ňom želatínu. Asi 5 minút necháme postáť, potom dáme na sporák a na slabom plameni zohrievame, kým sa želatínový prášok neroztopí. Tekutina ale nesmie začať vrieť. Hrniec odstavíme a do džúsu vmiešame alkohol. Do malých silikónových formičiek na pralinky alebo na ľad dáme po kúsku ovocia a zalejeme džúsovou želatínou. Formičky dáme na noc do chladničky a vyberiem ich pred podávaním.

Skryť Vypnúť reklamu

Slaninovo-pórový koláč

Potrebujeme na cesto: 250 g hladkej múky, 130 g masla, 1 vajce, soľ. Na náplň: 2 veľké póry, kus údenej slaniny, 3 vajíčka, 3 PL hustého bieleho jogurtu, strúhaný syr, soľ, mleté čierne korenie, rozmarín

Postup: Múku, nakrájané mäkké maslo, vajíčko a soľ zhnetieme a vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme na chvíľu do chladničky.

Zatiaľ si nakrájame slaninu na malé kocky a dáme ju pražiť na panvicu. Keď sa slanina zatiahne, pridáme k nej na kolieska nakrájaný pór – zopár koliesok si odložíme bokom. Pórovo slaninovú zmes podusíme tak, aby pór trochu zmäkol.

Vyberieme cesto z chladničky, rozvaľkáme ho na veľkosť plechu, pričom nezabúdame ani na okraje a uložíme ho do vymastenej formy alebo na plech. Navrstvíme naň pór so slaninou. V miske si vyšľaháme vajíčka s jogurtom, pridáme veľkú hrsť strúhaného syra, zmes osolíme, okoreníme a vylejeme na slaninu. Na vrch dáme odložené kolieska póru, trochu čerstvého rozmarínu a koláč upečieme.

Skryť Vypnúť reklamu

Kurča grilované na plechovke podľa Pohlreicha

Potrebujeme: veľké (cca 2-kilové) kurča, 65 g soli, pollitrovú plechovku piva. Na marinádu: 2 štipky sušenej cibule, 2 strúčiky pretlačeného cesnaku, štipku zmesi korenia na chilli con carne, mleté čierne korenie

Postup: Kurča dočistíme, odstránime prebytočný tuk a zvnútra aj zvonku ho poriadne osolíme. Dáme ho do misky, zakryjeme ju potravinárskou fóliou a zatvoríme aspoň na pol hodiny do chladničky, môže tam čakať aj dlhšie.

Zmiešame ingrediencie na marinádu, vyberieme kurča, opláchneme ho od soli, jemne osušíme papierovou utierkou a zo všetkých strán ho natrieme marinádou.

Konce krídel upevníme tak, aby pri grilovaní nezhoreli.

Marinované kurča necháme postáť, kým si nachystáme gril na stredne silný plameň.
Plechovku obalíme alobalom, tvoríme ju a približne polovicu piva môžeme odpiť. Potom urobíme do hornej časti otváračom konzerv ďalšie dva otvory. Potom na ňu nasadíme kurča. Plechovka by mala celá zmiznúť v kurati.
Kurča dáme na gril tak, aby „stálo“ na nohách a plechovke. Grilujeme na nepriamom strednom plameni asi 75 minút pod zatvoreným krytom. Pivo sa bude z plechovky odparovať a tým vlastne podlievať kurča. Grilujeme dovtedy, kým šťava, ktorá z neho uniká, nebude číra. Potom plechovkové kurča zložíme z grilu, necháme ho asi 10 minút odpočívať, potom ho stiahneme z plechovky a rozdelíme na porcie.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Slovensko spoznalo najlepšie farmy minulého roka
  2. ARÓNIA najsilnejšia prírodná prevencia proti respiračným vírusom
  3. Máte problémy s trávením? Známy gastroenterológ radí ako na ne
  4. Ako inovácie menia naše návyky? Čo už dnes môžete robiť inak
  5. Nástrahy online vyučovania, o ktorých sa nehovorí
  6. METROPOLIS prináša mestské bývanie vo vysokom štandarde
  7. Vianočné vydanie magazínu SME Ženy
  8. Slovenské „šampanské“, za ktorým sa skrýva príbeh lásky
  9. Zdravé varenie: zábava pre celú rodinu
  10. Venujte na Vianoce darček plný informácií
  1. FMMR svojím výskumom reaguje na aktuálne živé témy
  2. Slovenské „šampanské“, za ktorým sa skrýva príbeh lásky
  3. Vianočné vydanie magazínu SME Ženy
  4. Novinka medzi prefabrikátmi
  5. Virtuálne prechádzky ako pomoc turistom pri orientácií
  6. 3D virtuálne prechádzky pozdĺž maďarsko-slovenských hraníc
  7. METROPOLIS prináša mestské bývanie vo vysokom štandarde
  8. The future of M&A in Europe
  9. Prvé zamestnanie: 3 veci, na ktoré by ste nemali zabudnúť
  10. ADLO sa presťahovalo bližšie k zákazníkom
  1. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 34 272
  2. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 15 486
  3. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári 14 993
  4. Aká je chémia vôní 10 758
  5. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 9 486
  6. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 852
  7. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 8 846
  8. Mercedes-Benz opäť nadizajnoval budúcnosť 8 257
  9. Bývanie v meste predlžuje život 8 213
  10. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 7 823
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Vodičské preukazy si tu asi kupujú. Havárie vidí každý deň

Libor Hudáček hovorí o KHL aj o živote v Rusku.

Libor Hudáček v drese HC Neftechimik Nižnekamsk.

Kollár ležal na špeciálnom oddelení. Nemal prijímať návštevy ani nahrávať videá

O tom, že počas hospitalizácie vystúpil v televízii, nemocnica nevedela.

Areál voľného času Vojenský dvor
CYNICKÁ OBLUDA

Najväčší Kollárov problém

Krajniak povedal, že za Kollárom do nemocnice nechodili žiadne mladé priateľky, ale výhradne "dámy v rokoch".

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop