Korzár logo Korzár
Nedeľa, 29. november, 2020 | Meniny má VratkoKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Kačacie prsia s ríbezľovou omáčkou, svieži šalát, ovsené kocky

Inšpirácie do vašej kuchyne.

(Zdroj: Adobe Stock)

Kačacie prsia s omáčkou z čiernych ríbezlí

Potrebujeme: 2 kačacie prsia s kožou (každé asi 350 až 400 g) 400g čiernych ríbezlí, 1 až 2 PL balzamikového octu, 2 PL tekutého medu, 2 PL červeného vínneho octu, 2 PL sójovej omáčky

Postup: Z kačacieho filé odstránime nadbytočný tuk po stranách a na koži urobíme plytké zárezy tak, aby sme neprešli až k mäsu. Med, vínny ocot a sójovú omáčku zmiešame a polejeme tým mäso, ktoré necháme marinovať 30 minút až hodinu. Priebežne ho otáčame, aby chute prenikli rovnomerne. Medzitým si pripravíme omáčku tak, že v hrnci necháme variť ríbezle spolu s trochou vody. Hneď ako začne vrieť, odstavíme ju z ohňa.

Skryť Vypnúť reklamu

Mäso vyberieme z marinády a položíme do studenej panvice na vyprážanie kožou dole a pomaly zahrievame. Po 10 až 20 minútach (podľa toho, ako veľmi ich chceme mať prepečené), keď je koža chrumkavá, mäso otočíme na opačnú stranu a pečieme ďalších 3 až 5 minút. Medzitým zapneme rúru na 60 stupňov. Upečené mäso preložíme do rúry, aby sa nám udržiavalo do podávania teplé. Do tej istej panvice potom nalejeme predvarené ríbezle s balzamikovým octom a pomiešame tak, aby sme do omáčky zahrnuli aj šťavu a zvyšky z pečenia mäsa.

Svieži melónovo-uhorkový šalát

Potrebujeme: 1/2 stredne veľkého melóna, 2 uhorky, 8 lístkov mäty, 1 limetku

Postup: Melón aj uhorky pokrájame na kocky veľké asi 1 až 1,5 centimetra a dáme do veľkej misky. Mätové lístky potrháme na drobné kúsky a pridáme k melónu a uhorke. Šťavou z limetky šalát pokvapkáme, dobre premiešame a podávame.

Skryť Vypnúť reklamu

Ovseno-ovocné kocky s mrveničkou

Potrebujeme: 1 a 3/4 š ovsených vločiek, 3/4 š hladkej múky, 1/3 š hnedého cukru, kôru z 1 citróna, 1/2 ČL prášku do pečiva, 1/4 ČL škorice, 1/4 ČL soli, 8 PL zmäknutého masla alebo kokosového oleja

Na plnku: 2 a 1/2 š čerstvého bobuľového ovocia, 1/2 š jahodového alebo malinového džemu, štipka soli

Postup: Rúru predhrejeme na 180 stupňov a štvorcový plech s rozmermi 20 x 20 centimetrov vyložíme papierom na pečenie. V miske zmiešame ovsené vločky, múku, hnedý cukor, citrónovú kôru, prášok do pečiva, škoricu a soľ. Pridáme zmäknuté maslo a prstami ho votrieme do suchej zmesi tak, aby vzniklo drobivé cesto. Zo zmesi odoberieme 1,5 šálky a dáme do chladničky. Zvyšok cesta natlačíme vlhkými prstami alebo spodkom lyžice na dno formy a vidličkou do neho urobíme zopár dierok. Dáme do rúry a pečieme asi 10 až 12 minút, kým okraje mierne nezhnednú a stred sa nezačne dvíhať.

Skryť Vypnúť reklamu

Kým sa cesto pečie, utrieme si misku, ktorú sme používali na cesto, a zamiešame v nej suroviny na plnku. Rovnomerne ju natrieme na predpečené cesto, na ňu rozdrobíme mrveničku z chladničky a dáme opäť piecť na 30 až 35 minút. Upečený koláč dáme pred krájaním aspoň na 2 hodiny do chladničky.

Zdroj: myparisiankitchen.com. foodliteracycenter.org, therealfoodrds.com

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Zodpovedné podnikanie je témou aj pre slovenské spoločnosti
  2. Bývanie v meste predlžuje život
  3. Pomôžte ľuďom v núdzi v najväčšej potravinovej zbierke v Tescu
  4. Porsche Unseen: Tajné projekty dizajnérskej kuchyne, časť druhá
  5. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári
  6. Aká je chémia vôní
  7. Helske očarila nemeckých dôchodcov
  8. Koronakríza: Ako vyzerá jeden deň operátorky infolinky?
  9. Tento rok by mal 70: Legenda Karola Duchoňa ožije u vás doma
  10. Hubert – keď život chutí už 195 rokov
  1. Darček? Špičková autonavigácie Mio Spirit 8670 Full EÚ Lifetime!
  2. Pomôžte ľuďom v núdzi v najväčšej potravinovej zbierke v Tescu
  3. Aké sú dopady pandémie na financie ľudí?
  4. Účastníci charitatívneho behu No Finish Line nabehali 26 007 km
  5. Porsche Unseen: Tajné projekty dizajnérskej kuchyne, časť druhá
  6. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári
  7. Počúvaním hluku chránime váš sluch
  8. Aká je chémia vôní
  9. Helske očarila nemeckých dôchodcov
  10. Tipy na cenovo výhodné vianočné darčeky, ktoré aj potešia
  1. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 31 983
  2. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 16 349
  3. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 15 274
  4. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári 12 058
  5. Predplatená telefónna karta s kreditom 10 € v denníku SME 9 544
  6. Mercedes-Benz opäť nadizajnoval budúcnosť 9 086
  7. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 501
  8. Aká je chémia vôní 8 488
  9. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 8 315
  10. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 8 296
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme

Neprehliadnite tiež

Športový víkend na východe - servis výsledkov a faktov

Ako sa skončili zápasy a podujatia v rôznych športoch. Priebehy online.

Košický U. S. Steel sa v treťom štvrťroku dostal do zisku

Medziročne si za kvartál oceliarne výrazne polepšili.

U. S. Steel Košice.
Aj tento vstup na Braniskovej ulici čaká oprava.
Podľa gynekológa Petra Hladkého je debata o interrupciách nešťastne načasovaná.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Mads Mikkelsen pre SME: Som slávny, som úspešný, ale toto som chcel?

Slávny dánsky herec priznáva, že mu niekedy pomôže pohár vína.

Dánsky herec Mads Mikkelsen.
KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Sám si už Fico nepomôže

Špekulatívne štiepenie Smeru je obyčajná konšpirácia.

Peter Tkačenko

Prieskum: Z konfliktu SaS a OĽaNO ťaží Sulík, rastie aj Pellegriniho Hlas

Kollárova Sme rodina padala už pred kauzou nemocnica.

KOMENTÁR PETRA SCHUTZA

Český semafor začal úradovať. Dívajme sa

PES a jeho diery.

Peter Schutz

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop