Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Cuketové nugetky, zemiakové košíčky so syrom, cibuľový koláč

Inšpirácie na chutné sezónne jedlá.

(Zdroj: dailyezcooking)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zemiakové košíčky

Potrebujeme: asi 5 zemiakov, olej, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, drvenú rascu, majoránku, strúhaný syr, šunku, vajíčka, plátky slaniny

Postup: Očistené zemiaky nastrúhame nahrubo, dobre ich vyžmýkame, aby sme sa zbavili vody a dáme do misky. Pridáme pretlačený cesnak, soľ aj korenie a premiešame. Plech na mafiny potrieme olejom a do každej formičky dáme toľko zemiakov, aby sme ich dokázali vyformovať na košíček.

Dáme zapiecť do rúry, len aby chytili zlatistú farbu, vyberieme a do každého košíčka dáme zopár kúskov šunky, strúhaný syr a rozklepneme vajíčko. Plátky slaniny prekrojíme na menšie časti a dáme na vrch vajíčka.

SkryťVypnúť reklamu

Plech vrátime do rúry a košíčky dopečieme tak, aby bolo vajíčko zatiahnuté, no aby žĺtok zostal krémový.

Cibuľový koláč

Potrebujeme: 1 lístkové cesto, 200 g červenej cibule, 200 g jarnej cibuľky, 200 g bielej cibule, olej, 4 vajíčka, 250 ml šľahačkovej smotany, 200 g strúhaného syra, soľ, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať, trochu tymianu, 1 vajíčko na potretie

Postup: Klasické cibule si nakrájame na mesiačiky, jarnú na kolieska a všetky spolu osmažíme v panvici na oleji. Osolíme ich aj okoreníme pridáme bylinky a keď zmäknú odstavíme ich a pridáme smotanu, vajíčka a strúhaný syr, pričom môžeme skombinovať aj dva druhy syra.

Cesto rozdelíme na dve polovice a obe si rozvaľkáme na veľkosť formy, ktorú budeme používať na pečenie. Jedno cesto dáme na spodok, na to vylejeme cibuľovú zmes, prikryjeme druhým cestom, popicháme ho, potrieme rozšľahaným a osoleným vajíčkom a dáme upiecť.

SkryťVypnúť reklamu

Cuketové nugetky

Potrebujeme: mladé cukety, maslo, hladkú múku, olivový olej, maslo, soľ, mleté čierne korenie, čerstvé bylinky tymian a provensálske korenie

Postup: Umytú cuketu aj so šupkou nakrájame na väčšia kúsky, ktoré môžu pripomínať kuracie nugetky. Bylinky nasekáme a zmiešame s hladkou múkou, pridáme do nej aj soľ a korenie. V tejto zmesi obaľujeme cukety a pečieme ich na oleji dozlatista. Prebytočný tuk odsajeme a podávame, napríklad aj s chutným dresingom.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 621
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 121
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 129
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 242
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 240
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 891
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 718
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 585
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu