Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom kuracie mäso: Špízy s tzatziki, terina so zeleninou, plnené kapsy

Inšpirácie do vašej kuchyne.

(Zdroj: Archív fotolia)
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Grilované kuracie špízy s tzatziki dresingom

Potrebujeme na marinádu: 1/3 šálky (š) olivového oleja, 1/4 š citrónovej šťavy, 1 ČL citrónovej kôry, 1 PL jablčného octu, 2 PL čerstvých lístkov oregana (alebo 2 ČL sušených), 4 najemno pokrájané strúčiky cesnaku, 1/2 ČL soli, 1/2 ČL mletého čierneho korenia, štipka čili

Na špízy: 680 g kuracích pŕs, 1 stredne veľkú cuketu, 1 veľkú papriku, 1 stredne veľkú červenú cibuľu, 6 - 8 grilovacích ihiel

Na tzatziky: 1/2 š postrúhanej uhorky, zbavenej prebytočnej vody, 1/2 š gréckeho jogurtu, 1 a 1/2 PL citrónovej šťavy, 1 PL olivového oleja, 1 PL čerstvého kôpru (alebo 1 ČL sušeného), 2 najemno nasekané strúčiky cesnaku, 1/4 ČL morskej soli, 1/4 ČL mletého čierneho korenia.

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Kuracie mäso nakrájame na kocky. Všetky suroviny na marinádu zmiešame dohromady a trištvrtinu z nej vylejeme do uzatvárateľného vrecka, kam podávame aj kocky mäsa, Takto ich necháme marinovať od 4 do 24 hodín. Cuketu, papriku aj cibuľu pokrájame na väčšie kúsky. Keď bude mesto dostatočne namarinované, vyberieme ho z chladničky a gril zapneme na 200 stupňov. Z mäsa zlejeme všetku prebytočnú marinádu a napichujeme ho na grilovacie ihly na striedačku so zeleninou. Špízy podávame na plech, polejeme nepoužitou marinádou, ktorú sme si ušetrili, a grilujeme, kým mäso nebude hotové, asi 5 až 7 minút z každej strany. Podávame s tzatziki omáčkou, ktorú pripravíme zmiešaním všetkých potrebných surovín dohromady.

Terina s kuracím mäsom a zeleninou

Potrebujeme na mäso: 675 g kuracích pŕs, 4 vaječné bielky, 3 PL šľahačkovej smotany, 1/2 ČL soli, 1 ČL mletého čierneho korenia, 1/2 ČL papriky

SkryťVypnúť reklamu

Na zeleninu: 3 mrkvy, 1 a 1/2 červenej papriky, 1 š hrášku, 1 strúčik cesnaku, 1 šalotku, 1 hrubší plátok šunky, soľ a mleté čierne korenie, olivový olej do panvice

Postup: Mrkvu očistíme a spolu s paprikou a plátkom šunky nakrájame na asi centimetrové kúsky, šalotku nakrájame nadrobno. Vo veľkej miske zahrejeme olej, vhodíme mrkvu, ktorú podlejeme štvrtinou šálky vody, a varíme, kým sa takmer všetka nevyparí. Pridáme čerstvú papriku, šalotku a pretlačený cesnak, ochutíme soľou a korením a varíme asi 3 až 4 minúty - nechceme mať zeleninu úplne hotovú, len predvarenú. Premiestnime ju do inej misky, necháme vychladnúť a primiešame hrášok.

Mäso si poprekrájame na zopár menších kúskov, ktoré vhodíme do kuchynského robota spolu so smotanou, bielkami, soľou a korením a všetko rozmixujeme na hladkú zmes. Rúru zahrejeme na 200 stupňov, dáme zovrieť dva litre vody a formu na terinu si vymažeme tukom a vyložíme papierom na pečenie tak, aby prečnieval cez okraje.

SkryťVypnúť reklamu

Mäso spolu so zeleninou a kúskami šunky zmiešame dohromady a zmes natlačíme do pripravenej formy. Tú vložíme do väčšieho pekáča, spoločne ich dáme do rúry, do pekáča nalejeme horúcu vodu tak, aby siahala do polovice formy na terinu a takto vo vodnom kúpeli ju pečieme asi 45 minút, alebo kým z nej nevytiahneme čisté špáradlo. Hotovú terinu vytiahneme z rúry aj z pekáča a na mriežke necháme odkvapkať a vychladnúť. Podávame so šalátom alebo samostatne ako predjedlo.

Kuracie prsia plnené ryžou a hubami

Potrebujeme: 2 PL oleja, 1/4 š nasekanej cibule, 4 veľké šampiňóny, 1 najemno nakrájaný strúčik cesnaku, 2 š špenátu, 300 g uvarenej ryže, 1/2 ČL soli, 1 PL čerstvého tymianu, 2 kuracie prsia bez kosti a kože, soľ a mleté čierne korenie, 2 plátky mozzarelly

Postup: V panvici vhodnej aj do rúry zahrejeme lyžicu oleja, pridáme cibuľu a na plátky nakrájané huby, trocha posolíme a varíme do zmäknutia asi 5 minút. Pridáme cesnak a špenát a počkáme, kým listy nezvädnú, čo bude trvať asi tak 2 až 3 minúty. Potom vmiešame ryžu, soľ a tymian a necháme všetko prehriať ďalšie 2 až 3 minúty. Odstavíme a preložíme do inej misky.
Kuracie prsia opláchneme a osušíme. Ostrým nožom vytvoríme v mäse kapsu takú hlbokú, ako sa len dá bez toho, aby sme ho prekrojili úplne. Dovnútra vložíme plátok mozzarelly prekrojený na polovicu a trocha ryžovo-hubovej zmesi. Okraje kapsy stlačíme, aby držali pohromade, prípadne ich ešte poistíme špáradlami. Mäso na vrch osolíme a okoreníme.

Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Prázdnu panvicu vrátime na sporák, zahrejeme v nej zvyšnú lyžicu oleja a opečieme v nej kapsy z oboch strán, najprv vrchnú, potom spodnú, po dobu asi 5 minút do zlatohneda. Potom panvicu vložíme do rozohriatej rúry a pečieme ešte 10 minút, alebo kým vnútorná teplota nedosiahne 74 stupňov. Podávame s ryžou.

Zdroj: therealfoodrds.com, pattysaveurs.com, chocolatemoosey.com

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Naučte deti narábať s peniazmi: Máme pre vás niekoľko tipov
  2. GUTEN TAG! Deň plný pohody, zaujímavých destinácií a informácií
  3. Ak chcete byť bohatší, musíte nad peniazmi rozmýšľať
  4. Daň z cukru zasiahne sociálne slabších a ohrozí výrobu sirupov
  5. Vyhnúť sa plateniu daní? Drzý gróf v Apúlii to vyriešil svojsky
  6. Exportujete do zahraničia? Poistite si svoje pohľadávky
  7. Práca snov? Prihlás sa na prácu sprievodcu v BUBO
  8. Choďte za odborníkom. Či vás bolí zub alebo chcete investovať
  1. Ak chcete byť bohatší, musíte nad peniazmi rozmýšľať
  2. Exportujete do zahraničia? Poistite si svoje pohľadávky
  3. Vyhnúť sa plateniu daní? Drzý gróf v Apúlii to vyriešil svojsky
  4. Práca snov? Prihlás sa na prácu sprievodcu v BUBO
  5. Daň z cukru zasiahne sociálne slabších a ohrozí výrobu sirupov
  6. Deň narcisov už po piatykrát v dm
  7. Nissan Qashqai: Facelift prináša množstvo inovatívnych vylepšení
  8. Choďte za odborníkom. Či vás bolí zub alebo chcete investovať
  1. Cestujte za zlomok ceny. Päť destinácii na dovolenku mimo sezóny 13 696
  2. Revolučná inovácia: Mobil pomáha v boji proti rakovine! 8 669
  3. V púpave je všetko, čo potrebujete 5 211
  4. Zmena pre ľudí s postihnutím: Prichádzajú európske preukazy 4 105
  5. Esplanade - wellnes s pridanou hodnotou 3 113
  6. Veľká zmena pre ľudí s postihnutím 2 916
  7. Náš prvý prezident sa nebál hovoriť o mravnosti v politike 2 387
  8. 25 tipov na tašky, ktoré vás budú baviť. A takto si ich vyrobíte 2 268
  1. Ján Serbák: Zaujímavosti zo storočných novín (19. - 25.4.1924)
  2. Asociácia dôchodkových správcovských spoločností: Fakty sú neúprosné. Slovenská populácia nezadržateľne starne
  3. Věra Tepličková: Ak Huliak hulí, je to celkom normálne, ak hulí do črepníka...
  4. Lucia Nicholsonová: List rastlinke, do ktorej sa vyfajčil Huliak
  5. Ján Šeďo: "Krásne" tričko v E-shope za príspevok na muníciu pre Ukrajinu.
  6. Irena Šimuneková: Červená studňa –Paradajs - Tanád – Ottergrund - Červená studňa časť 2..
  7. Marek Mačuha: O dôchodcoch bez emócií
  8. Viktor Pamula: Súdna rada bez predsedu
  1. Lucia Nicholsonová: Otvorený list Kaliňákovi juniorovi 98 889
  2. Lucia Nicholsonová: List zápasníkovi Véghovi 80 528
  3. Ivan Čáni: Korčokovský magor. 41 265
  4. Martin Krsak: Slovensku nebude nikto diktovať! …ani zahraničie, ani zákony SR 33 786
  5. Marek Mačuha: Chudobní dôchodcovia? 31 130
  6. Boris Šabík: Zvláštne ticho po katastrofách 20 644
  7. Yevhen Hessen: Mobilizačný zákon: čo on znamená pre Ukrajincov v zahraničí? 18 894
  8. Lucia Nicholsonová: List ministerke s hollywoodskym úsmevom 12 881
  1. Yevhen Hessen: Mobilizačný zákon: čo on znamená pre Ukrajincov v zahraničí?
  2. Monika Nagyova: Úprimné pozdravy z Bratislavy: Sex v meste na slovenský spôsob
  3. Jiří Ščobák: Ivan Korčok dnes promluvil před Starou tržnicou v Bratislavě (video)
  4. Yevhen Hessen: Telegram ako zdroj konšpirácií, dezinformácií a propagandy?
  5. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 77. - Arktída - Ostrov Wrangel - miesto, kde sa začína ruský deň
  6. Post Bellum SK: Osobnosť, ktorú sme si nepripomenuli...
  7. Jiří Ščobák: Ivan Korčok zvítězí, protože má něco, co Pellegrini nemá a nikdy mít nebude!
  8. Yevhen Hessen: Ukrajinských utečencov sa pýtajú "Prečo nie ste na fronte", ale utečencov z iných krajín sa na to nepýtajú?
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Ján Serbák: Zaujímavosti zo storočných novín (19. - 25.4.1924)
  2. Asociácia dôchodkových správcovských spoločností: Fakty sú neúprosné. Slovenská populácia nezadržateľne starne
  3. Věra Tepličková: Ak Huliak hulí, je to celkom normálne, ak hulí do črepníka...
  4. Lucia Nicholsonová: List rastlinke, do ktorej sa vyfajčil Huliak
  5. Ján Šeďo: "Krásne" tričko v E-shope za príspevok na muníciu pre Ukrajinu.
  6. Irena Šimuneková: Červená studňa –Paradajs - Tanád – Ottergrund - Červená studňa časť 2..
  7. Marek Mačuha: O dôchodcoch bez emócií
  8. Viktor Pamula: Súdna rada bez predsedu
  1. Lucia Nicholsonová: Otvorený list Kaliňákovi juniorovi 98 889
  2. Lucia Nicholsonová: List zápasníkovi Véghovi 80 528
  3. Ivan Čáni: Korčokovský magor. 41 265
  4. Martin Krsak: Slovensku nebude nikto diktovať! …ani zahraničie, ani zákony SR 33 786
  5. Marek Mačuha: Chudobní dôchodcovia? 31 130
  6. Boris Šabík: Zvláštne ticho po katastrofách 20 644
  7. Yevhen Hessen: Mobilizačný zákon: čo on znamená pre Ukrajincov v zahraničí? 18 894
  8. Lucia Nicholsonová: List ministerke s hollywoodskym úsmevom 12 881
  1. Yevhen Hessen: Mobilizačný zákon: čo on znamená pre Ukrajincov v zahraničí?
  2. Monika Nagyova: Úprimné pozdravy z Bratislavy: Sex v meste na slovenský spôsob
  3. Jiří Ščobák: Ivan Korčok dnes promluvil před Starou tržnicou v Bratislavě (video)
  4. Yevhen Hessen: Telegram ako zdroj konšpirácií, dezinformácií a propagandy?
  5. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 77. - Arktída - Ostrov Wrangel - miesto, kde sa začína ruský deň
  6. Post Bellum SK: Osobnosť, ktorú sme si nepripomenuli...
  7. Jiří Ščobák: Ivan Korčok zvítězí, protože má něco, co Pellegrini nemá a nikdy mít nebude!
  8. Yevhen Hessen: Ukrajinských utečencov sa pýtajú "Prečo nie ste na fronte", ale utečencov z iných krajín sa na to nepýtajú?

Už ste čítali?

VÝSLEDKY VOLIEB 2024
SkryťZatvoriť reklamu