Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom na párty: Kurča grilované na plechovke, alko želé cukríky, pórový koláč

Nápady na posedenie s priateľmi.

(Zdroj: stock adobe)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ochutené cukríky len pre dospelých

Takéto, špeciálne ochutené, cukríky môžete podávať hosťom namiesto welcome drinku, alebo ako nezvyčajný dezert.

Potrebujeme: 250 ml pomarančového alebo iného obľúbeného džúsu, 60 ml alkoholu napríklad biely rum, (džús môže byť napríklad aj jahodový a alkohol čistá vodka atď), 20 g želatíny v prášku, kúsky ovocia nasekané na celkom malé kúsky

Postup: Džús nalejeme do hrnca a rozmiešame v ňom želatínu. Asi 5 minút necháme postáť, potom dáme na sporák a na slabom plameni zohrievame, kým sa želatínový prášok neroztopí. Tekutina ale nesmie začať vrieť. Hrniec odstavíme a do džúsu vmiešame alkohol. Do malých silikónových formičiek na pralinky alebo na ľad dáme po kúsku ovocia a zalejeme džúsovou želatínou. Formičky dáme na noc do chladničky a vyberiem ich pred podávaním.

SkryťVypnúť reklamu

Slaninovo-pórový koláč

Potrebujeme na cesto: 250 g hladkej múky, 130 g masla, 1 vajce, soľ. Na náplň: 2 veľké póry, kus údenej slaniny, 3 vajíčka, 3 PL hustého bieleho jogurtu, strúhaný syr, soľ, mleté čierne korenie, rozmarín

Postup: Múku, nakrájané mäkké maslo, vajíčko a soľ zhnetieme a vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme na chvíľu do chladničky.

Zatiaľ si nakrájame slaninu na malé kocky a dáme ju pražiť na panvicu. Keď sa slanina zatiahne, pridáme k nej na kolieska nakrájaný pór – zopár koliesok si odložíme bokom. Pórovo slaninovú zmes podusíme tak, aby pór trochu zmäkol.

Vyberieme cesto z chladničky, rozvaľkáme ho na veľkosť plechu, pričom nezabúdame ani na okraje a uložíme ho do vymastenej formy alebo na plech. Navrstvíme naň pór so slaninou. V miske si vyšľaháme vajíčka s jogurtom, pridáme veľkú hrsť strúhaného syra, zmes osolíme, okoreníme a vylejeme na slaninu. Na vrch dáme odložené kolieska póru, trochu čerstvého rozmarínu a koláč upečieme.

SkryťVypnúť reklamu

Kurča grilované na plechovke podľa Pohlreicha

Potrebujeme: veľké (cca 2-kilové) kurča, 65 g soli, pollitrovú plechovku piva. Na marinádu: 2 štipky sušenej cibule, 2 strúčiky pretlačeného cesnaku, štipku zmesi korenia na chilli con carne, mleté čierne korenie

Postup: Kurča dočistíme, odstránime prebytočný tuk a zvnútra aj zvonku ho poriadne osolíme. Dáme ho do misky, zakryjeme ju potravinárskou fóliou a zatvoríme aspoň na pol hodiny do chladničky, môže tam čakať aj dlhšie.

Zmiešame ingrediencie na marinádu, vyberieme kurča, opláchneme ho od soli, jemne osušíme papierovou utierkou a zo všetkých strán ho natrieme marinádou.

Konce krídel upevníme tak, aby pri grilovaní nezhoreli.

Marinované kurča necháme postáť, kým si nachystáme gril na stredne silný plameň.
Plechovku obalíme alobalom, tvoríme ju a približne polovicu piva môžeme odpiť. Potom urobíme do hornej časti otváračom konzerv ďalšie dva otvory. Potom na ňu nasadíme kurča. Plechovka by mala celá zmiznúť v kurati.
Kurča dáme na gril tak, aby „stálo“ na nohách a plechovke. Grilujeme na nepriamom strednom plameni asi 75 minút pod zatvoreným krytom. Pivo sa bude z plechovky odparovať a tým vlastne podlievať kurča. Grilujeme dovtedy, kým šťava, ktorá z neho uniká, nebude číra. Potom plechovkové kurča zložíme z grilu, necháme ho asi 10 minút odpočívať, potom ho stiahneme z plechovky a rozdelíme na porcie.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 624
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 127
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 130
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 246
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 216
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 899
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 721
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 570
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu