Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Kačacie prsia s ríbezľovou omáčkou, svieži šalát, ovsené kocky

Inšpirácie do vašej kuchyne.

(Zdroj: Adobe Stock)

Kačacie prsia s omáčkou z čiernych ríbezlí

Potrebujeme: 2 kačacie prsia s kožou (každé asi 350 až 400 g) 400g čiernych ríbezlí, 1 až 2 PL balzamikového octu, 2 PL tekutého medu, 2 PL červeného vínneho octu, 2 PL sójovej omáčky

Postup: Z kačacieho filé odstránime nadbytočný tuk po stranách a na koži urobíme plytké zárezy tak, aby sme neprešli až k mäsu. Med, vínny ocot a sójovú omáčku zmiešame a polejeme tým mäso, ktoré necháme marinovať 30 minút až hodinu. Priebežne ho otáčame, aby chute prenikli rovnomerne. Medzitým si pripravíme omáčku tak, že v hrnci necháme variť ríbezle spolu s trochou vody. Hneď ako začne vrieť, odstavíme ju z ohňa.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Mäso vyberieme z marinády a položíme do studenej panvice na vyprážanie kožou dole a pomaly zahrievame. Po 10 až 20 minútach (podľa toho, ako veľmi ich chceme mať prepečené), keď je koža chrumkavá, mäso otočíme na opačnú stranu a pečieme ďalších 3 až 5 minút. Medzitým zapneme rúru na 60 stupňov. Upečené mäso preložíme do rúry, aby sa nám udržiavalo do podávania teplé. Do tej istej panvice potom nalejeme predvarené ríbezle s balzamikovým octom a pomiešame tak, aby sme do omáčky zahrnuli aj šťavu a zvyšky z pečenia mäsa.

Svieži melónovo-uhorkový šalát

Potrebujeme: 1/2 stredne veľkého melóna, 2 uhorky, 8 lístkov mäty, 1 limetku

Postup: Melón aj uhorky pokrájame na kocky veľké asi 1 až 1,5 centimetra a dáme do veľkej misky. Mätové lístky potrháme na drobné kúsky a pridáme k melónu a uhorke. Šťavou z limetky šalát pokvapkáme, dobre premiešame a podávame.

SkryťVypnúť reklamu

Ovseno-ovocné kocky s mrveničkou

Potrebujeme: 1 a 3/4 š ovsených vločiek, 3/4 š hladkej múky, 1/3 š hnedého cukru, kôru z 1 citróna, 1/2 ČL prášku do pečiva, 1/4 ČL škorice, 1/4 ČL soli, 8 PL zmäknutého masla alebo kokosového oleja

Na plnku: 2 a 1/2 š čerstvého bobuľového ovocia, 1/2 š jahodového alebo malinového džemu, štipka soli

Postup: Rúru predhrejeme na 180 stupňov a štvorcový plech s rozmermi 20 x 20 centimetrov vyložíme papierom na pečenie. V miske zmiešame ovsené vločky, múku, hnedý cukor, citrónovú kôru, prášok do pečiva, škoricu a soľ. Pridáme zmäknuté maslo a prstami ho votrieme do suchej zmesi tak, aby vzniklo drobivé cesto. Zo zmesi odoberieme 1,5 šálky a dáme do chladničky. Zvyšok cesta natlačíme vlhkými prstami alebo spodkom lyžice na dno formy a vidličkou do neho urobíme zopár dierok. Dáme do rúry a pečieme asi 10 až 12 minút, kým okraje mierne nezhnednú a stred sa nezačne dvíhať.

SkryťVypnúť reklamu

Kým sa cesto pečie, utrieme si misku, ktorú sme používali na cesto, a zamiešame v nej suroviny na plnku. Rovnomerne ju natrieme na predpečené cesto, na ňu rozdrobíme mrveničku z chladničky a dáme opäť piecť na 30 až 35 minút. Upečený koláč dáme pred krájaním aspoň na 2 hodiny do chladničky.

Zdroj: myparisiankitchen.com. foodliteracycenter.org, therealfoodrds.com

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 621
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 125
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 129
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 246
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 230
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 895
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 719
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 583
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu