Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom cuketové špeciality: Tatarák, chlpaté guľôčky a cuketová baba

Tejto zeleniny sa určite nedá prejesť.

(Zdroj: stock adobe)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Cuketová baba

Potrebujeme: pol kila cukety bez jadierok, 2 mrkvy, 1 cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 3 vajíčka, 150 g polohrubej múky, kúsok anglickej slaniny, tvrdý syr, majoránku, soľ, mleté čierne korenie, maslo a strúhanku na vysypanie plechu

Postup: Cuketu umyjeme, odrežeme konce a pozdĺžne ju rozdelíme na polovice. Lyžicou vydlabeme jadierka a nastrúhame ju nahrubo. Do misky k cukete potom postupne pridáme najemno nastrúhanú cibuľu aj tvrdý syr a pretlačený cesnak. Anglickú slaninu nakrájame na maličké kúsky a pridáme tiež do misky, rovnako ako múku a vajcia. Všetko dobre ochutíme a premiešame. Formu alebo plech s vyššími okrajmi potrieme maslom, vysypeme strúhankou a vylejeme tam cuketové cesto. Vrch urovnáme, dáme naň ešte zopár kúskov masla a dáme piecť do rúry nastavenej na miernu teplotu, kým nebude vrch baby zlatistý.

SkryťVypnúť reklamu

Chlpaté cuketové guľky

Potrebujeme: stredne veľkú cuketu, syr ementál, mleté ovsené vločky, 2-3 vajíčka, 3 strúčiky cesnaku, petržlenovú vňať, soľ, mleté čierne korenie, oregano, cca 3 PL nasekaných lístkov mäty

Postup: Cuketu umyjeme a máme už staršiu cuketu, ktorá má veľké jadierka, vydlabeme ju. Postrúhame nahrubo aj so šupkou a zmiešame s najemno postrúhaným syrom, vajíčkami, vločkami, pretlačeným cesnakom, bylinkami, korením a soľou.

Z cesta odoberáme kúsky, ktoré vyformujeme na guľôčky a tie ešte pováľame v nastrúhanom syre. Potom ich poukladáme na plech vystlaný papierom a upečieme.

Cuketový tatarák

Potrebujeme: väčšiu cuketu, 1 cibuľu, maslo, 2 strúčiky cesnaku, mletú červenú papriku cca lyžicu kečupu a asi lyžicu horčice, sójovú omáčku, štipku čili

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Umytú a koncov aj dužiny zbavenú cuketu nastrúhame, dáme do misky a posolíme ju, aby pustila vodu.
Zatiaľ si najemno nakrájame cibuľu a osmažíme ju v panvici na roztopenom masle. Potom k nej pridáme nasekaný cesnak a cibuľový základ potom odstavíme mimo plameňa a posypeme ho červenou paprikou. Dobre premiešame a pridáme vyžmýkanú nastrúhanú cuketu. Podusíme ju tak, aby ešte zostala trochu chrumkavá a potom ju dochutíme kečupom, horčicou, sójovkou a čili. Premiešame a odstavíme. Konzumovať sa môže teplá aj studená, s čerstvým chlebíkom aj na hrianke.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 621
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 125
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 129
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 246
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 230
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 895
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 719
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 583
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu