Korzár logo Korzár
Piatok, 14. august, 2020 | Meniny má MojmírKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Kuracie caprese, cuketové rezance s paradajkami, gazpacho

Paradajky patria k letnému menu.

Rýchle kuracie caprese

Potrebujeme: 4 kusy kuracích pŕs bez kostí a kože, soľ, čierne korenie, extra panenský olivový olej, bazalkové pesto, 4 hrubšie plátky mozzarelly, 4 hrubšie plátky dozretej paradajky, balzamikovej redukcie, 8 čerstvých bazalkových lístkov

Postup: Mäso si umyjeme, osušíme kuchynskou utierkou dosucha, osolíme a okoreníme. Grilovaciu alebo klasickú panvicu polejeme približne 1 lyžicou olivového oleja dobre zahrejeme a opečieme prsia z oboch strán po 3 až 5 minút,a lebo kým vnútorná teplota mäsa nedosiahne 74 stupňov. Počas poslednej minúty pečenia pridáme na vrch kúsok bazalkového pesta, plátok mozzarelly a paradajku. Pred servírovaním ešte pokvapkáme trochou balzamika a vrch ozdobíme lístkami bazalky.

Skryť Vypnúť reklamu

Cuketové rezance s paradajkami

Potrebujeme: 3 PL extra panenského olivového oleja, 440 g cherry paradajok, 125 g sladkej červenej papriky, 1/2 ČL morskej soli, 2 strúčiky cesnaku, 1/2 PL, 450 g cukety, 30 g šalotky, 160 g uvarenej bielej fazule, 2 ČL sušeného oregana, 1/4 ČL sušených paprikových vločiek, 1/2 malého citróna, 3 PL kozieho syra alebo fety, čerstvá bazalka

Postup: Z cukety si vyrobíme tenké rezance. Pokiaľ nemáme špiralizér, pomôžeme si škrabkou, len ešte vzniknuté pásiky pokrájame na tenšie rezance. Červenú papriku pokrájame na väčšie a šalotku na menšie kúsky. Plech vyložíme papierom na pečenie a dáme bokom. Mriežku v rúre položíme na vrch a predhrejeme ju na 220 stupňov. Paradajky a papriku polejeme lyžicou oleja, osolíme a dáme piecť do rúry na 15 minút. Vo veľkej panvici zohrejeme zvyšok olivového oleja, kým nezačne trocha vrieť, potom teplotu znížime a pridáme cesnak. Krátko orestujeme a prihodíme rezance cukety a nakrájanú šalotku. Jemne pomocou kliešťov miešame cuketu asi tri minúty, kým sa neprehreje, potom k nej pridáme fazuľu, paradajky a papriku so všetkou šťavou. Ochutíme oreganom, vločkami papriky, soľou a trochou citrónovej šťavy. Všetko zľahka premiešame. Keď je cuketa hotová al dente a fazuľa zohriata, zmes odstavíme, dochutíme podľa potreby a pred podávaním posypeme bazalkou a rozdrobeným kozím syrom alebo fetou.

Skryť Vypnúť reklamu

Studená paradajková polievka gazpacho

Potrebujeme: 6 dozretých paradajok (asi 1,3 kg), 1 červenú cibuľu, 1 uhorku, 1 sladkú červenú papriku, 2 stonky zeleru, 1 - 2 PL nasekanej čerstvej petržlenovej vňate, 2 PL nasekanej čerstvej pažítky, 1 najemno nasekaný strúčik cesnaku, 1/4 š červeného vínneho octu, 1/4 š extra panenského olivového oleja, 1 PL citrónovej šťavy, 2 ČL cukru (alebo aj viac na stiahnutie kyslosti paradajok), soľ a mleté čierne korenie, asi 6 kvapiek tabasca, 1 ČL worčesterovej omáčky, 400 g drvených paradajok alebo paradajkového pyré

Postup: Paradajky aj uhorku olúpeme, z uhorky vyškrabeme kôstky a spolu s paradajkami nakrájame na malé kúsky. Papriku taktiež zbavíme kôstok a spolu so zelerom a cibuľou tiež nakrájame nadrobno. Všetky suroviny dáme do veľkej misky a ponorným mixérom ich vymixujeme dohladka. Pred podávaním necháme v chladničke postáť zopár hodín.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Deväť vecí, ktoré môžete zažiť na Santorini
  2. Tipy na nákupy pre školáka, ktoré by ste mali stihnúť ešte dnes
  3. Poznáte v Banskej Štiavnici aj tieto miesta?
  4. Mimoriadna akcia: K ročnému online predplatnému kávovar zdarma
  5. Stráviť dovolenku na juhu Čiech môžete tento rok výhodnejšie!
  6. Krížovkársky magazín Lišiak opäť v denníku SME
  7. Je lepšie vyberať zásnubný prsteň vo dvojici, alebo tajne?
  8. Reportáž: Ako sa rodí kvalitné slovenské jahňacie mäso
  9. Desať chorvátskych hotelov v obľúbených letoviskách Slovákov
  10. Kedysi to bolo sídlo nerestí, dnes sa tam chodia študenti učiť
  1. Deväť vecí, ktoré môžete zažiť na Santorini
  2. Výmena rozvodov na Sekčove si vyžiada odstávku teplej vody
  3. V zdravom tele zdravý duch
  4. V Košiciach pribudlo 60 nových nájomných bytov
  5. Tipy na nákupy pre školáka, ktoré by ste mali stihnúť ešte dnes
  6. Štartuje projekt Futbal v meste
  7. Mio Pilot: moderní navigace s bezplatnými aktualizacemi
  8. Poznáte v Banskej Štiavnici aj tieto miesta?
  9. Stráviť dovolenku na juhu Čiech môžete tento rok výhodnejšie!
  10. Je lepšie vyberať zásnubný prsteň vo dvojici, alebo tajne?
  1. Desať chorvátskych hotelov v obľúbených letoviskách Slovákov 25 430
  2. Kedysi to bolo sídlo nerestí, dnes sa tam chodia študenti učiť 20 484
  3. Kde dovolenkujú Slováci v čase korony? 14 931
  4. Reportáž: Ako sa rodí kvalitné slovenské jahňacie mäso 13 565
  5. Ako to, že sa tam ešte nenatáčal film? Prostredie si zamilujete 12 444
  6. Letná dovolenka na Slovensku: last minute prázdninové tipy 12 241
  7. Poznáte v Banskej Štiavnici aj tieto miesta? 10 151
  8. Vylievate kuchynský olej do záchoda? Zvyšujete si tým účty 9 429
  9. Ázii dali košom. Tieto bicykle sa celé vyrábajú na Slovensku 9 344
  10. Gaderská dolina poteší celú rodinu 9 337
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme

Neprehliadnite tiež

Starostka má čiernu stavbu na pozemku obce. Sama voči sebe nekoná

Súd nariadil odstránenie. Poslanci dali trestné oznámenie. A stále nič.

Sporné sú pozemky pred domom. Patria obci.
Vilka Kúpele sa môže stať domovom viacerých ukrajinských lekárov, ktorí budú pracovať pre rožňavskú nemocnicu.
Prístupová cesta k tunelu Bikoš na Sídlisku III.
Počas prípravy na suchu trávili Michalovčania veľa času v posilňovni. Zamakal si aj Marek Mašlonka.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Ako zmanipulované voľby zrodili bieloruský národ

V čom sa protesty v Bielorusku líšia od minulosti.

V Bielorusku sa zrodil politický národ.
Dobré ráno

Dobré ráno: Môže Trump neuznať výsledok prezidentských volieb?

Voľby sa v USA konajú 3. novembra.

Podcast Dobré Ráno.
Stĺpček šéfredaktorky Beaty Balogovej

Keď diktátor slabne

Lukašenka môže udržať pri moci už len skorumpovaná armáda.

Beata Balogová, šefredaktorka denníka SME
Minister zdravotníctva Marek Krajčí.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop