Korzár logo Korzár
Utorok, 30. november, 2021 | Meniny má Ondrej, AndrejKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom svieže dezerty: Malinový s bielou čokoládou, broskyňový pohár

Vychutnajte si dobroty aj bez pečenia.

(Zdroj: Archív fotolia)
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Malinové kocky s bielou čokoládou

Potrebujeme na základ: 80 g sušených datlí, 60 g vlašských orechov, 150 g najemno pomletých mandlí, 2 PL cukru

Na plnku: 350 g cez noc namočených kešu orechov, 150 g bielej čokolády, 130 g medu

Na malinové pyré: 100 malín, 20 g medu

Postup: Pomleté mandle, cukor, vlašské orechy a datle dáme do kuchynského robota a mixujeme, kým nedostaneme hladkú a vlhkú konzistenciu. Štvorcový plech vyložíme papierom na pečenie, zmes natlačíme v rovnomernej vrstve na jeho dno a dáme do mrazničky.

Skryť Vypnúť reklamu

Kým tuhne, roztopíme bielu čokoládu, k nej pridáme všetky suroviny na plnku a mixujeme asi 3 až 5 minút, kým nevznikne krém hladký. Maliny dáme do malého hrnca spolu s medom a na malom ohni varíme asi 5 minút. Počas miešania môžeme ovocie vareškou popučiť. Uvarené pyré prepasírujeme cez jemné sitko, aby sme odstránili všetky kôstky.

Z mrazničky vyberieme plech s orechovým základom, na ktorý vylejeme kešu plnku s čokoládou, uhladíme a na vrch dáme malinové pyré, ktoré môže byť v súvislej vrstve, ale aj ako mramorová vzorka. Takto pripravený koláč dáme do mrazničky aspoň na 2 hodiny, ideálne cez noc, kým nebude úplne tuhý. Na krájanie kociek si vezmeme ostrý nôž, ktorý pred každým kúskom utrieme.

Broskyňové poháre s mascarpone

Potrebujeme: 1 š nasekaných broskýň, 1 PL kryštálového cukru, 1 ČL citrónovej šťavy, 1/2 ČL škorice

Skryť Vypnúť reklamu

Na pohár: 1/4 š grahamových keksov, 2 PL roztopeného masla, 1/4 š studenej šľahačkovej smotany, 1 PL práškového cukru, 110 g mascarpone izbovej teploty, 2 PL kryštálového cukru, vanilkový cukor, 1/4 š nasekaných mandlí

Postup: Vo veľkom hrnci dáme variť broskyne spolu s cukrom, citrónovou šťavou a škoricou Podľa potreby môžeme pridať aj trocha vody. Keď broskyne zmäknú, po 5 až 10 minútach, odstavíme a necháme vychladiť na izbovú teplotu.

Keksy rozmrvíme nadrobno, dáme do malej misky a zmiešame s roztopeným maslom. Zmes rozdelíme do dvoch pohárov a dáme do chladničky na 15 minút. Medzitým si vyšľaháme smotanu s práškovým cukrom dotuha a oddelíme z nej 2 lyžice, ktoré pôjdu na ozdobu. Mascarpone vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom do krémovej konzistencie, pridáme k nemu šľahačku a zľahka ju zapracujeme. Krém nadávkujeme do pohárov so zachladenými keksami na dne, naň poukladáme broskyne a mandle a všetky vrstvy okrem keksov ešte raz zopakujeme. Nakoniec dozdobíme odloženou šľahačkou. Pred podávaním necháme poháre v chladničke tuhnúť aspoň hodinu.

Skryť Vypnúť reklamu

Domáce nanuky s kivi a mangom

Potrebujeme na smotanovo-kivi vrstvu: 110 g nakrájaného kivi, 1 a 1/2 ČL citrónovej šťavy, 100 g šľahačkovej smotany, 2 PL kryštálového cukru, štipka soli

Na mango vrstvu: 575 g posekaného manga, 3 PL kryštálového cukru, 1 PL citrónovej šťavy.

Postup: Kúsky kivi dáme spolu s citrónovou šťavou do mixéra a rozsekáme ich na hladkú kašu. V malej miske si vyšľaháme smotanu s cukrom a soľou dotuha a zľahka do nej zapracujeme rozmixované kivi pyré. Do foriem na nanuky nadávkujeme smotanovo-kivi vrstvu a dáme ich zamraziť asi na pol hodinu.

Medzitým rozmixujeme mango s cukrom a citrónovou šťavou dohladka. Po vybratí nádoby na nanuky z mrazničky pyré rozdelíme do jednotlivých foriem a vrátime späť do chladu zatuhnúť aspoň na 4 hodiny, ideálne cez noc.

Zdroj: www.encasacookingspace.com, chocolatemoosey.com, cloudyitchen.com

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Spoznajte protizápalové účinky Kypriny úzkolistej spod Tatier
  2. Výhody najväčšej obchodnej siete objavuje aj verejný sektor
  3. Zaujímavé štúdium, skvelá práca aj plat. Vieš, kam ísť
  4. inFEEnity posilní Samuel Oriňák
  5. Krízové balíčky pre ohrozené domácnosti
  6. Pomáhajú firmám zarábať viac. Polepšili si aj živnostníci
  7. Študuj, čo ťa baví na Trenčianskej univerzite!
  8. Chcete vedieť, kto fotí influencerky, celebrity a hviezdy?
  9. Vianočné nákupy bez stresu? Pozrite sa, či na to idete správne
  10. Ako si zvýšiť penziu aj s priemerným platom?
  1. Compliance – kto by mal byť zodpovedný?
  2. Tabaková mládež. Čo s ňou?
  3. Krízové balíčky pre ohrozené domácnosti
  4. Pohľad do histórie. Kedy sme sa mali lepšie ako dnes?
  5. Spoznajte protizápalové účinky Kypriny úzkolistej spod Tatier
  6. Strava ani spánok nie sú dôležité, ak pri tom dýchame zlý vzduch
  7. Krízové balíčky pre ohrozené domácnosti
  8. Magnetickej rezonancie sa nemusia obávať ani klaustrofobici
  9. Schodolez pre imobilných - Viete ako sa testuje?
  10. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  1. Odsťahovali sa na lazy i do dodávky. Ako sa tam žije? 29 453
  2. Spokojnosť je daná geneticky. Dá sa však zmeniť 14 997
  3. 8 skutočných celebrít. Tieto mozgy ovplyvňujú, ako budeme žiť 11 765
  4. Ako si zvýšiť penziu aj s priemerným platom? 7 194
  5. ARÓNIA - najsilnejšia prírodná prevencia proti koronavírusu 6 168
  6. Rekonštruujete? Pozor na romantické predstavy o vykurovaní 3 092
  7. Karnozín – účinná látka s obrovským potenciálom 3 070
  8. Volkswagen predstavuje ďalší elektrický model 2 700
  9. Ako ušetriť náklady v sklade? Máme pre vás 9 tipov 1 942
  10. Vianočné nákupy bez stresu? Pozrite sa, či na to idete správne 1 819

Blogy SME

  1. Martin Greguš: Istropolis zbúrajú...starosta Kusý obrátil kabát...Je to vôbec možné? Architekt a primátor Vallo mlčí...
  2. Elena Antalová: Zvíťazíme jedine s Pátrovičom
  3. Barbora Kujundžić: Na aké veci si treba dávať pri malých deťoch pozor
  4. Marcel Horacek: Živoj je fajn - časť druhá
  5. Juraj Švarc: Vyhlásil som lockdown…ale mediálny!
  6. Ondrej Škvarenina: Ako manipulovať štatistiky o Covid-19
  7. Matej Vagač: Stromy na Dunajskom nábreží sú nateraz zachránené
  8. INESS: Cena zamestnanca
  1. Radovan Kazda: Poslanec Blaha a jeho fašisti 10 784
  2. Monika Nagyova: Poďte bližšie, staré dievky nehryzú. 8 426
  3. Jozef Sitko: Pani prezidentka, jej priateľ a jej exporadca Leško 7 733
  4. Ján Marton: Prezidentka žije v krajine, ktorej nerozumie a ja nerozumiem jej. 5 276
  5. Věra Tepličková: Ako chutí moc alebo Ak budeme dobrí, dostaneme limetku 4 923
  6. Pavol Koprda: Infekčnejší a možno ešte nebezpečnejší. Čo zatiaľ vieme o mutácii vírusu B.1.1.529? 4 759
  7. Lucia Nicholsonová: Otvorený list ministrovi Krajniakovi 4 200
  8. Tereza Krajčová: Anglický denník: 18. Najväčší strašiak návratu zo zahraničia? Slovenská mentalita 4 180
  1. Pavol Koprda: Infekčnejší a možno ešte nebezpečnejší. Čo zatiaľ vieme o mutácii vírusu B.1.1.529?
  2. Juraj Hipš: Zvýšenie platov učiteľov na hygienické minimum nezvýši kvalitu vzdelávania, tvrdí analytik.
  3. Lucia Šicková: Poučenia z herného biznisu 3: Viem vyhrať, aj keď mi rozdali horšie karty, ako ostatným
  4. Juraj Hipš: Prorektor UK: Novelu treba stiahnuť a začať na nej pracovať odznova
  5. Karolína Farská: Dokedy bude koalícia fackovacím panákom Sme rodina?
  6. Milota Sidorová: Pokrivené dáta vytláčajú ženy z pozornosti. Takto to môžeme zmeniť
  7. Juraj Hipš: Učiteľ Čapek: Niektorí učitelia sú machri. Od hodín svojho syna som sa skoro nevedel odlepiť
  8. Katarína Pázmányová: Zabúdate? Možno by ste mali navštíviť odborníka
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Cestujúci z južnej Afriky čakajú na letisku na výsledok testu na prítomnosť koronavírusu.

PCR testy nemusia variant zachytiť.


10 h
Logo podcastu Dobré ráno.

Variant objavili v Juhoafrickej republike.


a 2 ďalší 8 h

Blogy SME

  1. Martin Greguš: Istropolis zbúrajú...starosta Kusý obrátil kabát...Je to vôbec možné? Architekt a primátor Vallo mlčí...
  2. Elena Antalová: Zvíťazíme jedine s Pátrovičom
  3. Barbora Kujundžić: Na aké veci si treba dávať pri malých deťoch pozor
  4. Marcel Horacek: Živoj je fajn - časť druhá
  5. Juraj Švarc: Vyhlásil som lockdown…ale mediálny!
  6. Ondrej Škvarenina: Ako manipulovať štatistiky o Covid-19
  7. Matej Vagač: Stromy na Dunajskom nábreží sú nateraz zachránené
  8. INESS: Cena zamestnanca
  1. Radovan Kazda: Poslanec Blaha a jeho fašisti 10 784
  2. Monika Nagyova: Poďte bližšie, staré dievky nehryzú. 8 426
  3. Jozef Sitko: Pani prezidentka, jej priateľ a jej exporadca Leško 7 733
  4. Ján Marton: Prezidentka žije v krajine, ktorej nerozumie a ja nerozumiem jej. 5 276
  5. Věra Tepličková: Ako chutí moc alebo Ak budeme dobrí, dostaneme limetku 4 923
  6. Pavol Koprda: Infekčnejší a možno ešte nebezpečnejší. Čo zatiaľ vieme o mutácii vírusu B.1.1.529? 4 759
  7. Lucia Nicholsonová: Otvorený list ministrovi Krajniakovi 4 200
  8. Tereza Krajčová: Anglický denník: 18. Najväčší strašiak návratu zo zahraničia? Slovenská mentalita 4 180
  1. Pavol Koprda: Infekčnejší a možno ešte nebezpečnejší. Čo zatiaľ vieme o mutácii vírusu B.1.1.529?
  2. Juraj Hipš: Zvýšenie platov učiteľov na hygienické minimum nezvýši kvalitu vzdelávania, tvrdí analytik.
  3. Lucia Šicková: Poučenia z herného biznisu 3: Viem vyhrať, aj keď mi rozdali horšie karty, ako ostatným
  4. Juraj Hipš: Prorektor UK: Novelu treba stiahnuť a začať na nej pracovať odznova
  5. Karolína Farská: Dokedy bude koalícia fackovacím panákom Sme rodina?
  6. Milota Sidorová: Pokrivené dáta vytláčajú ženy z pozornosti. Takto to môžeme zmeniť
  7. Juraj Hipš: Učiteľ Čapek: Niektorí učitelia sú machri. Od hodín svojho syna som sa skoro nevedel odlepiť
  8. Katarína Pázmányová: Zabúdate? Možno by ste mali navštíviť odborníka

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop
Skryť Zatvoriť reklamu