Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom svieže dezerty: Malinový s bielou čokoládou, broskyňový pohár

Vychutnajte si dobroty aj bez pečenia.

(Zdroj: Archív fotolia)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Malinové kocky s bielou čokoládou

Potrebujeme na základ: 80 g sušených datlí, 60 g vlašských orechov, 150 g najemno pomletých mandlí, 2 PL cukru

Na plnku: 350 g cez noc namočených kešu orechov, 150 g bielej čokolády, 130 g medu

Na malinové pyré: 100 malín, 20 g medu

Postup: Pomleté mandle, cukor, vlašské orechy a datle dáme do kuchynského robota a mixujeme, kým nedostaneme hladkú a vlhkú konzistenciu. Štvorcový plech vyložíme papierom na pečenie, zmes natlačíme v rovnomernej vrstve na jeho dno a dáme do mrazničky.

SkryťVypnúť reklamu

Kým tuhne, roztopíme bielu čokoládu, k nej pridáme všetky suroviny na plnku a mixujeme asi 3 až 5 minút, kým nevznikne krém hladký. Maliny dáme do malého hrnca spolu s medom a na malom ohni varíme asi 5 minút. Počas miešania môžeme ovocie vareškou popučiť. Uvarené pyré prepasírujeme cez jemné sitko, aby sme odstránili všetky kôstky.

Z mrazničky vyberieme plech s orechovým základom, na ktorý vylejeme kešu plnku s čokoládou, uhladíme a na vrch dáme malinové pyré, ktoré môže byť v súvislej vrstve, ale aj ako mramorová vzorka. Takto pripravený koláč dáme do mrazničky aspoň na 2 hodiny, ideálne cez noc, kým nebude úplne tuhý. Na krájanie kociek si vezmeme ostrý nôž, ktorý pred každým kúskom utrieme.

Broskyňové poháre s mascarpone

Potrebujeme: 1 š nasekaných broskýň, 1 PL kryštálového cukru, 1 ČL citrónovej šťavy, 1/2 ČL škorice

SkryťVypnúť reklamu

Na pohár: 1/4 š grahamových keksov, 2 PL roztopeného masla, 1/4 š studenej šľahačkovej smotany, 1 PL práškového cukru, 110 g mascarpone izbovej teploty, 2 PL kryštálového cukru, vanilkový cukor, 1/4 š nasekaných mandlí

Postup: Vo veľkom hrnci dáme variť broskyne spolu s cukrom, citrónovou šťavou a škoricou Podľa potreby môžeme pridať aj trocha vody. Keď broskyne zmäknú, po 5 až 10 minútach, odstavíme a necháme vychladiť na izbovú teplotu.

Keksy rozmrvíme nadrobno, dáme do malej misky a zmiešame s roztopeným maslom. Zmes rozdelíme do dvoch pohárov a dáme do chladničky na 15 minút. Medzitým si vyšľaháme smotanu s práškovým cukrom dotuha a oddelíme z nej 2 lyžice, ktoré pôjdu na ozdobu. Mascarpone vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom do krémovej konzistencie, pridáme k nemu šľahačku a zľahka ju zapracujeme. Krém nadávkujeme do pohárov so zachladenými keksami na dne, naň poukladáme broskyne a mandle a všetky vrstvy okrem keksov ešte raz zopakujeme. Nakoniec dozdobíme odloženou šľahačkou. Pred podávaním necháme poháre v chladničke tuhnúť aspoň hodinu.

SkryťVypnúť reklamu

Domáce nanuky s kivi a mangom

Potrebujeme na smotanovo-kivi vrstvu: 110 g nakrájaného kivi, 1 a 1/2 ČL citrónovej šťavy, 100 g šľahačkovej smotany, 2 PL kryštálového cukru, štipka soli

Na mango vrstvu: 575 g posekaného manga, 3 PL kryštálového cukru, 1 PL citrónovej šťavy.

Postup: Kúsky kivi dáme spolu s citrónovou šťavou do mixéra a rozsekáme ich na hladkú kašu. V malej miske si vyšľaháme smotanu s cukrom a soľou dotuha a zľahka do nej zapracujeme rozmixované kivi pyré. Do foriem na nanuky nadávkujeme smotanovo-kivi vrstvu a dáme ich zamraziť asi na pol hodinu.

Medzitým rozmixujeme mango s cukrom a citrónovou šťavou dohladka. Po vybratí nádoby na nanuky z mrazničky pyré rozdelíme do jednotlivých foriem a vrátime späť do chladu zatuhnúť aspoň na 4 hodiny, ideálne cez noc.

Zdroj: www.encasacookingspace.com, chocolatemoosey.com, cloudyitchen.com

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 623
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 126
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 130
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 246
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 219
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 898
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 721
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 573
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu